פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.

מנהל פורום סרטן הערמונית

האם בדיקת PET PSMA שבה חלבונים מתבייתים על רצפטורים בתא הסרטני עלולה להפריע לשיטת הטיפול בלוטיציום המנסה להגיע לאותם רצפטורים ? לכמה זמן הם תפוסים -אם בכלל?

03/11/2020 | 07:49 | מאת: גורן

פרו"פ שלום רב בחודש פברואר קיבלתי זריקת דקפפטיל ובחודש אפריל סיימתי 5 הקרנות sbrt. בחודש יולי psa נימדד 0.02 ובחודש אוקטובר psa נימדד 0.09 האם זה תקין? תודה

שלום. אמי בת 68. לפני 3 שנים עשתה לראשונה אולטרסאונד בטן והתגלתה ציסטה פרפלבית בגודל 1.6 ס מ בכליה ימין. הרופאה טענה שזו ציסטה פשוטה. כעת בוצע שוב אולטרסאונד (ללא קשר לכליה) והרופאה שוב אמרה שזו ציסטה פשוטה אך בגודל 1.6*3 ס מ ואמרה שאין לכך משמעות. אמי ביצעה סיטי (שלא קשור לכליה כי לא קיבלה המלצה למעקב אחר הציסטה) ולפי הסיטי- תהליך תופס מקום בקוטר 2.6 ס מ בכליה ימין העובר האדרה. יכול להתאים ל RCC. בוצע גם MRI לפיו- כליה ימין- תהליך מודולרי מולטיציסטי בגודל 1.5*2.4 ס מ , בחלקו אקזופיטי עם מחיצות רבות, חלקן מעובות , העוברות האדרה. בוסניאק 3-4. בנוסף נמצאו באותה הכליה ציסטות פשוטות מרובות כאשר הגדוה מביניהן בגודל של 2.8 ס מ וכן ציסטה מזערית מדממת. שאלותיי- 1. האם יש דרך לדעת אם הממצא שנמצא באולטרסאונד ולגביו הרופאה המבצעת אמרה שזו ציסטה פשוטה (גם עכשיו וגם לפני 3 שנים) הוא בעצם הממצא החשוד? כלומר, הוא נמתא אצלה לפחות 3 שנים? 2. אני מכירה את המינוח של בוסניאק ו 3-4 זה ממצא לא טוב אך האם המשמעות של הממצא שהוא התחיל מציסטה פשוטה וכעת זו ציסטה ממאירה או שזה גידול (כי בפיענוח של הסיטי לא נכתב שזו ציסטה)? יש דרך לדעת אם מדובר בוודאות בתהליך ממאיר שלא בדרך ניתוחית? האם אפשר לטפל בזה מבלי לנתח? (הממצא נמצא בצמוד לשער הכליה) 3. עד כמה דחוף להוציא את הממצא? אני מפחדת למשוך את הזמן שמא יתפתח למצב גרורתי. 4. מה יכולה להיות הסיבה להופעה של ציסטות בכליה? כאן יש ציסטות מרובות. ייתכן עקב בעיה באספקת הדם או תהליך דלקתי? יש דרך לבדוק ממה נגרם הממצא? (גם לאבי יש הרבה ציסטות בשתי הכליות ולאחרונה התגלתה ציסטה גם אצלי). המון תודה מראש

שלום רב, אבי בן 82. הופנה ל MRI כתוצאה מPSA גבוה, 24 (ביצע את הבדיקה פעמיים). פענוח MRI מעיד על ממאירות בסיכוי נמוך,(למרות ערך מאוד גבוה של ה PSA). שאלתי, האם מומלץ לבצע בדיקת 4Kscore, האם הבדיקה יכולה לשלול בוודאות ממאירות ? או שהיית ממליץ לבצע ביופסיה בכל מקרה? בנוסף, על מה יכול להעיד PSA כ"כ גבוה מלבד סרטן הערמונית? ממצאים: גודל הערמונית: 29x43x34 מ"מ. נפח הערמונית: 22 סמ"ק. ה- zone Transitional במרקם הטרוגני נודולרי אופייני ל- BPH . בסריקת ה- zone Peripheral - אין לזהות גושים או קשריות חשודות. בדיפוזיה - לא נצפתה רסטריקציה חריגה. מפת ה- ADC מודגמת שמורה. בגדוליניום - אין לזהות האדרה חשודה. הקופסית תקינה. שלפוחיות הזרע ללא חריג. הצרור העצבי תקין. בסריקת האגן - אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. סיגנל לשד העצמות שמור. לסיכום: .BPH ללא SOL . .PI-RADS 2 מודה לך מראש על התייחסותך נורית

שלום. אמי בת 68. לפני 3 שנים עשתה לראשונה אולטרסאונד בטן והתגלתה ציסטה פרפלבית בגודל 1.6 ס מ בכליה ימין. הרופאה טענה שזו ציסטה פשוטה. כעת בוצע שוב אולטרסאונד (ללא קשר לכליה) והרופאה שוב אמרה שזו ציסטה פשוטה אך בגודל 1.6*3 ס מ ואמרה שאין לכך משמעות. אמי ביצעה סיטי (שלא קשור לכליה כי לא קיבלה המלצה למעקב אחר הציסטה) ולפי הסיטי- תהליך תופס מקום בקוטר 2.6 ס מ בכליה ימין העובר האדרה. יכול להתאים ל RCC. בוצע גם MRI לפיו- כליה ימין- תהליך מודולרי מולטיציסטי בגודל 1.5*2.4 ס מ , בחלקו אקזופיטי עם מחיצות רבות, חלקן מעובות , העוברות האדרה. בוסניאק 3-4. בנוסף נמצאו באותה הכליה ציסטות פשוטות מרובות כאשר הגדוה מביניהן בגודל של 2.8 ס מ וכן ציסטה מזערית מדממת. שאלותיי- 1. האם יש דרך לדעת אם הממצא שנמצא באולטרסאונד ולגביו הרופאה המבצעת אמרה שזו ציסטה פשוטה (גם עכשיו וגם לפני 3 שנים) הוא בעצם הממצא החשוד? כלומר, הוא נמתא אצלה לפחות 3 שנים? 2. אני מכירה את המינוח של בוסניאק ו 3-4 זה ממצא לא טוב אך האם המשמעות של הממצא שהוא התחיל מציסטה פשוטה וכעת זו ציסטה ממאירה או שזה גידול (כי בפיענוח של הסיטי לא נכתב שזו ציסטה)? יש דרך לדעת אם מדובר בוודאות בתהליך ממאיר שלא בדרך ניתוחית? 3. עד כמה דחוף להוציא את הממצא? אני מפחדת למשוך את הזמן שמא יתפתח למצב גרורתי. 4. מה יכולה להיות הסיבה להופעה של ציסטות בכליה? כאן יש ציסטות מרובות. ייתכן עקב בעיה באספקת הדם או תהליך דלקתי? יש דרך לבדוק ממה נגרם הממצא? (גם לאבי יש הרבה ציסטות בשתי הכליות ולאחרונה התגלתה ציסטה גם אצלי). המון תודה מראש

29/10/2020 | 21:48 | מאת: ישראל

שלום דר רענן, אבא שלי בן 74 חלה לפני שנה בסרטן הערמונית כשהגליסון היה 9. לאחר התחלת טיפול קרינתי ממוקד בתל השומר ע״י דר רון לוין הייתה ירידה בpsa ואבי התחיל טיפול הורמונלי שאכן הוריד את רמת הpsa. השבוע אבא שלי עבר pet ct בעקבות עליה נוספת של הpsa מ0.30 ל 0.59 התוצאות מצורפות אשמח לעצתך

שלום עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית לפני כמה חודשים.שני האחים הצעירים שלי עברו את אוותו תהליך.[נראה גנטי].האח הרביעי הלך להבדק ולפי הרופא לא נמצא אצלו כלום.אך רמת הpsa אצל הביא 7.6 האם יש מצב של טעות?או פשוט התמזל מזלו

בעלי עבר ניתוח רדיקלי +28 הקרנות +זריקה הורמונלית , בשנת 2018 , במהלך כל התקופה מאז הקרנות PSAהיה 0.014 , לפני שלוש חודשים PSA עלה ל 0.02 , ולאחר כ 3 שבועות בבדיקה חוזרת עלה 0.04 לאחר כ שלוש שבועות יורד ל 0.03 ,לאחר שלושה חודשים בבדיקה עלה PSA ל 0.12 גם מדדי מרקרים אחרים וCEA קפץ מ 2.4 ל 9.1 האם מרקר CEA קשור ל עלית PSA? מה במצב זה צריך לעשות , ואם כבר צריך להתחיל טיפול כלשהוא ואיזה ? תודה רבה

שלום, שואל עבור קרוב משפחה בן 73 שאובחן עם סרטן הערמונית גרורתי לבלוטת הלימפה, והתחיל טיפול הורמונלי משולב עם הקרנות. עד כה לקח פרומניקס כתוצאה ממעקב ביוכימיה (היה במעקב כי יש לו BRCA). האם מומלץ בסיטואציה כזו להפסיק את הפרומניקס או להמשיך? תודה! עידן

לפני 16 חודש עברתי הקפאת גידול בערמונית ובעקבות זה ה Osamu שלי ירד מ 14 ל 1.8 מרגיש מצוין, האם רכיבה על אופנים פעמים בשבוע בערך שעצים כל פעם מותרת.

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שהבנתי את התיאור שלך אבל בכל מקרה אין מניעה לנסיעה על אופניים

04/10/2020 | 20:08 | מאת: צבי

בן 68 כ 3.5 שנים לאחר ניתוח כריתה רובוטית עקב גלסון 4+5 ורמת psa 12 ללא פריצה, כאשר שנה לאחר הניתוח עלה psa בהדרגה מבלתי מדיד עד 0.17 ואז עברתי 28 הקרנות מלוות בטיפול הורמונלי במשך חודש בכדורים וזריקה ומאז psa בלתי מדיד ולא משתנה. ערכי הטסטוסטרון עלו בתקופה המקבילה מרמת 0.8 לאחר ההקרנה ל16.4 היום ועם העליה חזר גם החשק המיני, על אף אימפוטנציה כמעט מלאה . השאלה מה הקורלציה בין תוצאות שתי הבדיקות - האם עלי לחשוש שעידוד חיי המין יגרמו לעלית הטסטוסטרון ובגלל זה יעלה גם ה psa ? האם עליה כזו תלמד בהכרח על כשלון והישנות, או שניתן יהיה לייחס את עליית psa רק לעלית הטסט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין קיום יחסים לבין המחלה. זה שרמת הטסטוסטרון עלתה בהדרגה וPSA נשאר בלתי מדיד זו התוצאה האידיאלית שהיינו רוצים לראות במצב בו אתה נמצא ככה שאתה יכול להיות שמח עם זה

01/10/2020 | 02:03 | מאת: מירי

שלום רב אבא שלי בן 72 ביצע בדיקת MR ערמונית. ממצאים: להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום, T2 כולל דיכוי שומן, DWI, ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי .בוצעה הזרקת 20mg של בוסקופן לוריד. גודל הערמונית: 6.4*0.5*8.5ס"מ נפח הערמונית: 70 סמ"ק. בסריקת המקטע המרכזי ו-TZ : שינויים נודולריים הטרוגניים דו-צדדי –סימני BPH-1) 1.v2 (PIRADS בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : במידגלנד משמאל סיגנל נמוך ב T2) 17-10 (עם סימני רסטריקציה DWI)87-10 (ADC)15-12 (בגודל6.1ס''מ ,עובר האדרה מוקדמת לאחר הזרקת ח נ עם מעורבות קפסולה -5) 1.v2 (PIRADS. צרור עצבי נראה שמור. באפקס משמאל מוקד סיגנל נמוך ב T2) 21-10 (עם סימני רסטריקציה PIRADS (v2.1) 4- נ ח הזרקת לאחר מוקדמת האדרה עובר ,מ''ס0.5בגודל) 12-19)ADC (10-91)DWI שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין. כיס השתן בעל דופנות חלקים. בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור. בלוטות לימפה מעט מוגדלות בשרשרת אילאקלית דו-צדדי –ללא שינוי מסי טי 2019 סיכום: ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצאים משמאל בעלי רמת חשד גבוהה. אשמח אם תוכל להסביר לי מה משמעות של מה שכתוב בפיענוח? ומה שלבי הטיפול? איזה בדיקות צריך לעשות עוד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מתוך מה שהבנתי יש ממצא חשוד לסרטן ערמונית משמאל. הצעד הבא זה לקיחת ביופסיה בשיטת פיוז'ן

29/09/2020 | 20:52 | מאת: כאבי גב וצלעות-טיפול בסרטן הערמונית

שלום רב, אבי התגלה כחולה בסרטן הערמונית לפני כשלושה חודשים(psa 498,גליסון 9,גרורתי ). מאז שהחל לקבל את הטיפול,זריקות פרמגון ואברטרון(psa 7.5),הוא ירד במשקל כ-12 קג וסובל מכאבי צלעות (בקושי נושם) וגב ואינו יכול לעשות שום פעילות וממש מושבת לחלוטין. יש לציין שהוא סובל מאי ספיקת לב . מה יכול להיות המקור לכאבים ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מקור הכאבים יכול להיות הגרורות עצמם אבל אתה מתאר מצב שמחייב בדיקת האונקולוג של אבא. אם הוא מטופל על ידי אורולוג אז זה הזמן לעבור לאונקולוג בברכה

29/09/2020 | 09:41 | מאת: חים

האם לאחר חצי שנה של סיום בהקרנות וטיפול הורמונלי של זריקות ואבירטרון זה מסוכן לחזור לעשות סקס?

לקריאה נוספת והעמקה

סקס לא מסוכן בכל מצב. השאלה היחידה היא אם אתה תצליח לקיים יחסים תחת סירוס. ישנם כאלה שבהחלט מצליחים ואין עם זה שום בעיה

21/09/2020 | 23:03 | מאת: דוד י .

שלום. לגבי תכנית הטיפולים לגליסון9 5+4 בן 73 Psa 5.1 לאחר mri ופיוזן הומלץ על טחפול קרינתי וטיפול הורמונלי כדורים לחודש וזריקות כל חצי שנה למשך לכל הפחות שנה וחצי.. שאלתי האם ניתן לעבור הקרנות תחילה ואז לבדוק את השטח שוב? האם ה psa ירד? אם הצטמק משהו.... ואז לנסות להוסיף/לא להוסיף טיפול... אין גרורות. רמת הסמן פחות או יותר במשך יותר משנה בין 4-5. אילו טיפולים נחשבים לקשים יותר יחסית הקרנות למשך חטדש וחצי או הטיפול ההורמונלי של כדורים למשך חודש וזריקות כאמור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עכשיו ראיתי שזו הודעה המשכית. הטיפול הוכח כיעיל ביותר אם מתחילים סירוס קודם ותוך כדי, הקרנות. אין אופציות אחרות.

21/09/2020 | 22:17 | מאת: דוד י

אבא בן 73 ביופסת פיוזן גליסון 9 5+4 הומלץ על טיםול הורמונלי כדורים למשך 10 ימים זריקה כל חצי שנה למשך שנהנוחצי ויכול להיות המשך ל 3 שנים. בנוסף הקרנות חיצוניות לערמונית במשך חודש וחצי. האם לדעתך הטיפול סביר מותאם על פי האבחנה?האם יש מקום לשינוי טיפול ,הפחתה... Psa 5.1

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחה שמחלתו של אבא טרם התפשטה הקרנות וטיפול הורמונאלי הינו הטיפול. בעניין הזריקות מספיק שנתיים. בעניין ההקרנות הייתי פונה למכון הקרינה בשיבא לבדוק אם יש מצב לטיפול מקוצר של שבועיים. בברכה

במהלך החודשיים האחרונים התחלתי לסבול מכאבים בפין צריבה במהלך שתן ואחרי אורגזמה והרגשה לא נעימה לאורך כל היום הופנתי לאורולוג שנתן לי מספר בדיקות לבצע מחלות מין תרבית זרע ושתן אולטרסאונד שלפוחית השתן עם חומר ניגודי ובדיקות דם וציטולוגיה הבדיקות נמצאו תקינות למעט ערמונית מוגדלת ובתרבית הזרע נמצא חיידק בשם S.aureus האורולוג רשם לי טיפול באניטיביוטיקה בציפרדוקס ופרמיקסון וroxo כרגע המצב לא טוב ואני מרגיש שהטיפול במצב לא עוזר והתסמינים לא עוברים אשמח לקבל המלצות להמשך טיפול במצב הבעייתי ודרכים להקלה בסימפטומים שמלווים אותי לאורך כל היום

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום הזה מיועד לסרטן ערמונית ואני אונקולוג. עליך לפנות לאורולוג בקהילה בברכה

19/09/2020 | 15:40 | מאת: מוטי מ

בן 83.7, פעיל, ללא בעיות עייפות, קוצר נשימה וכד' גילוי סרטן בערמונית, לפני שנתיים, באונה אחת גליסון 6. במעקב PET-CT כל 3 חודשים מזה שנה.הציעו לי טיפול הורמונלי, ( עלול לפגוע קוגניטיבית). פסלתי עקב גילוי אלצהיימר אצל אחי הגדול, לפני 5 שנים, בדיוק כשהיה בן 84 האם אפשר לחזות התקדמות המחלה לפי ממצאי הPET עד כה? אני מעדיף לא להתחיל בטיפול הורמונלי אם הסיכוי להתפרצות המחלה בטווח של 5 שנים נמוך מ 50%.

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי את מצבך האם PSA=1000? האם יש לך תסמינים? האם עשית בדיקת PET או שאתה שוקל? אם יש לך PSA 1000 אז כדאי לעשות PET PSMA ולפי התוצאה להחליט זה נכון שסירוס הורמונאלי יכול לעשות כל מיני דברים אבל לא בהכרח במקרה שלך ורוב הסיכויים שלא תהיה בעיה בברכה

לפרופ' שלום רב. אני כשלשה חודשים לאחר ניתוח רדיקלי להסרת ערמונית בגלל סרטן (גליסון 7 והמלצות מכמה אורולוגים לכריתה רדיקלית) דליפות שתן כמעט פסקו אבל יש לי קשיים במתן שתן תכיפות ודחיפות מרגיש צורך כל שעה לתת שתן והזרימה היא בזרזיף דק חלש ומתפתל, בדיקת תרבית שתן שלילית. בדיקת PSA לפני כשבוע 0.03 מה יכולה להיות הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע, שווה לפנות לאורולוג ולברר בברכה

לפני חצי שנה סיימתי טפול הורמונלי והקרנות כל הזמן התוצאה הייתה 0.008 והיום התוצאה הייתה 0.02 האם יש משמעות לעליה הזו

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע לאמר. האם הבדיקה בוצעה באותה מעבדה? בכל מקרה אין לך הרבה מה לעשות במצב זה חוץ מאשר ביצוע בדיקת PSA חוזרת וטסטוסטרון בעוד 3 חודשים. חשוב מאד מעכשיו ואילך להוסיף בדיקת טסטוסטרון בדם כל פעם. זאת עקב האפשרות שאנו רואים עלית PSA לאחר שהטסטוסטרון עלה קודם. אבל אם לא נמדוד לא נדע. בברכה

08/09/2020 | 12:05 | מאת: מנחם

שלום רב בן 72,בגלל PSA גבוה (בין 3.7 עד מקסימום 4.1) נשלחתי לבדיקת MRI. תוצאות כמפורט 1. BPH ניכר. 2. שני מוקדים ב TZ מתאימים במאפייניהם ל PIRADS 3 נחוץ בירור היסטו-פתלוגי אשמח לחוות דעת מלומדה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תשובת הMRI גבולית בעניין השאלה אם לבצע ביופסיה או לא. אין כאן דחיפות אז אתה יכול לבחור בין ביופסיה מיידית (בפיוז'ן) או המשך מעקב PSA ואם אין עליה דרמטית אז לחזור על MRI בעוד שנה ואז מקבלים החלטה בברכה

29/08/2020 | 17:47 | מאת: טארק

איזו טפול מתאים לדכוי ורפוי לסרטן הערמונית בדרוג גבוה אשר יצא מחוץ לקפסולה בזור משניה מקומי לבלוטות הלימפה באגו הבולטת מהם 19 מ״מ High risk Rt 5+4 Lt 5+5 Gs 5+5 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אותה תשובה כמו שני השואלים הקודמים: מצב זה הטיפול היחידי לדעתי זה שילוב של הקרנות וטיפול הורמונאלי מסרס כשההקרנות מכוונות לערמונית ולניקוז הלימפתי בברכה

26/08/2020 | 22:08 | מאת: אגבאריה

דוד שלי בן 60 עם סרטן ערמונית T3BN1, סיכון גבוה, התפרץ מחוץ לקופסה, כל הגלילים תפוסים בגידול GG4-5 מרכיב של Intraductal carcinoma בוצעו צביעות היסטוכמיות לכרומיגרנין וסנפטופזין שליליות. תוצאות Pet-Ct התגלה פגם באגן דו צדדי מודגמות הבולט בהן 17 ממ, suv 4.6 על איזה טיפול אתה ממליץ?

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול הורמנאלי מסרס לשנתיים לפחות בשילוב עם הקרנות חיצוניות לערמונית ולניקוז האגני בברכה

מחלה בסיכו גבוה ומרכיב Intraductal car cinoma היתה הצעה לטיפול מחקרי ADT בתוספת אופטלמייד jnj 56021927 240 240מ״ג או פלצבו ינתן במתן פומי פעם ביום השאלה האם לקבל את המחקר ולהמשיך או בזה אני לוקח סיכון גבוה וללכת למסלול אחר הרמונאלי ביכימיה הקרנה נא איזו טיפול מתאים לי ויותר טוב למצבי ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בחולים עם גליסון 9 ומרכיב אינטרדוקטלי אני בדרך כלל מעדיף ללכת למסלול של קרינה וסירוס הורמונאלי לשנתיים. החשש הוא שהמחלה כבר יצאה מתחום הניתוח במצבים אלו. בברכה

אבא שלי עשה mri בעקבות psa גבוה יכול לעזור לי לפענח תשובות של הבדיקה שעשה בהדסה בירושלים כדי שלא אדאג עד שילך לרופא האורולוג שלו צירפתי את התוצאות של בדיקת האם אר אי אודה לתשובתכם המהירה לכך תודה רבה רבה ואם יש טיפול למה שיצא בתוצאות הבדיקה הזו אגב יש לו בעיות בשתן מגיל 25 היום הוא בן 71 היה עליות וירידות של psa

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שישנה בעיה טכנית עם מסמכים שמעלים כאן. אני לא רואה שום מסמך וזו לא בפעם הראשונה בברכה

19/08/2020 | 01:18 | מאת: דוד י

אבי בן72 אובחן סרטן ערמונית Psa 5 עבר ביופסת פיוזן אשמח לקבל פיענוח במילים פשוטות וברורות ?של pet psm תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי.. איזה פיענוח? שלחת?

25/08/2020 | 09:34 | מאת: דוד.י

שולחת את הקובץ. תודה.

15/08/2020 | 06:18 | מאת: MRI לפני ביופסיה

כמה חשוב להגיע לביופסיה של הערמונית לאחר בדיקת mri.. האם צריך להגיע עם הדיסק או עם מכתב הפענוח שמגיע כשבועיים לאחר הצילום תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב להגיע לביופסיה רק אם ישנה אינדיקציה שמשהו לא בסדר. בכל מקרה צריך להגיע גם עם הפיענוח וגם עם הדיסק בברכה

09/08/2020 | 16:30 | מאת: שמואל

פרו"פ שלום רב לאחר קבלת זריקה לחצי שנה וסיום 5 הקרנות sbrt כעבור 3 חודשים ה-psa 0.02 והטסטוסטרון 0.34 אני שואל אם הטסטוסטרון אמור לעלות או להתייצב בחזרה אם בכלל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ברוב המקרים הטסטוסטרון מתחיל לעלות לאחר פרק זמן מסוים מסיום השפעת הזריקה בברכה

09/08/2020 | 06:02 | מאת: כדורים לפני ביופסיה

אני נוטל כדורי לקסעדין .. אם יש צורך להפסיק ליטול לפני ביופסיה של הערמונית? ואם כן כמה ימים לפני ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שישנה מגבלה כזו

04/08/2020 | 10:36 | מאת: אבנר

שלום לפני כ 9 שנים עברתי כריתת ערמונית בעקבות סרטן,ונמצא פריצה מיקרוסקופית והסננה קלה סביב העצבים הסמוכים PSA מינימלי כל השנים,אבל בשנה האחרונה נמצאו: קשרית איזואקואית בבלוטת התריס,ובארט בוושט. האם יכול להיות שמתפתח אצלי גרורות? אם כן-איזה בדיקה נדרש לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שמדובר בגרורות או בכל ממצא אחר שקשור לסרטן ערמונית. כן צריך לטפל בממצאים ללא קשר. בברכה

03/08/2020 | 18:17 | מאת: שרית

פרופ' ברגר שלום, אבא שלי אדם בן 81, בריא בד"כ, תוך שלושה חודשים ירד 15 ק"ג במשקל. בוצע CT בטן ואגן עם שתיה והזרקה ב-20/6/27 - בשדות תחתונים של שתי ריאות מספר קשריות ריאתיות, הגדולה בסמוך לסדק בין אונתי בLLL ,עד 8.0 ס"מ, טיבן אינו ברור. לבלב תקין, כליות ללא הידרונפרוזיס, ציסטה קורטיקלית מימין 8.4 ס"מ, ערמונית מוגדלת, שלוש קשריות לימפה מוגדלות בשומן פרא-רקטלי מימין, הקשריות עד 3.1 ס"מ, ללא עיבוי ניכר של דופן רקטום. ללא קשרי לימפה מוגדלים באגן ומפשעות, תמטים בגופי חוליות T11 ו-T12 , מרקם מאוד הטרוגני מעורב בחלקו ליטי ובחלקו אוסטאובלסטי בחוליות L3, L2 ,לא ניתן לשלול מעורבות משנית. בסיכום - בריאות קשריות זעירות רבות דו"צ לא ספציפיים לא ניתן לשלול פיזור משני. בדיקת דם מיום 8.7.20: PSA TOTAL 89.300 PSA FREE 20.100 PSA RATIO 22.500 היום הגיעה התשובה של הביופסיה שבוצעה ביום 16.7.20 ולצערי התור רק ב 10.8.20, אבי סובל מכאבים חזקים, לא אוכל ולוקח זה כשבועיים כדורי "פרוקסט", על מנת לטשטש את הכאבים הנוראיים. אני מצרפת את בדיקת הביופסיה ואשמח לקבל את חוות דעתך, הסבר כלשהו למצב כי אין מי שידבר איתנו עד הבדיקה. המון תודות לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינני רואה את המסמך שצירפת. בכל מקרה ישנה סבירות גבוהה לסרטן גרורתי ורצוי לבצע PET PSMA ולאחר מכן החלטה טיפולית מדויקת עבורו בברכה

שלום פרופ' ברגר, בעלי עבר ניתוח רדיקלי +28 הקרנות+זריקה הורמונלית , בשנת 2018 , במהלך כל התקופה מאז הקרנות PSAהיה 0.014 , לפני שלוש שבועות עשה בדיקה וזה עלה ל 0.02 , בימים אלו עשה בדיקה חוזרת וזה עלה ל 0.04 , ערב לפני בדיקה כאב לו עצם הזנב והוא חימם את המקום , השאלה : האם חימום מקום עצם הזנב יכולה להשפיע על עליה של PSA תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי.. צריך להמתין ולראות מה יהיה עם הPSA. אם ימשיך לעלות באופן עקבי יהיה מקום לשקול הקרנות למיטת הערמונית בברכה

02/08/2020 | 13:06 | מאת: נבו

באיזה כלי בודק הרופא את סטטוס התפשטות או עצירת המחלה בביקורת לאחר הקרנות? האם יש צורך בpet או מספקת בדיקת דם? psa ירד ל 0.17 לאחר הקרנות וטיפול הורמונלי, האם ניתן להסיק מכך על מצב הגידול?

לקריאה נוספת והעמקה

אני בהחלט מסתמך על PSA (אלא אם כן הוא היה נמוך מלכתחילה) . כשמתחילה מגמת עליה של הPSA אני רק אז שוקל ביצוע בדיקת PET. אם הPSA לא עולה באופן עקבי אני לא נעזר בPET

31/07/2020 | 08:53 | מאת: טובה

בעלי בן 81. לפני 7 שנים טופל בברכתיראפיה. לפני 3 שנים טיפול קרינתי SRBT כיום PSA-2.3 וטסטוסטרון 17.3 בבדיקת PET CT PSMA – קליטה פתולוגית בין סיכות הברכתרפיה בערמונית כעדות למחלה מקומית (בבדיקות קודמות הייתה קליטה גם בשלפוחית הזרע והיא לא מופיעה עכשיו). המלצת הטיפול: כדורים הורמונליים P.O.T CASODEX 50 MG – לתקופה של חודש (כדור ביום). ושבועיים אחרי תחילת הכדורים זריקת ELIGARD 45 MG. אנחנו מבקשים לדעת האם הטיפול בגדר הסביר לאור המצב הנוכחי. האם ידוע על טיפול טבעי שנרכש באופן פרטי. הרופא רמז על זה אבל לא פירט. והאם ניתן להמתין עם הטיפול ההורמונלי בלי לגרום נזק וסכנת התפשטות של המחלה? תודה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה קודמת

31/07/2020 | 08:41 | מאת: טובה

בעלי בן 81. לפני 7 שנים טופל בברכתיראפיה. לפני 3 שנים טיפול קרינתי SRBT כיום PSA-2.3 וטסטוסטרון 17.3 בבדיקת PET CT PSMA – קליטה פתולוגית בין סיכות הברכתרפיה בערמונית כעדות למחלה מקומית (בבדיקות קודמות הייתה קליטה גם בשלפוחית הזרע והיא לא מופיעה עכשיו). המלצת הטיפול: כדורים הורמונליים P.O.T CASODEX 50 MG – לתקופה של חודש (כדור ביום). ושבועיים אחרי תחילת הכדורים זריקת ELIGARD 45 MG. אנחנו מבקשים לדעת האם הטיפול בגדר הסביר לאור המצב הנוכחי. האם ידוע על טיפול טבעי שנרכש באופן פרטי. הרופא רמז על זה אבל לא פירט. והאם ניתן להמתין עם הטיפול ההורמונלי בלי לגרום נזק וסכנת התפשטות של המחלה? תודה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי סביר שאפשר להמתין עם הטיפול ההורמונאלי המסרס אך היה עוזר לי לדעת רמות PSA קודמות כדי להבין את קצב עלית הPSA בדם. עליה מהירה מדי לא תומכת בדחיית טיפול הורמונאלי.

14/08/2020 | 14:24 | מאת: טובה

ערכי PSAף לפני הקרנה 7.9 אחרי הקרנה 0.5 (5/18) 0.54 (11/18) 0.76 (5/19) 1.34 (11/19) 1.9 (4/20) 2.3 (6/20) מודה מאוד על תשובתך. אלה ערכי ה-PSA וקצב העליה. אודה לך על התייחסות נוספת בהתאם לערכים המצוינים. תודה רבה טובה

הוחלט לתת לי טיפול הורמונלי כדורים קזדוקס ולאחר 10 ימים זריקה וטיפול קרינתי ממוקד באסותא רמת החיל בדיקת פאד סיטי תקינה רצתי לדעת עם זה הטיפול הרצוי ואם אפשר לחיות אם זה תודה בני

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים לי יותר מדי נתונים של מחלתך: מה רמת הPSA מה גליסון של מחלתך ומה היקף ההתפשאות בברכה

29/07/2020 | 18:43 | מאת: da1946

האם מומלץ לבצע ניתוח זה על כריתה מלאה או שיטות נפוצות אחרות כשהמקום והגודל ידועים לאחר ביופסיה

לקריאה נוספת והעמקה

אני באופן אישי לא ממליץ. לא ראיתי עד כה יתרון בגישות אלו ויש לא מעט בעיות בתחום איכות החיים לאחר הפרוצדורה בברכה

29/07/2020 | 14:50 | מאת: מורנו

פרופ שלום לאחר קבלת זריקה דקפפטיל לפני 6 חודשים וסיום 5 הקרנות sbrt לפני 3 חודשים ביצעתי בדיקת psa והתוצאה היא 0.02 הם זה תקין ומה שלב הטיפול הבא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט תקין, אתה נדרש להמשך מעקב עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA וטסטוסטרון אחת ל3 חודשים הכל בהנחיית הרופא האונקולוג שלך בברכה

25/07/2020 | 13:39 | מאת: דוד

אמור לעבור ביופסיה של הערמונית בביה"ח שערי צדק. סף הכאב שלי מאוד נמוך.. עד כמה ההליך כואב? ומה סף הכאב מ 1 ל 10

לקריאה נוספת והעמקה

משתנה בין מטופל למטופל אינני יכול לענות על שאלה כזו

לפני שמונה שנים עברתי כריתה רדיקלית של בלוטת הערמונית ועד ה 15/06/2020 כל התוצאות היו "psa קטן מ 0.03" דהיינו לא מדיד. חשוב לציין שבאחת הפגישות הראשונות עם המנתח הוסבר לי ש PSA לא מדיד אינו PSA שערכו אפס מוחלט. ב 15/06/2020 ביצעתי בדיקת PSA והתוצאה היתה 0.06. לאחר שבוע במסגרת הביקורת במכון האורולוגי בתל השומר נכנסתי לרופא ושאלתי אותו אם מדובר בכשלון ביוכימי והוא ענה שאין מדובר בכשלון ביוכימי ושאין לי מה לדאוג. השבוע חודש לאחר שהתגלה אצלי PSA מדיד ביצעתי בדיקת PSA נוספת והתוצאה היתה psa קטן מ 0.03 דהיינו התוצאה שהתקבלה כל השנים. ממה שמופיע ברשת מכל מיני מקורות עלומים אפשר להבין ש PSA מדיד שערכו פחות מ 0.1 הוא סיבה לטיפול הורמונלי או הקרנות. לא היתה שום רשלנות מצד בית החולים כי הופניתי למעקב שהתבקש מהתוצאה. והשאלה היא האם ביקורות לאורך שנים רבות לא לא גוררות את המטופל לרפואת יתר שעלולה להזיק

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה מצוינת שהתשובה אליה היא שאם תקפיד להגיע לאונקולוג מומחה בתחום או לחילופין שתבין שמצבך מצוין ואין שום סיבה להגיב מהר לכל תוצאת בדיקות מעבדה ותנהג בשיקול דעת, אז יהיה בסדר. אחרת, בהחלט יתכן שתגרר לפעולות שיכולות גם להזיק וללא סיבה

16/07/2020 | 10:14 | מאת: תומר

בעקבות טחורים בצעתי בדיקה אצל רופא כירוגי שבדק בדיקה קלינית וטען שיש טחורים פנימים אך הפרוסטטה מוגדלת עשיתי אולטראסאונד שהממצאים יצאו : ערמונית 16 סמ"ק ללא שארית שתן לאחר התרקונות . שלפוחית השתן בנפח 160 סמ"ק דופן סדיר . האם תקין מה המלצותייך ? לציין אני בן 42

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי תקין לגמרי

09/07/2020 | 19:02 | מאת: אלי

שלום! הומלץ לי ביצוע ביופסיה fusionעקב ממצא באזור פריפרי באפקס pirads4 ו ממצא באזור t.zone באזור מידגלנד באזור מרכזי קדמי .איזה שיטה עדיפה transperineal או rectal תודה .מה עדיפות .

לקריאה נוספת והעמקה

נדמה לי שפיוז'ן עושים טרנספרינאלי וזה עדיף..

09/07/2020 | 00:38 | מאת: רנא

שלום לך פרופ אבא בן 56 ,בריא בדרך כלל קבל תשובת PSA free 0,45 PSA INDEX 0,07 CT חזה ובטן תקין צילום מערכת עיכול תקין לפני כמה ימים אובחן דרך פיופסיה עם סרטן ערמונית מצורף תמונה לתוצאות מאוד מדאיג אותנו, האם המצב מסוכן , האם גרירתי , האם נראה שיצא מהבלוטה . מאחלת שתתן לי תמונה כללית על המצב . יש תור ל bet ct עוד חודשיים מבקשת לתת אבחנה ראשונית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינני רואה מסמך מצורף. אם את רוצה תשלחי לי במייל raanan65@gmail.com ואנסה לעזור

06/07/2020 | 17:47 | מאת: זאב

בית החולים שבו אעבור הקרנות בסרטן הערמונית אינו משתמש בג'ל. האם יש דרך לקבל טיפול כזה באופן פרטי ולהמשיך בהקרנות בבית החולים.

לקריאה נוספת והעמקה

לא, זה חייב להתבצע באותו מוסד בו תקבל את ההקרנות בברכה

04/07/2020 | 22:59 | מאת: רונן

פרופסור ברגר שלום רב חמי בן 69 עבר ביופיסה ציון gleason 3+4 (Isup 2/5) אחוז ה 4 20%-25% Psa עלה ל 8 טרם נקבע תור ל MRI (יש צורך אחרי ביצוע הביופסיה?) מה הטיפול המומלץ ומה סיכויי ההצלחה? המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

MRI עדיין יכול להועיל בהערכת היקף התפשטות המחלה מבחינת טיפול אני מעדיף הקרנות בברכה

02/07/2020 | 09:48 | מאת: אמיר

שלום לך. בן 65 בריא ללא מחלאת רקט. לא מעשן. סכרת גבולית. אין מחלות לב. הליכה 5 פעמים בשבוע כשעה כל פעם. לפני 10 שנים בגלל סרטן הערמונית ממוקד פסא לפני הניתוח 5.6 . גליסון 3+4עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית . לאחר שנה עקב כישלון כימי עברתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרן. ומאז רמת פסא 0.004 לפני כשנה התוצאה קטן 0.014 פעמים. היתי במעקב אונקולוגי לפני 4 שנים ומאז אני לא במעקב . שאלתי אליך מה לדעתך המקצועית מצבי הישרדות. והאם צריך להיות במעקב אורלוגי או אונקולגי. תודה וסוף שבוע נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

אתה צריך מעקב בדיקות דם אחת לשנה. אפשר גם אצל רופא משפחה או אונקולוג בברכה

30/06/2020 | 15:22 | מאת: גליל

ביצעתי גם טיפול הורמונלי לחצי שנה וה-psa היה 8.5 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אז זה צריך לרדת לרמת PSA בלתי מדידה

30/06/2020 | 13:34 | מאת: גליל

פרופ" שלום רב לאחר ביצוע 5 הקרנות sbrt לערמונית לאיזה רמת psa צריך לצפות כעבור כ-3 חודשים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורה להיות ירידה דרמטית. אני מצפה לירידה הדרגתית תוך שנה לרמה של 1-2. אם יורד יותר אז מה טוב

30/06/2020 | 09:16 | מאת: רון

שלום במהלך השנתיים האחרונות אני במעקב אחרי עלייה של של psa לפני כ שנתיים היה 4 ומאז זוחל למעלה. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת 4k אשר התוצאה הייתה 25% עם psa 7.5. לאחר מכן בצעתי mri בשיבא אשר שלל סרטן.(מוזמן לבדוק) היום psa12 והרופא ממליץ על ביופסיה, אני מעדיף שלא לבצע את הביופסיה מאחר ואני נוטל plavix , האם יש סיבות נוספות לעלית psa ושמומלץ לבדוק לפני הביופסיה?, להבנתי ביופסיה הינה סוג של ניסוי וטעייה בבחירת המיקום,שלא בהכרח תקדם את הנושא. האם יש מה לעשות לפני הביופסיה? אשמח לחוו ד . בברכה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםרב, באופן כללי כן מדובר במצב שמחייב שקילת ביופסיה. יחד עם זאת אני מסכים שעליה של PSA ב5 יחידות בקונסטלציה שלך זה קצת חשוד ויתכן שנובע מדלקת או זיהום וכיוב לכן הייתי חוזר על בדיקת PSA תוך 6 שבועות מהבדיקה האחרונה ולאחר מכן מקבל החלטה בעניין ביופסיה או MRI חוזר. בברכה

28/06/2020 | 12:54 | מאת: עמוס

פרופ ברגר שלום בן 48 נשא מוטציה בגן brca1. בנובמבר 18 התגלה סרטן ערמונית גליסון 6.psa אחרון לפני ניתוח יוני 18 היה 0.39. למרות המלצות למעקב פעיל עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית ב23.1 .2019 פתולוגיה גליסון 3+3, hige grade pin, מוקד אחד של prinuriel invision .שוליים נקיים קופסית שלמה לא הוצאו בלוטות לימפה. 8 שבועות אחרי הניתוח psa קטן מ0.03 וכך מאז כל 4 חודשים תמיד קטן מ0.03. השבוע כ17 חודשים אחרי הניתוח psa 0.04 שליטה מלאה בשלפוחית כמעט מיד לאחר הניתוח חרד מאוד מחזת הסרטן .1.האם הסרטן חזר ? 2. ממה עוד יכולה להיות העלייה בpsa? 3 הומלץ לי לחכות חודשיים שלושה לבדיקה נוספת לראות מה המגמה. 4. הבנתי שש יתרון להקרנות מוקדם עוד לפני הגעה לחזרה ביוכימית כהגדרתה כפסא 0.2, אז מדוע לחכות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מסכים שנכון להמתין. מנסיון, קורה לא פעם שרואים לפתע עלית ערך ב0.01-0.02 לעומת בדיקה קודמת ואחכ זה יורד לערך הנמוך. כנראה סטייה של המכשיר. לכן רק מספר בדיקות עוקבות שמראות עליה הדרגתית מהווים ממצא שמחייב התייחסות. בכל מקאה, הפרוגנוזה שלך מצויינת והכל בסדר. בברכה.