קרינה בלתי מייננת

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/11/2014 | 15:41 | מאת: שניאור

היי חורש, פלאפונים, מיקרוגל, לפעמים גם טלוויזיה ומקרר פולטים קרינה בלתי מייננת כך לפי חלק מהמחקרים. אך יש מחקרים הולכים ומצטברים שהקרינה דווקא כן עשוייה להזיק, במיוחד בשימוש רב ובקרבה פיזית אליה. אחד מהנזקים זה נזק למבנה ה-DNA ויצירת גידולים סרטניים. רציתי לשאול האם במקרים נדירים של 1:10000... יווצר שינוי מוטציוני ב-DNA שאמנם הוא נחשב ל"פגם" אך יש בו מעין תהליך דומה לברירה טבעית באבולציה, בו השינוי הקטן הזה גנטית משפר את תפקוד הפרט בסביבתו?? ( למשל שינוי של מקטע ב-DNA שגורם להרס אנזים מסויים ולכן מאפשר ספיגה טובה יותר של רכיב תזונתי כזה או אחר וכו') ... כמובן שאין לראות בשאלה שלי המלצה לשבת כשהמקרר מאחורי ראשך, וביד ה-2 פלאפון כשאתה מחכה לנציג של HOT שעות על הקו :)

שניאור יקר, שאלתך מעניינת, אך היא חורגת מעט מדיון הפורום. בגדול יש טעות תפיסתית בהבנה שלך את את נושא ההתאמה לשינויים סביבתיים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ