פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.

מנהל פורום סרטן הערמונית

אבא שלי חולה בסרטן ערמונית גרורתי מופשט לעצמות..וכרגע כול קווי הטיפול נכשלו..הורמונלי..ושני סוגי כימו..החליטו להפסיק לו את הטיפולים חייבת עזרה האם זה יתכן? שאין טיפול לאדם שכול כך רוצה לחיות ונלחם ככה לעצור לו הכול

20/02/2020 | 15:18 | מאת: משה

אני בן 60. לפני שנה בעקבות תלונה על מתן שתן מרובה בלילה עשיתי בדיקת MRI וגילו לי ערמונית מוגדלת בנפח של 45 סמ"ק. בדיקה רקטואלית של אורולוג שללה את האפשרות לסרטן ערמונית. בימים אלו כמידי שנה עשיתי בדיקות דם כלליות. נמצא שרמת PSA הינה 1.38. ברצוני לציין שבשנה קודמת ובאלו שקדמו לה רמת ה PSA לא עברה את ה 0.5. האם זה דורש ברור? בתודה

18/02/2020 | 22:39 | מאת: ישראל

תשובה של ביופסיה פיוזן מגדירה תאים גליסון 3+3. באזור D ובאזור G. האותיות הן לא ברצף אבל הדגימות נלקחו מהאזור המוגדר בMRI. מה זה אומר חוסר רצף באותיות? שזה מקומות שונים?

18/02/2020 | 17:03 | מאת: שמחי

שלום, אשמח לעזרתך בבקשה, להלן תוצאת MRI לאבי בן 64: הערמונית בממדים 5*6*7.4 סמ ובנפח מחושב של כ- 73 סמ"ק. מודגמים שינויים היפרפלסטיים בבלוטה המרכזית. רוב הנודולות בעלות מראה טיפוסי. מודגם פיספוס דיפוזית ב PZ ,בעל סיגנל נמוך ב- T2 ללא רסריקציה בדיפוזיה או האדרה פתולוגית, מתאים לשינויים על רקע פרוסטטיטיס כרונית. ימין: מודגמת אטרופיה יחסית של הבלוטה פריפרית. באזור המתלים פוסטרו-לטרלית מודגם אזור בעל סיגנל מעט נמוך ברצף T2 הגבלה קלה בדיפוזיה וללא האדרה פתולוגית. (סדרה . (13 חתך 601 שמאל: ללא ממצא בעל מאפיינים חשודים. ממצאים מודגם ממצא פסי סך הכל סימטרי לממצא שמתואר מימין אולם ללא הגבלה בדיפוזיה או האדרה. קופסית ושלפוחיות הזרע שמורות. ללא לימפאדנופתיה. ללא נגע גרמי חשוד. לסיכום: ממצא כמתואר מימין, בעל מאפיינים מתאים יותר לתהליך דלקתי כרוני -2 PIRADS ממצא כמתואר משמאל ללא מאפיינים חשודים - 2 PIRADS שאלתי-מה המשמעות של PIRADS2 ומה עלינו לעשות כעת? (PSA עלה מ 7 ל 11 תוך שנתיים,ובבדיקה האחרונה ירד ל 8) אשמח להסבר בבקשה,תודה רבה

17/02/2020 | 11:13 | מאת: א.ל.

לאחר פרוסטטקטומי. נגע PI-RADS 4 בפריפריה האחורית משמאל, ממצא זה מדגים האדרה. ללא לימפאדנופתיה אגנית. מה המשמעות ומה דרך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מבין את השאלה. לאחר כריתת הערמונית התיאור של נגע PIRADS4 כבר לא רלבנטי. מה שחשוב זה הדו״ח הפתולוגי. PIRADS4 רלבנטי בתשובת MRI טרם ניתוח כדי להעריך staging לפני ניתוח או ביופסיה בברכה

13/02/2020 | 08:03 | מאת: שושי

עשינו MRI בכדי לשלול סרטן הערמונית,התשובה שהתקבלה בסיכום :קשרית 3 PI-RADS פריפרית אחורית מימין ללא פתולוגיה של קופסית או לימפאדנופתיה אגנית...החולה בן 67 מטופל כעת בסרטן שלפוחית השתן.מאד אשמח באם אוכל לקבל הסבר לסיכום.מה זה אומר?האם צריך המשך ברור.מאד חרדים וחוששים אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבתם לי מה הPSA אבל בכל מקרה הייתי ממתין עד סיום הטיפול בסרטן שלפוחית השתן ורק אז שוקל להתקדם בערמונית בברכה

18/02/2020 | 06:31 | מאת: אני

תודה על תשובתך

12/02/2020 | 08:46 | מאת: בוריס

שלום, עקב תוצאות MRI ערמונית ( PI RADS 3) הומלץ לי לבצע ביופסייה fusion . רופא שהתייעצתי איתו המליץ לי לעושת fusion transperineal במרפא פרטית ו בהרדמה כללית. האם ביופסיה בשיטה הנ"ל יותר מתקדמת ? יותר טובה ? אני הבנתי שהיא מאשפרת הבחנה יותר מדויקת עקב יכולת להגיע ליותר מקומות בבדיקה ומונעת זיהומים. אני בהתלבטויות אם בדיקת כזאת די נפוצה בישראל ואם היא לא מה נקרא over ועושים אותה רק במקרים מיוחדים. או שזאת בדיקת שנכנת כבר לשימוש רחב בישראל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שזו שאלה לא טובה לפורום ואני בטח לא אמליץ על ביצוע ביופסיה כזו במסגרת פרטית. סוג כזה של ביופסיה מבצעים רק אם קיים חשד שהגידול נמצא בחלק הקדמי של הערמונית ושביופסיה בגישה הרגילה דרך הרקטום לא תגיע לאזור החשוד בברכה

10/02/2020 | 19:27 | מאת: אבי בן שלום

שלום אני בן 65 נותחתי לפני כ-6 שבועות ניתוח רובוטי לכריתת ערמונית, לפני הניתוח פי אס איי 8 גליסון 3+3. בבדיקות דם 6 שבועות אחר הניתוח פי אס איי 0.08. למיטב ידיעתי פי אס איי צריך להיות פחות מ-0.02. האם במצב שכזה (פי אס איי 0.08) ברור שהניתוח נכשל והאם זה ברור שאני זקוק להמשך טיפול בהקרנות?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה סבירות מסויימת אבל הייתי ממתין עוד חודש ובכל מקרה, כנראה שמדובר בממאירות בדרגה נמוכה ככה שמצבך טוב בכל מקרה. רק צריך לבצע את הפעולות הנכונות בהמשך בברכה

10/02/2020 | 14:34 | מאת: אלון

שלום פרופ" לאחר ביצוע ביופסיה,כמה זמן צריך להמתין בכדי לבצע בדיקת psa? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חודש וחותר

10/02/2020 | 13:43 | מאת: יובל

שלום רב פרופ" ברגר מה הפירוש בבקשה של C T1C N0 M0 ובנוסף פירוש בבקשה של קליטה פתלוגית הטרוגנית בערמונית מוגדלת,בולטת יותר ב-mid gland מימין.

לקריאה נוספת והעמקה

cT1cNM0 זה שלב התפשטות ממאירות בהנחה שביצעת ביופסיה וישנה הוכחה שאכן יש לך סרטן. במצב זה הכוונה הינה שאובחנת עם סרטן מקומי שלא נימוש בבדיקה ידנית ואין עדות לחדירת גידול מחוץ לתחום הערמונית (פריצת קפסולה) ושהמניע לאבחנה היה עלית הסמן PSA בברכה

08/02/2020 | 21:24 | מאת: נתן אדיר

PSA הוא 5.5 הסיכום בMRI הוא ערמונית מוגדלת עם BPH יתכן פרוסטיטיס. (TZ מוגדלת והטרוגנית) קשרית לא ספציפית קוטר 5 מ"מ. האם על סמך מידע זה, כדאי לעשות 4KSCORE. האם תוצאות הבדיקה לא יעוותו מהפרוסטיטיס? האם הקשרית לא קטנה מידי ולכן לא כדאי לעשות ביופסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

4KSCORE זו בדיקה שמעריכה סיכויים לאבחון ממאירות בסיכון בינוני. עם תוצאת הבדיקה תהיה לדוגמא 5, זה יחזק ביצוע ביופסיה ואם היא תהיה 5 זה יחזק מעקב בלבד. בברכה

אני 9 חודשיים אחרי טיפול קרינה לערמונית. אני סובל מכאבים תמידיים בערמונית יד כדי כך שקשה לי לשבת. PSA תקין ואני עדיין לוקח הורמונים. האם זה נשמע מצב נורמלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שזה לא נורמאלי וכדאי שתפנה לרופא המטפל ולשקול מרפאת כאב. תעה חודשים לאחר הקרנות לא אמורות להיות בעיות כאלה למרות שלפעמים קורים דברים פחות צפויים. בברכה

08/02/2020 | 09:58 | מאת: יוני

שלום רב. לאחר ביצוע ביופסיה ערמונית,כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר יהיה לבצע בדיקת psa. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפחות חודש ואפילו יותר

19/01/2020 | 15:21 | מאת: דוד.י.

בן 71 ,מעשן, יש סיפור משפחתי של האב מעל גיל 75 Psa 5.4 נשלחנו ל mri טסלה 3.5 פרטים קלינים ידוע על BPH ,עלייה psa ממצאיםהלוטת ערמונית 4.6*4.5*2.9 סמ נפח 31 סמק 0.16 psa density אזורmid ו apex מימין נגע במימדים 8*9בעל אות נמוך מראה רסטרקציה ב DWI ואות נמוך ADC האשרה בהזרקת חומר ניגודי מערב קפסולה. ללא מעורבות seminal vesicles Neutovascular bundle Tranitional zone היפרטרופיה קשרית ללא נגע חשוד בקע מפשעתי מכיל שומן משמאל סיכום נגע באיזור פריפרי מימין pirads 4

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שיהיה כדאי לבצע ביופסיה פיוז׳ן מהנגע בברכה

09/01/2020 | 13:40 | מאת: ישראל

פרופ' ברגר. התנדבת לנהל פורום ולענות מנסיונך הרב לאנשים שנמצאים במצב לא פשוט. ועל כך כל הכבוד. אבל..כבר חודש וחצי שאתה לא עונה בפורום. תחשוב בבקשה על אותם אנשים שנמצאים בחרדה עקב מצבם ושאלו שאלה ונכנסים כל יום מספר פעמים לראות אולי הפרופסור הנכבד הואיל בטובו לענות..ושוב אכזבה. יתכן ואין באפשרותך לענות..אז אפשר להודיע מראש שבתאריכים מסוימים אתה לא עונה ותחסוך את עינוי ההמתנה. קצת רגישות. קצת להיות בן אדם. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל יקירי, גם אם אתה צודק בהערתך, נדמה לי שלא כל כך מתאים הערה כזו במסגרת הפורום והייתי מחפש דרך אחרת להעביר את המסר. שבת שלום וכל טוב

06/01/2020 | 18:34 | מאת: א70

התחלתי ב 6/1/2019 בטיפול הורמונלי בזריקת דקפפטיל 25 מג עם תוספת אבירטרון. התוצאות מבחינת הסמן PSA הינן טובות(ירד מערך 30 לערכים 0.09 ו 0.11 ןרמת טסטוסטורון קטנה מ0.07 הבעיה הינה שהאבירטרון גם גורם לבעיה בתפקודי הכבד(רמות AST ו ALT עולים לערכים מעל ל פי 5 מהסף העליון.במצב זה הפסק הטיפול וחודש לאחר חזרת התפקוד במינון נמוך(מ1000 מג 750 מג 500 מנ375. הפסקתי לקיחת האבירטרון מתאריך 29/8/2019 תוצאות בדיקת הPSMA שנערכו בתאריך 19/9/2019 מראות תגובה טובה לטיפול, הצטמקות הגרורות ונסיגה בבלוטת הערמונית ובחלק מבלוטות הלימפה, והPSA יציב 0.09 . הנני נמצא בשלב בו אני נמצא תחת השפעת הזריקה בלבד ללא טיפול נוסף מתאריך 29/8/2019. האם כדאי להפסיק את לקיחת הזריקה ולהמשיך רק במידה ורמת הPSA תעלה מעל ערך כלשהו? במידה והיא תעלה האם ניתן להסתפק בזריקה או להוסיף תרופה נוספת איני מעונין לקבל טיפול כימוטרפי בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה טובה מאד אבל לא מתאימה לפורום. צריך להגיע לאונקולוג מומחה בתחום שיבדוק את כל ההיסטוריה הרפואית, יראה את ההדמיות ויקבע אסטרטגיה טיפולית בברכה

04/01/2020 | 16:50 | מאת: ירוסלב

בן 69 אחרי כריתה גילסון 9 ועקב עלית פי אס איי ל 1.7 שנה לאחר הניתוח , עברתי חודש הקרנות מלוות בשתי זריקות ו 28 כדורים הורמונליים והפי אס איי היה בלתי מדיד שנה וחצי. לאחר שנה וחצי מתום ההקרנות פי אס איי עלה ל 0.08 ואחרי חצי שנה נוספת עלה ל 0.11 (דהיינו 3 שנים אחרי הניתוח ושנתיים לאחר הזריקות) בתקופה של שנתיים עלה הטסטוסטרון מ 5 ל 18 כיום. קראתי את המאמר שלך ״שאלות נפוצות של בתי חולים״ והבנתי שלא הוכחה יעילות טיפול הורמונלי מידי לעומת טיפול הורמונלי דחוי במקרה של עלית psa לאחר ניתוח כריתה. שאלתי - נוכח תופעות הלוואי הצפויות מטיפול הורמונלי, עד מתי אני יכול לדחות טיפול הורמונלי , איזה בדיקות עלי לעשות על מנת לדעת מתי אין מנוס מטיפול הורמונלי - האם פט סיטי 68 או די בערכים של פי אס איי וטסטוטסטרון ואיזה ערכים שלהם יצדיקו טיפול הורמונלי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממתין בינתיים וממשיך מעקב אחת ל3 חודשים עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA כשיעלה לערכים של נניח 0.3 הייתי מבצע פט סיטי ואז מקבל החלטה בברכה

04/01/2020 | 15:52 | מאת: חדד עזרא

הנני סובל ממתן שתן.בתיכפות גבוהה..ללא כאב במתן השתן. אך לאחרונה יש כאבים בעצמות..וקושי בתפקוד יום יומי. החשש שלי שנשלחו גרורות לעצמות... האם יש צורך ...לקבוע תור אנא קבע ליתור להגיע אליך בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי אם יש לך מעקב אורולוגי או אבחנה כלשהי בכל מקרה אני ממליץ לפנות לאורולוג. אני אונקולוג המתמחה בגידולים של דרכי השתן

04/01/2020 | 13:26 | מאת: שייקה60

עברתי ב2013 ניתוח רובוטי של הוצאת ערמונית ,אחריו טיפול הורמונאלי שלוש שנים ן30 הקרנות , לפני שנתיים עליית פי אס אי עד 1...לוקח דקפפטיל פלוס ארלדה ירידת פי אס אי עד 0.04 לפני שלושה חודשים פי אס אי 0.05 היום 0.11. בפט יש קליטה באיזור הרקטום לעומת זאת בMRI אין ממצאים. מה עושים?? מוגדר כהישנות מקומית. מה עושים??האם הארלדה כבר לא משפיעה? יש טיפול אחר שנוכל לנסות?? מוכנים לנסוע לכל מקום גם בחו"ל

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה כרגע עדיין על טיפול בזריקות סימן שכנראה שמחלתך מפתחת עמידות לסירוס תיאורטית ניתן לחכות בינתיים ולא להתערב. בהמשך ידרש פט סיטי חוזר והחלטה בהתאם

02/01/2020 | 17:59 | מאת: צבי

בן 68 לפני שנתיים וחצי עברתי כריתת ערמונית עקב גילסון בסך 9 כאשר בתשובה היסטופתלוגית לאחר הניתוח צוין isup grade group5 lymphovascular invasion not indentified Margins,distalproximaland circumferential are uninvolved by invasive carcinoma בבדיקת pet-ct שנה לאחר הניתוח נרשם אין לראות תהליכים פתלוגיים המציגים רצפטורים ל psma עקב עלית פי אס איי ל 0.17 שנה לאחר הניתוח עברתי 28 הקרנות ו28 כדורים טיפול הורמונלי ובמשך שנה לאחר ההקרנות פי אס איי היה בלתי מדיד וטסטוסטרון 9.5 אבל כעת, שנה וחצי אחרי ההקרנות, פי אס איי 0.06 וטסטוסטרון 16.4 3 שאלות - האם העליה במדדים משמעותית, האם יש צורך ב pet-ct מעודכן ובעוד כמה זמן לעשות בדיקה נוספת של פי אס איי וטסטוסטרון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה הייתי ממתין עוד כמה חודשים וחוזר על בדיקות הדם בדיקת פט חוזרת תהיה תלויה בעלית הסמן ובקצב העליה שלו. ההחלטה תהיה של אונקולוג מומחה בתחום בברכה

02/01/2020 | 14:01 | מאת: מוטי מ

מוטי מ. בן 83, עם יתר לחץ דם מטופל ויציב.. בריא ומתפקד. התגלה סרטן בערמונית , לפני 8 חודשים. PSA 17 , בוצעה ביופסיה מודרכת MRI , גליסון 6 (3+3) PET-CT ביוני ללא גרורות. באוקטובר PSA 34, בדיקת PET-CT נוספת, נמצאה קליטה מינימלית בעצם הירך. השאלה אם להתחיל מייד בטיפול הורמונאלי למרות תופעות הלוואי השליליות שלו או לחכות חודשיים , לחזור על PET-CT , ואז להחליט על המשך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר בגבר בן 83 בבריאות ותפקוד טובים הייתי שוקל הקרנות ממוקדות לערמונית ולגרורה ללא טיפול הורמונאלי מסרס. יתכן שטיפול זה יספיק במינמום תופעות לוואי ומינימום פגיעה באיכות חייו בברכה

21/02/2020 | 11:18 | מאת: מוטי מ

בבדיקת PET-CT מהשבוע יש אישוש לממצאים מהבדיקה הקודמת, 11.2019. אני עדיין מתלבט אם להתחיל טיפול הורמונאלי, או אחר. תיאור הבדיקה והממצאים כל גופי עד לאמצע הירך. PET Ga68-PSMA בוצעה בדיקת עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי DISCOVERY MI מסוג PET CT הבדיקה בוצעה במערכת .CT ו PET Ga68-PSMA .mCi 5.3 : מנה מוזרקת . השוואה לבדיקה קודמת מ 19/11/2019- קליטת יתר בפריפריה האחורית של האונה הימנית של הערמונית, מעט נרחבת יותר בהשוואה לבדיקה קודמת. קליטת יתר בעוצמה ניכרת פחות בפריפריה החאורית של שתי האונות בבסיס הערמונית, ללא שינוי. אתרי המחלה השאתית הראשונית. לא מודגמת קליטת יתר בקשרי לימפה אגניים ולאורך הרטרופריטונאום.קשרי לימפה קטנים במיצר ובשערי הריאות, עד 6 מ"מ, ללא שינוי עקרוני במימדיהם, הפעם מדגימים קליטת יתר בעוצמה לא ניכרת. יתכן פיזור שאתי נודלי אולם לקשרי לימפה במיקום זה אבחנה מבדלת ויתכנו ריאקטיבים בלבד. למעקב. קליטת יתר במוקד סקלרוטי באיסכיום משמאל, בולט יותר הפעם. של הבדיקה נצפים נודולים ריאתיים רבים, בפרנכימת שתי הריאות, הגדולים CT- בחלק ה ביניהם מדגימים קליטת יתר. חלק מהנודולים גדלו במימדיהם בהשוואה לבדיקה קודמת וכן נצפים מספר נודולים קטנים חדשים, כעדות להתקדמות בפיזור משני ריאתי. שנרמזו LLL- שגדל מ 0.6- ל 1- ס"מ. שני נודולים נוספים ב ,LLL- לדוגמא - נודול ב שגדל מ 0.4- ל 0.6- RUL- בלבד בבדיקה קודמת וכעת נמדדים כל אחד 0.6 ס"מ. נודול ב ס"מ ונודול אחר גדל מ 0.5- ל 0.7- ס"מ. שלא נצפו בבדיקה קודמת LLL- מספר נודולים קטנים, עד 0.5 ס"מ, תת פלאורלים ב בבירור, כנראה חדשים. לסיכום: מסומן ביתר, מעט נרחב יותר הפעם. PSMA תהליך שאתי פעיל בערמונית, קולט פיזור משני ריאתי נרחב, בהחמרה. פיזור משני באיסכיום שמאל, אולי בהחמרה מסוימת. קשרי לימפה במיצר ובשערי הריאות, קולטים ביתר, עם אבחנה מבדלת, כמתואר בגוף התשובה.

28/12/2019 | 03:29 | מאת: אלימלך

Free Psa/total = 16.05 Psa = 2.28 Psa free = 0.37 בעלי , גבר בן 65.9

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע לי בריא. מתאר תסמינים כלשהם?

26/12/2019 | 14:43 | מאת: אמיר

שלום לך פרופסור שמעתי הרבה וקראתי לגבי תוסף המזון ליקופן . אם יעיל מחקרית במניעת הישנות סרטן הערמונית

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על עבודות מדעיות איכותיות שהראו קשר כזה

25/12/2019 | 11:40 | מאת: מממ

אני בן 73 ויש לי סרתן ערמונית גליסון 3+3=6. ידוע שריכוז גבוה של טסטוסטרון בערמונית הוא הגורם המרכזי להתפתחות סרטן. יחסי מין מביאים לגירוי ישיר לייצור טסטוסטרון וכתוצאה מכך ריכוז של טסטוסטרון בערמונית גודל. האם קיום יחסי מין יוביל להתפתחות נוספת של סרתן הערמונית ועם כדי להפחית את התדירות של יחסי מין? כל כמה זמן מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לקיים יחסים ככל שרוצים. אין הגדרות ואין כנראה קשר אליו כיוונת בברכה

22/12/2019 | 15:25 | מאת: sem

שלום, אובחנתי באוגוסט PSA 9.2 ביופסיה 4+5 גליסון אגרסיבי. ב PET CT נמצא גרורה בעצם האגן ובלימפה. טיפולים: בספטמבר 2019 אליגרד חצי שנתי, אבירטרון 250. הקרנות 28+14 הסתיימו לפני חודש. בדיקת PSA עדכנית 0.17 תחת דיאודרט. הרגשה כללית טובה. שאלה: האם יש סיכוי שהסרטן בערמונית ו/או הגרורות נעלמו כליל? כל שאני רוצה לדעת אם יש תקדים לריפוי מוחלט.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שקיים תקדים כזה אבל אנחנו מעדיפים להתייחס באופן ריאלי למצב ולאמר שאנו שואפים לתגובה לאורך זמן רב (אפילו שנים) ולהזהר מהגדרה של ריפוי מלא

18/12/2019 | 09:18 | מאת: NOT_FOUND

בן 59.ביופסיה 24.7.19. PSA 8.75 גליסון 3+4 בשתי האונות. בבדיקת PET חדש לפיזור לבלטות לימפה פר' רקטליות ואצטבלום מימין. MRIתומך בממצא זה. הוחל טיפול בפירמגון. 10.9.19 - 240 מ"ג. ביום 10.10.19 פירמגון 80 מ"ג. בתחילת אוקטובר PSA ירד ל-2.4. פרוטוקול קרינה: אזור קינה אטצבלום ימין + בלוטות. מנת קרינה כוללת 30GY. מספר טיפולים - 3. מנת קרינה יומית - 10GY. 3 פעמים בשבוע. אזור קרינה: ערמונית. מנת קרינה כוללת 37.5 GY. מספר טיפולים 5.מנת קרינה יומית 7.5 GY. מספר טיפולים בשבוע - 3. המשך טיפול הורמונלי בפירמגון. מחר מקבל את ההקרנה האחרונה לטיפול. נאמר לי כי תיערך בדיקת מעקב של רופא בעוד חודשיים ולא עושים CT. אז איך יודעים שהטיפול היה יעיל?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2020 | 23:19 | מאת: תשובה

יודעים על ידי השלמת הטיפול כפי שנקבע ומעקב רציף לאורך שנים עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA וטסטוסטרון שיראו שאין עליה פתאומית בסמן בעיקר לאחר שהטסטוסטרון יתחיל לעלות בברכה

יודעים על ידי השלמת הטיפול כפי שנקבע ומעקב רציף לאורך שנים עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA וטסטוסטרון שיראו שאין עליה פתאומית בסמן בעיקר לאחר שהטסטוסטרון יתחיל לעלות

15/12/2019 | 10:05 | מאת: josef

קיבלתי תוצאות מבדיקת הדם 4kscore 29% אני בן 76 בבדיקת mri שעשית לפני כן לא נמצא סרטן מה אומרת תוצאות בדיקת הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה אומרת שיש סיכוי של 29% לנוכחות סרטן גליסון 7 ויותר. הייתי שוקל ביצוע ביופסיה עיוורת או המשך מעקב צמוד בלבד בברכה

02/12/2019 | 21:38 | מאת: תומר

היי, ביצעתי היום בדיקת דם ותוצאות ה psa היו 4.24 וה psa ratio 0.07. התוצאות מאד הלחיצו אותי אשמח לדעת מזה אומר. בן 37 הגעתי לאורולוג מאחר ואני סובל באופן כרוני מדלקת קלה בשתן (צריבה קלה) וריבוי שתן בעיקר בלילה קם מספר פעמים. תוצאות בדיקת השתן הראו שה leucocytes 25. אודה לתשובה / חוות דעת בנושא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה למטה

02/12/2019 | 21:38 | מאת: תומר

היי, ביצעתי היום בדיקת דם ותוצאות ה psa היו 4.24 וה psa ratio 0.07. התוצאות מאד הלחיצו אותי אשמח לדעת מזה אומר. בן 37 הגעתי לאורולוג מאחר ואני סובל באופן כרוני מדלקת קלה בשתן (צריבה קלה) וריבוי שתן בעיקר בלילה קם מספר פעמים. תוצאות בדיקת השתן הראו שה leucocytes 25. אודה לתשובה / חוות דעת בנושא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שאני מבין את הלחץ שלך אבל בשלב זה לא הייתי עושה שוםם בירור פרט לטיפול בדלקת והמשך מעקב בלבד בברכה

01/12/2019 | 12:36 | מאת: אברהם

שלום רב פרו"פ האם צריך לבצע בדיקת inr טרם ביצוע ביופסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט רצוי, זה יכול להראות אם קיים נגע חשוד ומהיכן לקחת את הביופסיה

30/11/2019 | 13:35 | מאת: יובל

מה מידת החשיבות של בדיקת FREE PSA , ואם היא חשובה מדוע פחות מפנים אליה בשנים האחרונות (והיא גם מחוץ לסל)?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי הערך של הבדיקה איננו משמעותי, בטח לאחר שישנה האופציה לבדיקת 4K score

28/11/2019 | 10:54 | מאת: טיפול הורמונאלי

האם ניתן להוסיף סיאליס למטופלים טיפול הורמונאלי לשיפור האון

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ניתן אך לא בטוח שיעבוד

שלום, הנני בן 72. בשנת 2016 עברתי כריתת ערמונית וב-2018 סידרת הקרנות . כיום סובל מתכיפות ודליפת שתן. מטופל בתרופה בשם דטרוסיטול SR 4 מ"ג. לאחרונה, בביקורת בביה"ח הוצע לי טיפול עם ציסטיסטאט ולפני הטיפול לעבור לציסטוסקופיה. הייתי מבקש לדעת ולקבל מידע על יעילותו של טיפול זה ותופעות לוואי לאחר מכן. האם מומלץ? תודה ריימונד

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הידוע לי אין לו תופעות לוואי אחרות מדטרוזיטול אבל אינני יודע בנוגע ליעילות

התחלתי לפני 10 חודשים בטיפול הורמונלי בזריקת דקפפטיל 25 מג עם תוספת אבירטרון. התוצאות מבחינת הסמן PSA הינן טובות(ירד מערך 30 לערכים 0.09 ו 0.11 ןרמת טסטוסטורון קטנה מ0.07 הבעיה הינה שהאבירטרון גם גורם לבעיה בתפקודי הכבד(רמות AST ו ALT עולים לערכים מעל ל פי 5 מהסף העליון.במצב זה הפסק הטיפול וחודש לאחר חזרת התפקוד במינון נמוך(מ1000 מג 750 מג 500 מנ375.אני נמצא למעלה מחודשיים בהפסקת לקיחת האבירטרון תוצאות בדיקת הPSMA שנערכו לפני חודש מראות הצטמקות הגרורות, והPSA יציב 0.09 . האם ישנו יתרון בהתחלת לקיחת XTANDI 160 mg מיידית לאור החשש שלי מתופעות הלוואי שלו,או לדחות את לקיחתו לשלב בו הPSA יתחיל לטפס? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי יש בהחלט מקום להחליף לקסטנדי במצב אותו אתה מציג. זו ההחלטה הנכונה בברכה

25/11/2019 | 00:21 | מאת: מוטי מ

בן 83 פעיל, נראה ומרגיש צעיר בעשר שנים, יתר לחץ דם מטופל ומיוצב, לפני כחודש גילוי פרפור פרוזדורים מטופל נכון לעכשיו בתרופות. עקב PSA 17 ביוני 2019-ביופסיה MRI, PET-CT נמצא נגע בצד אחד, גליסון 6 ללא גרורות. הוחלט על המשך מעקב. בספטמבר PSA 34 ולכן PET-CT חוזר, תוצאות מצורפות. שאלתי - האם כדאי להתחיל טיפול הורמונאלי שמציע אורולוג אחד על אף הסכנות של פגיעה באיכות החיים או להמשיך במעקב כפי שמציע אורולוג אחר בהתחשב בגילי?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בנתונים מעט סותרים. לא מוצא את תוצאות הPET האם תוכל לרשום לי אותם? בברכה

03/02/2020 | 20:20 | מאת: מוטי מ

מצ"ב קובץ ה pet-ct האחרון לא נראה שהצלחתי לצרף הקובץ, שלחתי במייל נפרד

24/11/2019 | 22:42 | מאת: אלא

שלום ! לפני 4 חודשים בעלי בוצע psa עקב הגדלת פרוסטטה אולטרסאונד.הןא אסימפטומטי.psaהיה 4.76 לאחר זה בוצע mri עם תשובה pirads 4.ואחר כך חוות דת נוספת שלmripirads 2. בעוד 4 חודשיםpsa 4.35 free0.25.רופא המליץ על בדיקה 4kscore תוצאה 8. Psa בבדיקה 4.34 .מה המלצה ? רופא המליץ לחזור על mriבעוד שנה מיום ביצועmriראשון .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מצטער שלקח כל כך הרבה זמן . לפי הנתונים הייתי ממשיך מעקב בלבד. לפי הבדיקה שפירטת הסיכויים לאבחנה של סרטן ערמונית גליסון 7 הינו 8% ולכן הגיוני להמשיך לעקוב בלבד בברכה

23/11/2019 | 10:34 | מאת: אורי

ב2-2011 עברתי ניתוח רדיקלי להסרת ערמונית בפתולוגיה GS=7 3+4PNI הגידול מגמגיע לשולים עליונים. PSA בעליה עד 0.44. ב7-2012 טופלתי בקרינה66GY משלימה למיטת הערמונית עד 1-2013. במקביל ADT לטווח קצר עד 3-2013. PSA PSA בעליה מ06-2015 רמה של 0.03 ב06-2016 0.05 ב 07-2017 0.11 ב 1-2018 0.16 ב 09-2019 0.3 האם ניתן לטפל בקרינה חוזרת למיטת הערמונית בתמיכת MRI? ובאיזה מרכז בארץ או בעולם ?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני ממליץ בשום פנים ואופן על קרינה חוזרת לאזור הערמןונית אני כן יכול שקצב עלית הPSA איטית למדי מה שמבטיח פרוגנוזה טובה אבל אתה נדרש בהחלט למעקב צמוד של אונקולוג מומחה בתחום שישלח אותך לבדיקות ויקבל החלטות בהתאם בברכה

גברים יקרים חודש נובמבר הוא חודש המודעות לסרטן הערמונית. ב 26 לנובמבר יערך בבית החולים איכילוב יום עיון בנושא סרטן הערמונית. הנושאים שיוצגו ע"י בחירי הרופאים, מגוונים ומעניינים. הזמנה פורסמה באתר עמותת חיים עם סרטן הערמונית בכתובת כל מי שזה רלוונטי עבורו מוזמן להרשם ולבוא.

14/11/2019 | 09:52 | מאת: NOT_FOUND

בתחילת השבוע הוכנסו 3 גרגירי זהב לערמונית כהכנה להקרנות. בעת התהליך הערמונית היתה מאד רגישה וכל נגיעה כאבה מאד. הכאבים חלפו כחצי שעה אחר כך. האם סביר? מדאיג? יש סרטן בכל הערמונית עם גרורות בעצם ירך ימנית ובלוטות.

לקריאה נוספת והעמקה

נדמה לי שסביר שיהיה כאב ושהוא יחלוף כעבור זמן מה מאחל שתעבור טיפול מוצלח בברכה

10/11/2019 | 19:51 | מאת: זאב שרון

בחודש 02.2016 עברתי כריתת ערמונית בשיטה אנדוסקופית. בדיקת PSA ב-10.2019 מראה 7.22 . מעולם לא הגעתי למספר כזה כאשר עדיין היתה לי ערמונית. האם הממצא מראה על בעיה??

לקריאה נוספת והעמקה

ממצא זה בהחלט מראה על הישנות ממאירות ממקור ערמונית ואתה חייב לפנות לרופא מומחה בתחום ולעבור סדרת בדיקות שיובילו להחלטה טיפולית בברכה

10/11/2019 | 16:09 | מאת: חיסון בתרכיב מוחלש לשלבקת חוגרת

שלום האם יש מניעה והאם מותר לקבל חיסון לשלבקת חוגרת לאחר טיפולים הורמונליים והקרנות לערמונית. עדיין מקבל עוד פעמיים דקפפטיל. התרכיב הוא מוירוס מוחלש שמקובל בארץ ומומלץ על ידי קופות החולים. (התרכיב מוירוס מומת טרם אושר לשיווק). תודה רבה, חיים

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לחיסון במקרה שלך בברכה

06/11/2019 | 17:06 | מאת: נתן

מה הפשר שרושמים ש psa קטן מ... לפני חודשיים ה psa שלי היה קטן מ 0.004 אתמול היה קטן מ0.014 מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שערכי הPSA נמוכים מהערך הנמוך ביותר שהבדיקה יודעת למדוד. זה מה שנקרא ערך בלתי מדיד בברכה

05/11/2019 | 22:46 | מאת: צבי

שלום לפרופסור ברגר , בתאריך 14.3.19 נשלחתי לביופסיה עקב psa ברמה 5.02. ביצעתי mri בתאריך 16.5.19 וביופסיה בתאריך 1.6.19 , גליסון 7 לפני ההקרנות בתאריך 11.7.19 , התוצאה 8.79 (עלייה של 3.17 תוך 4 חודשים) התחלתי 5 טיפולי הקרנות ב- 3.9.19 וסיימתי ב- 18.9.19 לאחר חודש וחצי עשיתי בדיקת דם והתוצאה 6.98 מה עלי לעשות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עליך להשאר במעקב בלבד בשלב זה. קרוב לוודאי שהPSA ימשיך לרדת בברכה

אם מדובר בגידול שאינו אבידי ל- PSMA , איך אפשר לדעת שאין גרורות? (כאמור ב - MRI נצפו 2 מוקדים עם PIRADS 4 ואחרים בדרגה 3 ובביופסיית פיוז'ן אותרו שתי דגימות עם גליסון 7 ונוספות עם גליסון 6ׂ).

לקריאה נוספת והעמקה

מה שמתואר בMRI לא רלבנטי לגבי ההתפשטות הגרורתית. אם אין קליטה של PSMA אז CT ומיפוי עצמות מהווים את התחליף המקובל בנודע לשאלת התפשטות המחלה. בברכה

מה אחוז ההצלחה בטיפול תרופה בשם תוקד? האם כבר משתמשים בתרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

זו תרופה שכבר מטפלים בה אבל עדיין נחשבת לנסיונית. אין לי מספיק פרטים על אחוזי הצלחה למרות שאני מבין שכשהטיפול ניתן למטופלים בסיכון נמוך עם גליסון 6, שיעור ההצלחה גבוה

31/10/2019 | 10:37 | מאת: ברלה

שלום דר'. בבדיקת שתן לפני מספר ימים RBC-10. האם הערך הגבוה הזה יכול להיגרם אחרי זריקת Decapeptyl, וכדורי קוזדקס שקיבלתי בחושד אוגוסט האחרון? אם לא, אני מניח שמומלץ להכנס לאורולוג? תודה.

נכון, ההנחה שלך שכדאי להכנס לאורולוג נכונה זה לא אמור להיות קשור לתרופות שקיבלת בברכה

29/10/2019 | 13:40 | מאת: אריה

שלום סיימתי תהליך הקרנות לערמונית גליסון 8 + טיפול הורמונלי לחצי שנה אני צריך לעשות חודשיים מסיום הטיפול בדיקת PSA ובדיקת טסטוטרון. איזו תוצאה עלי לקבל, כדי להצביע על הצלחת הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון עם הטסטוסטרון בלתי מדיד אז גם הPSA רצוי שיהיה ברמה בלתי מדידה. אם רואים עליית טסטוסטרון והמטופל לא עבר כריתה רדיקלית של הערמונית אז יש מצב שגם הPSA יעלה וזה בסדר אבל חייבים מעקב אונקולוגי מסודר בברכה

27/10/2019 | 16:16 | מאת: רון

שלום רב, עברתי ניתוח לפרוסקופי, להסרת אפנדציט בעקבות דלקת חריפה, כמו כן אובחן קוליטיס ב CT. אני שבועיים אחרי הניתוח ועדיין ישנם כאבים בזמן מתן השתן. כמו כן הין היו טיפות דם במתן השתן היום שזה אחרי שבועיים. האם זה תופעה רגילה אחרי ניתוח כזה איזה צעדים עלי לנקוט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לפנות בשאלה זו לכירורג בברכה

27/10/2019 | 14:09 | מאת: רון

שלום רב פרופ רענן. בעקבות psa שהגיע ל-8.5 נכון לעכשיו.בדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה.צילום mri באונה הימנית נראה קשרית בעל אות נמוך בקוטר 0.5ס'מ בעל גבול לא חד עם רסטריקציה בינונית ב dwi האדרה מוקדמת לאחר הזרקת גדוליניום.pirads 3.הקופסית שמורה.אין לימפאדינופתיה אגנית.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.מבצע ביופסיה פיוזן בעוד כחודש. שואל אם מומלץ או צריך לבצע גם pet psma. בן 67. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התשובה הפתולוגית יקבע הצורך בבדיקה. גליסון 6 ייתר את הפט. גליסון 8-10 יחייב בדיקה. גליסון 7.. תלוי

26/10/2019 | 22:05 | מאת: שירה

שלום רב, אבא שלי מטופל באקסטנדי כבר בערך שנה, מאז שהתחיל את הטיפול יש לו חולשה ברגלים, והוא ממש מתקשה בהליכה. בנוסף הוא מאוד חלש, מצד שני הpsa ירד מאוד. רציתי לשאול האם יש תחליף לאקסטנדי? אולי תרופה ביולוגית אחרת עם פחות תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש תחליף לקססנדי אבל אני לא הייתי מחליף. מה שכן, הייתי מוריד מינון לפרק זמן. הייתי עובר ל3 כדורים ואם אין שיפור אז אפילו 2 כדורים. בברכה

תודה רבה על התשובה המהירה.