פורום סרטן מערכת העיכול (גיסט - GIST)

מחלת ה"גיסט" היא מחלה ממאירה המופיעה במערכת העיכול ושונה באופן מהותי גם באבחנתה וגם בצורת הטיפול בה מגידולי סרטן אחרים. המחלה מופיעה באופן יחסית נדיר באוכלוסייה. הפורום עוסק במחלה, בדרכי האבחון שלה, בדרכי הטיפול בה ובהתמודדות עם תופעות הלוואי של התרופות השונות הניתנות כטיפול במחלה. הפורום מיועד לחולים המטופלים באופן פעיל, למטופלים במעקב וכן לבני משפחותיהם, ולכל מי שמתעניין בנושא.
72 הודעות
68 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן מערכת העיכול (גיסט - GIST)

18/05/2019 | 20:45 | מאת: שלומי

אמא שלי בת 64 עברה בדיקת קולונסקופיה נבדקו: המעי נבדק עד לצקום כולל תרגיל היפוך בחלחולת, בוצעה סקירה כפולה של רירית בכניסה ויצאה עם הקפדה על זמן הנסיגה- הכנה טובה ממצאי הבדיקה: כ15 ס"מ מפי הטבעת נמצא גוד כרובתי עם שקע מרכזי כ 35 ממ' נלקחו ביופסיות, מקום סומן בדיו . בכפכף הכבד 2 פוליפים מיושבים בקוטר 5 ו4 מ"מ , נכרתו בשלמות. בצקום פוליפ כ 10 ממ' נכרת. מה התוצאות אומרות וכמה זה חמור ואיך אפשר לתמודד אם זה

לקריאה נוספת והעמקה

שלומי שלום קשה לדעת לפני שמגיעה תשובת ביופסיה לגבי מהות הממצא במעי - ממאיר או לא ואם כן, מה סוג הממאירות. תשובות אלו ניתן לקבל מהרופא שביצע הביופסיה. בהצלחה

28/04/2019 | 12:06 | מאת: רות

שלום רב, אחי חלה בלימפומה אינדולנטית מסוג B לפני 10 שנים. בוצע ניתוח להסרת הגוש והוא לא עבר כל טיפול. במקביל התגלתה אצלו פוליציטמיה וורה, הוא טופל בהקזות ועד היום מקבל מדלל דם והידראה. לאחר 3 חודשים מהניתוח להסרת הגידול בבדיקת PET CT מצוין: "קיימת קליטה פתולוגית של FDG במרכיס האינטראמדולרי של השלד המרכזי והפריפרי, ממצא שהוא ניכר יותר מבעבר. לא ניתן להבדיל בין מוח עצם מעורב במחלה פעילה, לבין מוח עצם ריאקטיבי". במהלך כל ה - 10 שנים לא נערכה לו כל בדיקה. הוא מתלונן על עייפות קשה במהלך כל השנים. האם קיים צורך לבצע בדיקת PET PC ? תודה ובברכה, רות

לקריאה נוספת והעמקה

רות שלום, פורום זה עוסק בגידולים מסוג GIST בלבד. בהצלחה

11/01/2019 | 21:34 | מאת: אריס

ערב טוב. אבא שלי (67) אובחן בגיסט בקיבה, גדול ומסובך מדי לניתוח (כ10 סמ) לדברי הרופאים המטפלים בסורוקה. הוחל טיפול בגליבק. לאחר שבוע במינון 400 בדיקות הדם מראות עליה משמעותית (פי 6 מהנורמה) בתפקודי כבד. מה המשמעות לגבי המשך הטיפול? האם ניתן להוסיף תרופה אחרת בנוסף לגליבק? מה הסכנות? במידה ואנו מעוניינים בחוות דעת נוספת - למי אפשר לפנות באופן פרטי ואיך? אודה לכל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

גליבק עלול לגרום לעליה באנזימי כבד (אחת מתופעות הלוואי של התרופה). יש צורך כמובן לשלול סיבות אחרות כגון-חסימת דרכי מרה (בסונר), תרופות מתנגשות. בשלב ראשון יש להביא זאת לידיעת הרופא המטפל כדי שינחה על הפסקת הטיפול. לגבי חוות דעת-אונקולוגים העוסקים בגיסט הם בדרך כלל אלו שעוסקים בסרקומות וגם חלק מהאונקולוגים העוסקים בגידולי מערכת העיכול מתמצאים. בהצלחה.

10/01/2019 | 17:51 | מאת: יעקב ברכה

עברתי ניתוח וויםל בה נכרת ראש לבלב חלק מהקיבה תרסריון כיס מרה לפי פרוטוקול משרד הבריאות היתיי אמור להתחיל לקבל תרופה מונעת בשם גליבק ורק לאחר שנה וחצי החחלתי לקבל את התרופה במינון של 400 וכעוד שלושה חודשים לאחר סי טי התגלו גרורות בכבד והתחלתי לקבל גליבק במינון של 800 אני במצב חרדה האם אפשר לצאת מהמחלה

לקריאה נוספת והעמקה

גליבק הוא טיפול הבחירה בגיסט גרורתי. בדיקה גנומית לגבי סוג המוטציה ומיקומה בגן יכולה לעזור בהתאמת מינון או תרופות אחרות. במקרים בהן לא בוצעה בדיקה גנומית אם הרושם של הרופא/ה המטפל/ת שהטיפול בגליבק 400 אינו יעיל מקובל לעלות למינון כפול. בהצלחה!

שלום בשל כאבי בטן מאוד מאוד חזקים שנמשכים כחודשיים, נפיחות בבטן וגזים, קיבלתי מהגסטרו אנטיביוטיקה לורמיקס, בתחילה המצב השתפר ולאחר שבוע וחצי התחילה תחושה של רצון ללכת לשירותי מספר פעמים ביום וריר בצואה (ברצוני לציין כי עברתי קלונוסקופיה לפני שנתיים שהייתה תקינה) קיבלתי הנחיה להפסיק את האנטיביוטיקה ונתן לי הרופא את התרופה קראון לקחת 3 פעמים ביום עם הארוחות. מקריאה באינטרנט ראיתי שלא מומלץ לקחת את הכדורים למי שלא סובל מהלבלב. אשמח לשמוע חוות דעתך לגבי לקיחת הכדורים הללו ומה הם תופעות הלוואי הצפויות להיות לי במידה ואקח ומידת התאמתם לבעיה שלי. תודה רבה חני

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום. זהו פורום העוסק בגידול מסוג gist. מציעה לפנות לפורומים שעוסקים בבעיות מערכת העיכול שאינן ממקור ממאירות. בהצלחה.

שלום דוקטור: אני בן 30 סובל תקופה של מספר חודשים משלשולים מרובים לעתים דמיים עברתי בדיקות דם תרבית צואה תפקוד של בלותת התריס וקולונוסקופיה שהיו תקינים לחלוטין ולא הסבירו את התסמינים עברתי בדיקת ct בה ראו סימני התפשלות מעי של לולאות גגונום ללא עדות לחסימה לאחר מכן עברתי גסטרוסקופיה בה התגלה קיבה רירית נודולרית בביופסיה gastritis hp positive הוחלט לא לתת טיפול ולבצע בדיקת קפסולה לאחר בדיקת הקסולה התגלה פוליפ שנראה כמו ברונרומה בחלק הראשון של התריסריון נצפה גם קפל בודד מודלק בבצל התריסריון. נצפה גם רפלוקס של מרה כולל קפסולה ממעי דק לקיבה . דוקטור אני סובל על בסיס יומי מהקאות שלשולים עייפות חולשה צרבות מאוד קשות מה עליי לעשות עשיתי את כל הבדיקות האפשריות אני כבר אובד עצות. מה את יכולה להמליץ לי לעשות והאם הממצאים של הקפסולה יכולים לשפוך אור על הנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פורום זה משמש חולים ומשפחות מטופלים שאוחנו עם גידול ממאיר הקרוי gist. לשאלות בנושאי דלקת, כיבים או ממצאים אחרים במערכת העיכול שעדין לא אובחנו כדאי לפנות לקבוצות או פורומים העוסקים בתסמינים ובדיקות של מערכת העיכול

07/12/2018 | 09:49 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענייני בפורום, ראי בבקשה על פי כתובת המייל שלי. אני במעקב אחר פוליפ סיסלי באנטרום משנת 2009. אתמול ביצעתי שוב לאחר שנה וחצי מהפעם הקודמת בדיקה אנדוסקופית וכך נרשם: ממצאי הבדיקה: ושט תקין. קיבה: רירית היפרמית באנטרום. באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תריסריון: בצל וחלק הורד - תקינים. אבחנות הבדיקה" GASTRITIS SOL OF ANTRUM. בפעמים הקודמות לא היה רשום לי שיש לי ארוזיה. הפעם מצויין ..... וארוזיה. רציתי לשאול בבקשה כי אני מאד חוששת, אני יודעת שאני צריכה להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה, אך מה זה אומר שיש לי ארוזיה? משנת 2009 ועד הבדיקה עתה, לא היה רשום לי ארוזיה. אציין כי במאי 2017 ביצעתי עקב הממצא הנ,ל בדיקת EUS בבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט או SOL וצויין שם: הממצא שפיר יכול להתאים לשארית לבלב. האם זה שבאותה שארית לבלב יש ארוזיה, מרמז על גידול? לגבי גודל הממצא הוא נשאר כמו שהיה לפני שנה וחצי בקוטר כ15 מ"מ מלמד משהו? מכיוון שיש לי כאב המום מזה למעלה משנה ברום הבטן נשלחתי לבצע גם סיטי פרוטוקול לבלב, ממתינה עדיין לתור. האם זה שזה ארוזיה בממצא הנ"ל, שכפי שנכתב בזמנו בבי"ח בלינסון שארית לבלב, יכול לרמז שאולי הבעה היא בעצם בלבלב? ורואים את זה באנטרום? אנא תשובותיך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, פורום זה משמש חולים ומשפחות מטופלים שאוחנו עם גידול ממאיר הקרוי gist. לשאלות בנושאי דלקת, כיבים או ממצאים אחרים במערכת העיכול שעדין לא אובחנו כדאי לפנות לקבוצות או פורומים העוסקים בתסמינים ובדיקות של מערכת העיכול

12/11/2018 | 19:26 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, העליתי את שאלותיי למעלה, כי לא ידעתי אם תראי את שאלותיי שנותרו ללא מענה בתגובה למייל הקודם ששלחת לי. אז אני מתנצלת מראש, אך הענין מטריד אותי מאד ושאלותיי הן: בהמשך לתשובתך אלי לגבי פוליפ סיסלי בגודל 1.5 ס"מ ושבגינו ביצעתי בדיקת EUS בבי"ח בלינסון במאי 2017, גם עקב כאב ברום הבטן וכן עקב כך שהפוליפ גדל במהלך מעקב ... השאלה היא האם בדיקת EUS יכולה לזהות אם חס וחלילה זה גיסט? האם בגודל 1.5 ס"מ ניתן להבחין אם זה גיסט? בתשובה נרשם לי בזמנו שזה רקמת לבלב. שאלותי הנוספות הינן: האם יתכן רקמת לבלב זה שווה ערך לפוליפ? האם רקמת לבלב יכולה לגדול? האם יכול להסביר כאב ברום הבטן? תחושת לחץ חזק? אודה מאד לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, פורום זה משמש חולים ומשפחות מטופלים שאוחנו עם גידול ממאיר הקרוי gist. לשאלות בנושאי דלקת, כיבים או ממצאים אחרים במערכת העיכול שעדין לא אובחנו כדאי לפנות לקבוצות או פורומים העוסקים בתסמינים ובדיקות של מערכת העיכול

סובלת משילשולים שלר מפסיקים לקחתי קל בטן והצואה שחורה נוזלית מה יכולה להיות הסיבה

לקריאה נוספת והעמקה

מירה, האם אובחנת עם גידול בשם GIST? פורום זה מיועד לחולים עם GIST

12/11/2018 | 00:16 | מאת: רון

מ5חודשים ויש לי נפיחות בבטן עליונה והרגשה של משהו זז בבטן עליונה מעל הטבור עד למתחת הצלעות כאילו יש משהו נוסף בבטן שזז ומזיק ליי מרגישה אותו בכל שעות היום בכל התנועות במיוחד בלילה קשה לי להירדם על הבטן או הצד מרגישה אותו זז מציק ליי כאילו תנועות עובר הרגשה מוזרה בסיטי כצבו לי רושם לעכירות השומן הפריטוניאלי והמליצו לעבור עוד סיטי עם חומר ניגוד ביצעתי ביום שני ועדיין מחכה לתשובה אני מאוד מפחדת מהתחושות האלו מה זה יכול להיות מהזהעכירותשומןפריטוניאלי אם זה קשור לגידול או סרטן או מה 🙏🏾

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום, קשה לענות לפני תשובת סיטי.. יש סיבות אפשריות רבות לעכירות שומן פריטונאלי (דלקות בעבר, ניתוחים, טראומה ועוד). מפנה לפורום בדיקות הדמיה ומאחלת רפואה שלמה ובשורות טובות.

12/11/2018 | 20:31 | מאת: רון

תודה לך על המענה רופא אני מחכה לתשובה אבל אם היה משהו חריג או מסכן היו מתקשרים נכון?!

11/11/2018 | 09:39 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60. במעקב מספר שנים בגסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. מידי שנה ביצעתי בדיקת אנדוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהפוליפ - תקין. בתחילה היה 5-6 מ"מ ובשנה ובשנת 2017 בבדיקה נאמר שגדל ל- 1.5 ס"מ. עקב כאב ברום הבטן לחץ שם כאילו העצמות כואבות לי באזור, נשלחתי בחודש מאי 2017 לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS לממצא. החשד של רופא הגסטרו היה גיסט או SOL? בתשובה שהתקבלה מבי"ח בלינסון באותה העת, נרשם כי הממצא יכול להתאים לרקמת לבלב, נראה שפיר. לציין כי הכאבים ישנם עדיין, ומגיעים לסרוגין, ללא כל התראה או קשר לאוכל או משהו אחר. קראתי בחדשות וואלה כתבה לגבי גיסט מהשבוע של ד"ר פורים, ועלה לי חשש גדול, מכיוון שנרשם שם כי קשה לגלות גיסט, ויכול לקחת הרבה זמן עד שזה מתגלה אפילו עד שזה מגיע ל-20 ס"מ. וזה הכניס לי חשש. שאלתי היא האם בדיקת ה-EUS שביצעתי בבי"ח בלינסון בחודש מאי 2017 לגבי הפוליפ הסיסלי בגודל 1.5 ס"מ היה יכול לזהות אם חס וחלילה זה היה גיסט? או SOL? האם בדיקה זו היתה מספיקה? האם הממצא כפי שנכתב יכול להתאים לרקמת לבלב יכול לגרום לכאב אותו אני מתארת? כעט, רופא הגסטרו רוצה לבצע לי בדיקה אנדוסקופית חוזרת כמידי שנה, (בינתיים עוד לא ביצעתי אותה כבר כמעט שנה וחצי), האם זה אומר שעדיין יש לי חשד לגיסט? אם זה רק רקמת לבלב האם צריך להמשיך לעקוב מה גם שזה גדל כל פעם קצת במרוצת השנים? אודה לתשובתיך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום למרות שהביופסיה היתה להבנתי ללא ממאירות, במקרים בהם יש פוליפ בקיבה שהולך וגדל רצוי להמשיך במעקב סדיר ולבצע גסטרוסקופיות או EUS למעקב לפי המלצות רופא הגסטרו המטפל.

12/11/2018 | 17:50 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך, אך לא ענית לשאלתי העיקרית האם בבדיקת EUS היו יכולים לדעת באם הפוליפ שנמצא באנטרום יכול ליות שזה גיסט? בתשובה של EUS שביצעתי ב-מאי 2017 נרשם שזה רקמת לבלב. מכיוון שלא עשו לי ביופסיה בבדיקת EUS כי לא ראו צורך אני מבינה, אלא תמיד עשו לי ביופסיה מהפוליפ הסיסלי באנטרום בבדיקת אנדוסקופיה בגסטרו בקופח" וזה היה תקין. אך אני מבינה שבמידה וזה חס וחלילה גיסט לא ניתן לקחת ביופסיה בקופ"ח ולכן נשלחתי לפני שנה לבצע EUS בי"ח בלינסון. אז שוב שאלתי היא האם מכיוון שהפוליפ הינו בגודל 1.5 ס"מ יכלו לזהות אם זה חס וחלילה גיסט? או שרק אם הוא גדול יותר אז מזהים ולכן המעקב? האם זה שהפוליפ גדל במרוצת הזמן מ-5 -6 מ"מ ובשנת 2017 היה 1.5 ס"מ זה מחשיד לממאירות.? ושאלה נוספת, יש לי כבר עוד מעט שנה וחצי ואולי קצת יותר כאב ברום הבטן מרגיש לי כאילו כמו לחץ על העצמות שמידי פעם מתעורר לי לא כל יום אך קיים, האם זה יכול להיות עקב הפוליפ הסיסלי באנטרום? האם שארית לבלב? אודה שוב מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה. בברכה

EUS היא בדיקת הדמיה. בלי ביופסיה לא ניתן לדעת בוודאות של 100% מה הממצא אך לעיתים בדיקת הדמיה נותנת תשובה בסבירות גבוהה וחוסכת סכנות של ביופסיה. אני מבינה שהרופא המטפל המליץ לחזור על הבדיקה? ממליצה לעקוב אחר המלצותיו

20/11/2018 | 13:47 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. אך רציתי בבקשה לשאול כי אני מאד מוטרדת ואפרט: כבר ב-2017 התלוננתי לא אחת על כאב ברום הבטן באמצע, כאב לוחץ מקומי, גם בנגיעה אני מרגישה אותו, את בדיקת ה-EUS שביצעתי במאי 2017 בבי"ח בלינסון ביצעתי אומנם בעקבות הפוליפ הסיסלי בגודל 1.5 ס"מ כאמור, אך גם באותה העת התלוננתי על אותם כאבים ברום הבטן. כפי שציינתי במיילים הקודמים -EUS המפענח רשם שזו רקמת לבלב/שארית לבלב ואין צורך במעקב נוסף. כעט, חזרתי השבוע לרופא הגסטרו והתלוננתי על אותם כאבים ברום הבטן והוא שלח אותי הפעם לבצע C.T. מכוון ללבלב בחתכים דקים. אני מאד מודאגת, ומוטרדת מפאת הזמן הרב שעבר מאז התלונות הראשונות שלי לגבי כאב ברום הבטן, מה גם שהתורים לC.T. מכוון ללבלב מאד ארוכים וההמתנה לבדיקה מורטת עצבים. ושוב לשאלתי האם בדיקת ה-EUS יכלה לזהות ממצא בלבלב? או שלא יכולה לראות? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. תודה מראש

11/10/2018 | 21:00 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן 17 בריא בד"כ. בבדיקת דם נמצא שרמת החומצה הפולית שלו היא 1.9. הטווח התקין מעל 5.4. נמוך בין 3.4 ל 5.4. עשינו בדיקות דם ושתן כוללות שכללו ספירת דם, רמות ברזל מאגרי ברזל, ויטמינים, אנזימי כבד, קריאנין, בדיקה מיוחדת ללבלב ועוד. הכל היה תקין. בדיקת הצליאק יצאה שלילית. בני עשה אולטראסאונד בטן תחתונה ועליונה שהיה תקין. עשינו את הבדיקות בעקבות וירוס בטן. הוא לקח אוגמנטין שלא עזרה. הוא התחיל לקחת אומפרדקס שעזר מאוד. מה הסיבה לרמה כל כך נמוכה של חומצה פולית? בני אוכל תקין ובמשקל תקין. האם זה יכול חס וחלילה להעיד על מחלות קשות? האם במקרה כזה לא היו רואים עוד חוסרים? זה יכול להיות קשור לגיל ההתבגרות? אילו בדיקות יש לעשות? קניתי ונתתי לו חומצה פולית 5 מ"ג כדי לתת לו מדי יום. יש צורך בעוד תוסף? עד כמה זה מלחיץ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלומות - זה לא הפורום המתאים (אנחנו דנים לגבי סוגיות בנושא GIST). כדאי לחפש פורום גסטרו שלא קשור לממאירויות. בברכה

25/09/2018 | 17:57 | מאת: אביבה

אני בת 48, אמי נפטרה בגיל 51 מסרטן הלבלב . אצל אבי בן 71 התגלה עכשיו סרטן המעי הגס (אדנומה קרצינומה ברקטום) בשלב 4 והומלץ שאבצע בדיקה גנטית וקולונוסקופיה. 1. במידה ובבדיקה הגנטית לא יימצא גן למחלה, האם אני עדיין אחשב בקבוצת סיכון ועדיין מומלץ שאבצע בדיקת קולונוסקופיה כל 5 שנים? 2. האם בדיקת המעי הגס בגלולה מצלמת היא תחליף טוב לקולונוסקופיה? לפי רופא המשפחה שלי לא הוכח שהבדיקה יעילה לגילוי סרטן המעי הגס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלומות, מפנה אתכם לפורוום סרטן המעי הגס בDOCTORS/ בהצלחה!

16/08/2018 | 16:16 | מאת: סרגיי

רקע קליני: גידול בסיגמא, מצב לאחר כריתה ב-2015 . מטרת הבדיקה:הערכה סיסטמית לאור. CEA בבדיקת דם אחרונה 7.7. להלן הממצאים: ראש וצואר: ========== סריקת המוח בבדיקת CT PET אינה אופטימלית עקב טכניקה של רכישת חתכי CT וקליטה פיזיולוגית ניכרת של FDG בקליפת המוח . לכן במידה וקיים חשד למעורבות של המוח, יש לבצע בדיקת CT או MRI מכוון. לא הודגם היפרמטבוליזם בתחנות נודליות בצוואר. חזה: ==== ציור ריאתי: שינויים פיברוטים בפסגות של שתי ריאות . קשרית זעירה 3 מ"מ בתבנית GGO ב-RUL מתחת לרזולוציה של PET ,ראוי למעקב .תמט בלינגולה. פס תמט ב-RML . לא הודגם היפרמטבוליזם נודלי בחזה. לא הודגם תפליט פלאורלי . לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. ללא לימפאדנופתיה אקסילרית. בטן ואגן: ========= מצב לאחר כריתת סיגמא השקה נראית שמורה ללא ממצא חריג וללא קליטה פתולוגית של . FDG קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה: 9.5 בקשרית רקמתית בגודל כ 3.1 ס"מ בדופן הבטן בגובה המפשעה מימין -קדמית לכלי דם הגדולים . ללא אוויר או נוזל חפשי בבטן. הכבד בממדים וצפיפות תקינים,מוקד היפודנסי זעיר 4 מ"מ בסגמנט 8 . ללא קליטה פטלוגית מוקדית. טחול בגודל תקין עם קליטה תקינה. דרכי המרה התוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. הלבלב על מרכיביו בממדים תקינים, ללא קליטה פטלוגית. אדרנלים בממדים תקינים, ללא קליטה פטלוגית. לא הודגם היפרמטבוליזם נודלי ברטרופריטונאום, אגן. הכליות במנח וגודל תקינים. קיימת האדרה תקינה ושווה משני הצדדים, ואין עדות לחסימה אורומכנית. כיס השתן במילוי חלקי, לא ניתן לדון על דופנותיו. מערכת השלד: =========== קליטה במוח עצם בגדר התקין. בחתכי סיטי מבנה גרמי שמור ללא לזיות בלאסטיות או ליטיות. מצב לאחר החלפת פרקי ירכיים דו"צ מטילים ארטיפקטים מתכתיים רבים.קליטה מוגברת סביב משתל בפרקי הירך משמאל לקורלציה קלינית- האם תהליך דלקתי ? מוקד סקלרוטי באיסכיום מימין ללא קליטה פתולוגית של FDG. ממצא דומה גם ב L3

לקריאה נוספת והעמקה

סרגיי שלום, נראה שמדובר בגידול מסוג קרצינומה (לפי הCEA הגבוה). אנו עוסקים כאן בגידולים מסוג GIST - בהם הטיפול והמעקב שונים. ממליצה לפנות בכל אופן עם התושבה לאונקולוג שעוקב אחרי המקרה להמשך בירור וטיפול.

12/07/2018 | 19:12 | מאת: מודאגת

שלום, ב 9/4 אובחנתי עם קרצינומה של הקיבה. עברתי 2 סבבים של טיפול כימותרפי מסוג flut ועקב אי סבילות לטיפול הוחלט על ניתוח. ב 14/6 עברתי ניתוח כריתת קיבה מלאה. מאז הטיפול הכימותרפי אני סובלת מתחושת ״בטון״ בבטן, כאילו משהו לוחץ על האיברים באופן תמידי גם בשכיבה. אחרי הניתוח התחושה אף החמירה. ממה זה יכול לנבוע? הרופאים לא ידעו לומר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בפורום זה אנו עוסקים בגידולי GIST בלבד (סוג ספציפי של גידול בקיבה - בשונה מקרצינומה של הקיבה המטופלת בFLUT) מה שאת מתארת נובע קרוב לוודאי משינויים אחרי ניתוח. אני מניחה שאת נמצאת במעקב אונקולוגי מסודר עם הדמיות תקופתיות. ממליצה לגשת עם התלונה לרופא/ה שעוקב אחריך

22/03/2018 | 09:33 | מאת: kerene

שלום לאמי גידול נדיר שבשנים האחרונות הוגדר כשפיר אך בשנה האחרונה הפך לממאיר ונמצאו גברורות. כרגע עדיין לא התקבלה הבחנה חד משמעית. זקוקה להמלצה על האונקולוג הטוב ביותר שקיים התחום מערכת העיכול. שאלה נוספת, האם יש דרך לאבחון סוג הסרטן ללא ביופסיה? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוב סוגי הגידולים ניתנים לאיבחון בביופסיה בלבד מציעה לחכות לתשובת ביופסיה סופית לפני שפונים לאונקולוג/ית, בהצלחה!

05/02/2018 | 16:41 | מאת: ירון

שלום רציתי לשאול לגביי אימי בת 84 מאושפזת אחרי אירוע מוחי סובלת מאנמיה וקיבלה מנות דם. עשו לה בדיקת דם סמוי שיצאה חיובית. הרופא ממליץ על אנדוסקופיה בקהילה ביקשתי שיעשו לה דחוף במסגרת האשפוז. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כדאי להשלים קולונוסקופיה לבירור חסר הברזל, אולם אולי כדאי "להתרחק" קצת מהאירוע המוחי כדי לא לסכנה. כדאי להיועץ בצוות המחלקה המטפל.

01/12/2017 | 21:37 | מאת: ג'ורי

בבדיקת אנדוסקופיה כתוב באנטרום מספר בליטות פוליפואידיות כ3-4 מ''מ (ב2) בסמוך לשוער בליטה סובמוקוזלית 5ממ עם השקע מרכזי(ב1) באבחנה אנדוסקופיה כתוב gastric polyp Prepyloric submucosal gastric lesion נשלחו דגימות לביופסיה אודה לך על הסבר קצר לאבחנה והאם יכול להיות שיש לי גיסט תודה על תשובתך בה ה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי המתואר סביר שמדובר בפוליפ שפיר, אך נלקחה ביופסיה ובוודאי תקבל תשובה בהקדם לגבי מהות הממצא. בהצלחה.

29/10/2017 | 16:24 | מאת: יפה

שלום הפסקתי ליטון קלבטן לפני 8 ימים אך הצואה עדיין שחורה. כמו כן עלי לציין שאני נוטלת קסרלטו לדילול דם. האם יתכן שהצואה לא תתבהר גם לאחר 8 ימים ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום, אני ממליצה לגשת לרופא/ת המשפחה להמשך בירור הסיבה לצואה שחורה. פורום זה מיועד למטופלים שאובחנו עם GIST (גידול נדיר של הקיבה) בברכה ד"ר זר

14/10/2017 | 13:46 | מאת: אלי

שלום רב ב25/09 עברתי בדיקת מערכת העיכול,הבדיקה לא תקינה,2 כיבים בוושט,גסטריטיס בקיבה והכי מדאיג מחלת בארט בחיבור של הוושט לקיבה,אני צריך לחכות עד 01/11 לתשובת הביופסיות,אני משתגע מהמתח והדאגה(למה לחכות לתשובה 5 שבועות)האם זה מצביע על סרטן הוושט?תרגיע אותי בבקשה,

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, מקווה שהתקבלו תוצאות תקינות. הפורום מיועד למטופלים שאובחנו עם GIST (גידול נדיר של הקיבה) בברכה, ד"ר זר

06/07/2017 | 03:55 | מאת: רמי

שלום במיקרו שלי קיימת חלודה מתחת לצלחת הזכוכית המסתובבת,ואני מישתמש בו בכל מקרה,היות ואין לי יכולת להחליף אותו האם זה מסוכן לאכול ממיקרו כזה? ישנן השלכות? מהן? האם אכילה ממיקרו חלוד עלולה לגרום סרטן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר מידע בנושא ואייעץ לך להחליף את המיקרוגל ולו מסיבות אחרות של פעילות תקינה שלו ללא קשר למחלת סרטן.

22/06/2017 | 17:50 | מאת: Didi

שלום אחותי קיבלה עירוי שלום אחותי קיבלה עירוי שלTecentriq ולאחר יום רופא שלא מכירה את התרופא נתנה לה כדור סטרואיד 4מלגרם. האם זה פגע ביעילות התרופה? ולאחר יום רופא שלא מכירה את התרופא נתנה לה כדור סטרואיד 4מלגרם. האם זה פגע ביעילות התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פנה לאונקולוג המטפל זוהי שאלה שצריה להיות נדונה איתו

29/05/2017 | 17:47 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בינתיים ביצעתי בדיקת EUS הן בשל כאבים ברום הבטן למעלה מחצי שנה שבאים והולכים לסירוגין אבל כמעט מידי יום מעין לחץ ברום הבטן, ללא תופעות נילוות אחרות. כמו"כ במעקב גסטרוסקופיה עקב פוליפ סיסלי באנטרום שגדל מ-8מ"מ מלפני שלוש שנים ומשנה שעברה כעט 1.5 ס"מ נשלחתי אם כך הן בגלל התלונות של הכאב והן בגין הפוליפ ל-EUS. דו"ח EUS הינו כדלקמן: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלבב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתלוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. שאלתי היא האם התוצאה הזו יכולה להסביר את הכאבים שיש לי ברום הבטן? האם לדעתך עלי להמשיך בריר לכאב ברום הבטן ע"י C.T. מכוון ללבלב? מה זה בעצם הממצא הזה? האם זה פוליפ שיושב לי על הלבלב? האם זה שהתחלתי לעקוב אחר הפוליפ הזה מספר שנים כשהוא היה רק 4-5 מ"מ וכעט הוא 1.5 ס"מ מה זה אומר? והאם יכול להמשיך לגדול? מה עושים עם זה? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה הממצא אם אכן כך הוא בעצם מעין שארית של מעין רקמת לבלב בקיבה ונחשב שפיר ,ולא אמור להיות כאבי בטן ,אם אכן תבצעי CT יהיה דרך נוספת לאפיין את הפוליפ/ ממצא הנ"ל ולנסות להתאים זאת למראה ב EUS

26/05/2017 | 08:10 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, הקפצתי את השאלה למעלה כי לא ידעתי אם ניתן לאות אותה בשרשור הקודם,ולכן עמך הסליחה מראש. בהמשך למייל הקודם שלי, רציתי לשאול: אציין שוב שהנני בת 58 , ורציתי לשוב לציין כי יש לי מספר חודשים כאב ברום הבטן העליונה ממש די קרוב לרווח של החזה וגם מעט למטה לשקע , הכאב הינו עמום לא כאב מכווץ ,כאב כאילו יש לי לחץ בפנים שבא והולך לסירוגין, מרגישה אותו מספר דקות לא בא בגלים יכול להיות מספר ימים שלא ארגיש אותו אך בזמן האחרון הכאב נמצא כל הזמן עמוק בפנים כאב של תחושת לחץ, לפעמים אני מרגישה אותו גם כשאני מחזיקה את המקום כאילו הוא בעצמות של המקום. ורציתי לשאול האם ייתכן כי פוליפ סיסלי שנמצא אצלי באנטרום מספר שנים ואומנם גדל עכשיו לפי דעתו של רופא הגסטרו ולכן גם נשלחתי לבדיקת האולטרסאונד EUS כאמור, האם פוליפ שלא כאב לי אף פעם לפני כן יכול לגרום לכאב עתה עליו אני מתלוננת מספר חודשים?? שאלה נוספת היא האם ייתכן כי הכאב נובע מאזור הלבלב? עשיתי בדיקת דם לעמילאז שיצא לי 106 כשהערך בטווח הנורמה הינו עד 100. בדיקת שתן היתה תקינה. הרופא נתן לי לבצע גם לבצע C.T. לבלב במידה ולא יעבור לי הכאב עם אומפרדקס. אציין כי לא לוקחת אומפרדקס באופן מסודר, אך גם כשאני לוקחת לא עוזר לכאב כשהוא מחליט להופיע. האם האולטרסאונד EUS שאני אמורה לבצע יכול לראות אם יש בעיה בלבלב? או האם צריך גם C,T, וגם EUS? מה דעתך?? אודה מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פוליפ בקיבה אם אכן קיים ראוי לבדיקה חוזרת בדיקת EUS יכולה לבדוק מספר דברים הכל לפי החלטת הבודק ,ישנה אפשרות גם לבדור את אזור הלבלב כמו גם את איזור הקיבה שיטה אחרת לראות את איזור הלבלב הינה ע"י CT כך שכל הבדיקות שיעשו יכסו באספקטים שונים את האזורים הנבדקים במטרה להדגים האם ישנו ממצא באיזורים אלו בהצלחה

29/05/2017 | 17:44 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בינתיים ביצעתי בדיקת EUS הן בשל כאבים ברום הבטן למעלה מחצי שנה שבאים והולכים לסירוגין אבל כמעט מידי יום מעין לחץ ברום הבטן, ללא תופעות נילוות אחרות. כמו"כ במעקב גסטרוסקופיה עקב פוליפ סיסלי באנטרום שגדל מ-8מ"מ מלפני שלוש שנים ומשנה שעברה כעט 1.5 ס"מ נשלחתי אם כך הן בגלל התלונות של הכאב והן בגין הפוליפ ל-EUS. דו"ח EUS הינו כדלקמן: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלבב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתלוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. שאלתי היא האם התוצאה הזו יכולה להסביר את הכאבים שיש לי ברום הבטן? האם לדעתך עלי להמשיך בריר לכאב ברום הבטן ע"י C.T. מכוון ללבלב? מה זה בעצם הממצא הזה? האם זה פוליפ שיושב לי על הלבלב? האם זה שהתחלתי לעקוב אחר הפוליפ הזה מספר שנים כשהוא היה רק 4-5 מ"מ וכעט הוא 1.5 ס"מ מה זה אומר? והאם יכול להמשיך לגדול? מה עושים עם זה? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

ד"ר שלום רב, מצטערת שאני שולחת לך כל כך הרבה מיילים אבל חשוב לי להבין בבקשה מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה הכוונה ברקמת לבלב?? ראה תשובת בדיקת EUS ששלחתי בשרשור הקודם. אם זה שפיר למה זה עדיין גדל? האם צריך להמשיך לעקוב? האם זה מסביר את כאביי ברום הבטן?? ואם לא מסביר, מה כדאי עוד לברר?? האם צריך גם בדיקת EUS שכעט כבר עשיתי אותה וגם סיטי פרוטוקול לבלב? הבנתי ששתי הבדיקות בודקים קיבה ולבלב אבל האם יש צורך גם וגם? האם זה מספק מבחינת בדיקה לבצע רק EUS? תודה שוב מראש על סבלנותך ותשובותיך בברכה וחג שמח

11/05/2017 | 21:25 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 59. מזה מספר שנים שאני במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי עם אומבליקציה, באנטרום. הרופא גסטרו אמר כל הזמן שלא צריך לנגוע/לכרות אותו עקב היקום שלו, שהוא במקום על כלי דם, זה מה שהבנתי כל השנים, בכל מקרה אחת לשנה מבצעת גסטרוסקופיה כמעקב הן לגודלו ונלקחו כל הזמן ביופסיות שהיו תקינות. בתחילה היה גודלו נע בין 5-6 מ"מ ובשנת 2012 גודלו היה בין 8-9 מ,מ. בחודש פברואר 2016 ביצעתי גסטרוסקופיה וגודלו היה 8-9 מ,מ. כעט, מכיוון שאני כבר חצי שנה עם כאבים ברום הבטן, ביצעתי אולטרסאונד בטן שהיה תקין, בדיקות דם כגון מחסני ברזל ו-בי-12 היו תקינים הגעתי לרופא הגסטרו שעוקב אחריי כל השנים שביצעה גם הפעם בדיקת גסטקוסקופיה והוא מציין: ושט תקין, GEJ בגובה 38 ס"מ מהשיניים. קיבה=רירית תקינה בכל הקיבה, באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ- 12-15 מ"מ נוקשה למגע, מצופה ברירית תקינה- ביופסיות. תריסריון - בצל וחלק היורד-תקינים. הממצא גדל בהשוואה לגסטרוסקופיה לפני שנה ו-3 שנים. בהערות אבחנת הבדיקה רשם:(? SOL OF ANTRUM (GIST הרופא שלח אותי הפעם לבית חולים לביצוע FNA +EUS אני מאד חוששת, ומקריאה בפורום אני מבינה שGIST זה ממצא ממאיר, ואני מאד מוטרדת, הרי כל השנים הייתי במעקב ונלקחו תמיד ביופסיות מהממצא ,אז איך עכשו ממצב שנקרא פוליפ סיסלי האם ייתכן וזה הפך למצב מסוכן? האם לGIST יש את המאפיינים המיוחדים שלו? כי הרופא מציין שיש לו חשד GIST והרי יש כל מיני סוגים של פוליפים אז האם ניתן לדעת על פי הצורה שזה GIST? איזה בית חולים בארץ מומחה לבצע בדיקה זו לדעתך? מה דעתך? אודה לתשובותיך ותודה מראש לסבלנותך האדיבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פוליפ בקיבה זהו דבר אחד ו GIST הוא ממצא אחר בדר"כ בגסטרוסקופיה קשה להבחין ב GIST כי הוא נמצא בשכבת השריר של הקיבה וקשה לראותו בגסטרוסקופיה רגילה כמו כן קשה להגיע אליו ולקחת ביופסיות GIST יכול להיות ממאיר תלוי בגודלו ולכן הרופא שלח אותך ל EUS לדעתי אין צורך לבצע ביופסיה וניתן לבצע זאצ בכל אחד מבתי החולים הגדולים כולם מיומנים בבדיקה זו ניתן לפי הצורה ב EUS לראות צורה אופיינית לגיסט יש לבצע את הבדיקה ולאחר התוצאה יש לחזור לרופא שהפנה אותך.

25/05/2017 | 08:52 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, בהמשך למייל הקודם שלי, רציתי לשאול: אציין שהנני בת 58 , ורציתי להגיד שהכאב שלי ברום הבטן העליונה ממש די קרוב לרווח של החזה וגם מעט למטה לשקע , נמשך קרוב לשמונה חודשים, הכאב הינו המום לא כאב מכווץ כאב כאילו יש לי לחץ בפנים שבא והולך לסירוגין, מרגישה אותו מספר דקות לא בא בגלים יכול להיות מספר ימים שלא ארגיש אותו אך בזמן האחרון הכאב נמצא כל הזמן עמוק בפנים כאב של תחושת לחץ, לפעמים אני מרגישה אותו גם כשאני מחזיקה את המקום כאילו הוא בעצמות של המקום. ורציתי לשאול האם ייתכן כי פוליפ סיסלי שנמצא אצלי באנטרום מספר שנים ואומנם גדל עכשיו לפי דעתו של רופא הגסטרו ולכן גם נשלחתי לבדיקת האולטרסאונד כאמור, האם פוליפ שלא כאב לי אף פעם לפני כן יכול לגרום לכאב עתה עליו אני מתלוננת מספר חודשים?? שאלה נוספת היא האם ייתכן כי הכאב נובע מאזור הלבלב? עשיתי בדיקת דם לעמילאז שיצא לי 106 כשהערך בטווח הנורמה הינו עד 100. בדיקת שתן היתה תקינה. הרופא נתן לי לבצע C.T. לבלב במידה ולא יעבור לי הכאב עם אומפרדקס. אציין כי לא לוקחת אומפרדקס באופן מסודר, אך גם כשאני לוקחת לא עוזר לכאב כשהוא מחליט להופיע. האם האולטרסאונד EUS שאני אמורה לבצע יכול לראות אם יש בעיה בלבלב? או האם צריך גם C,T, וגם EUS? מה דעתך?? אודה מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

06/02/2017 | 15:01 | מאת: לאונרדו

לאחר כריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, בצעתי בדיקת ריצוף גנטי שנשלחה לחול הבדיקה לא מצאה מוטציות אך נמצאה אמפליפיקציה של החלבון CKIT = יותר יחידות חלבון כזה בתאי הגיסט מאשר בדרך כלל, ויותר פעילות של המסלול ההמשכי ל CKIT אודה לך באם תשפוך אור על משמעות הממצא הנ"ל. בנוסף נתגלה גידול חוזר בתריסריון אל אף נטילת גליבק 400 מזה כחצי שנה וככל הנראה אאלץ לעבור וויפל, אודה לך באם תתייחס לאפשרויות התרופתיות העומדות לפני לפני ואחרי הניתוח בתודה מראש לאונרדו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לאונדרו פורום זה מיועד לתשובות לשאלות כלליות תשובות לשאלותיך ניתן לתת לאחר עיון מפורט בחומר

05/02/2017 | 02:58 | מאת: שרון

שלום דוקטור אני בחרדות ופחדים עצומים סבתא שלי בת 72 התגלה לה גוש ממאיר במעי הגס והיא צריכה לעבור כימותרפיה וטיפולים ואז ניתוח להוצאת הגוש. זאת אימא של אימא אני ממש נכנסתי לחרדות קשות אני בת 24 האם זה מסוכן גם לי? יש לי בחילות וכאבי צאוור וגב ובטן ואני מאוד מאוד חרדתית ויש לי בעיות בקיבה פעם עצירות פעם שלשולים פעם רגיל אני מאוד חרדתית השאלה שלי חלילה אם זה גנטי בגיל 24 זה הגיוני נפוץ סרטן המעי הגס?? והתסמינים שלי מעידים על משהו מסוכן? אני ממש בחרדות בבקשה תעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן מעי גס בגיל 74 בדרך כלל אינו תורשתי סרטן מעי גס בגיל 24 הינו אירוע יחסית נדיר בכל מיקרה אני מציע שתפני לרופא גסטרואנטרולוג לאור הסימפטומים שיערוך בירור אצלך בהצלחה

27/01/2017 | 15:58 | מאת: ליאונורה

שלום,יש לי בת דוד שגילו לה סרטן בקיבה לפי מה שהבנתי ממנה (נמנעתי לשאול הרבה בגלל הפרטיות) הקיבה הוצאה ועשו מעבר ישיר,כיום היא שוקלת בקושי 40 ק"ג וכמובן אינה מסוגלת לעמוד על הרגליים,היא בת 57 ואוכלת רק נוזלים,השאלה שלי מאחר ואין קיבה,אם היא תקח ויטמינים האם זה יספג בגוף או שחבל על הזמן?.

לקריאה נוספת והעמקה

אנשים ללא קיבה יכולים לחיות באיכות חיים דומה לאדם עם קיבה לשם כך יש צורך ביעוץ דיאטני מסודר על מנת לבנות תפריט עשיר בקלוריות ומצד שני שיהיה בנוי בצורה כזו שלא יכביד על המעיים של החולה מכיון שקיבה אין לו בצואה זו ניתן להגיע למצב יציב אך יש צורך בהכוונה מסודרת ונכונה וכמןבן תזונה זו כוללת ויטמינים וימנרלים שהגוף זקוק להם

30/01/2017 | 14:30 | מאת: ליאונורה

,תודה רבה.

בבקשה

15/01/2017 | 09:54 | מאת: שאלת נסיון

טסט

09/01/2017 | 02:13 | מאת: סרטן ממקור לא ידוע וגילוי gist על ידי בדיקת מוטציות בדם

שלום רב ד״ר פורים. אימי מאושפזת מעל לחודשיים. כל הסיפור התחיל מכאבי גב שלאחר המון בדיקות התברר שיש שם גרורה באזור המותני ( גרמה לשבר בחולייה l1) במהלך כל התקופה אימי עברה בדיקות מקיפות שלא גילו מהו מקור הסרטן. (עשתה סי טי בכל הגוף, ממגורפיה, אולטראסאונד, גסטרוסקופיה, ממגורפיה לשני השדיים, מיפוי עצם, קולונוסקופיה, אמ אר איי ופט סי טי) בפט סיטי התגלה עוד 2 גרורות בנוסף לגרורה בגב באזור צוואר בפמור הימני ובאצטבלום משמאל. מאז עברה עוד ניתוח אורטופדי למנוע שבר. * בניתוח בגב הוציאו ביופסיה שבתשובה היה רשום : sarcomatoid carcinoma החלטנו לשלוח בדיקת מוטציות לחברת Guardant360 דרך אונקוטסט והתשובה שהגיע היום ציינה שזה gist לפי המוטציות שהתגלו. האם יש סיכוי שלא ראו את זה בשום מקום וזה מה שיש לאימי ? האם יצא לך לשמוע על מקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מיקרה מורכב מאוד ותשובה יכולה להנתן לאחר בחינת כל החומרים הרפואיים

אשתי עברה כריתת חלק מהמעי ורקטום לפני כ-5 שנים. מלבד העובדה שהיא סובלת מחוסר שליטה על צרכיה נוסף לה סבל בכך שיש לה פיסורה וכאבי תופת בגללה. מכל מה שהרופאים אומרים הבנו שאין בעצם תרופה ממשית לפיסורה. האם זה נכון? האם אי אפשר לפחות לפתור אותה מהסבל הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לפנות לכירורג המתעסק בניתוחי פי טבעת הנקרא פרוקטולוג

21/10/2016 | 20:35 | מאת: זיוית

שלום לאור כאבי בטן בצד ימין עשו לי סי טי ונמצע עיבוי פילורוס של הקיבה ואגן קיבה רחב. נשלחתי לקלונסקופיה וגסטרוסקופיה. יצאו תקינות ממה נובע עיבוי דופן בקיבה? אם הבדיקות הגאסטרו יצאו תקינות אז זה אןמר שהכל תקין בקיבה ולא להתייחס לממצא הזה או להמשיך לבדוק ממה נובע עיבוי הדופן בקיבה? האם עיבוי דופן בקיבה יכול לגרום לכאבים בבטן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זיוית אומנם לפי דבריו לא נמצא דבר בגסטרוסקופיה אך יש בדיקות מתקדמות יותק כגון EUS שזוהי בדיקה משלבת גם אולטראסאונד של דופנות הקיבה על מנת להבין את העיבוי אנא פני ליעוץ גסטרואנטרולוגי בבתי החולים הגדולים שם ישנם מכשירים אלו

עיבוי דופן אינו ממצא תקין ולכן אין להפסיק בירור אלא להמשיכו ולנסות לרדת לעומק כולל גם ביופסיות חוזרות ובדיקות נוספות כפי שכתבתי

24/08/2017 | 18:47 | מאת: מזיה טטרו

בבדיקת סיטי ראו עיבוי צירקולרי של קיבה נישלחתי לבדיקות גסטרוסקופיה קישרית התורים בקופה רחוקים מאוד חטדש ינואר האם עלי לגשת באופן פרטי או לגשת למיון בית חולים מרגישה את הקיבה לוחצת שלא הרגשתי כך עד עכשיו תודה מה עלי לעשות לפנות דחוף למיון ????

25/06/2016 | 11:45 | מאת: סלי

שלום, צריך להתייעץ בעניין מסויים שקשור לקנדידה והליקובקטר פילורי: אני מטופל בתרופות אנטי דיכאוניות, הוחלפו כבר מספר תרופות ונוסו שילובי תרופות(כל זה לא הועיל), עוד לפני התרופות הייתי סובל מריח רע מהפה, יובש, שכבה לבנה על הלשון, ותסמיני דיכאון וחרדה- לחץ בחזה, תשישות ועייפות, קשיי ריכוז, עצבות ומצב רוח ירוד, אובדן עניין, הפרעות שינה אני בכוונה מציין את זה כי יודע שהתרופות עלולות גם לגרום ליובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה, אבל זה היה עוד לפני התרופות, הייתי סובל בנוסף גם מדלקת בקיבה בעבר(הליקובקטר), טופלתי בתרופות וכנראה שעדיין קיים חיידק. איך אפשר לבדוק אם קיים אצלי קנדידה? ואם כן איך מטפלים בזה: מה יהיה אם אני אציין את זה בפני הרופא? ועוד יותר חשוב: איך אפשר לדעת מה קודם למה ומה גרם למה: הקנדידה והליקובקטר לדיכאון, יובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה או שהדיכאון עצמו גרם לקנדידה והליקובקטר?, הבנתי ששתי המצבים יכולים להיות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפורום לא עוסק בשאלות,בנושא זה.עלייך,לפנות לגסטרואנטרולוג שעוסק בתחומים אלו בהצלחה.

22/06/2016 | 11:16 | מאת: יוסי

שלום רב עקב חילוקי דעות אונקולוגיים בנוגע לביצוע בדיקת מוטציות, רציתי לשאול את דעתך לגבי התועלת בבדיקת מוטציות ל GIST האם הטיפול ב GLIVEC לצורך מניעת חזרת או התפתחות המחלה יכול להשתנות כתוצאה מהימצאותן של מוטציות או לא? האם קיימות תרופות ביולוגיות אחרות מוכחות למניעת חזרת המחלה בהעדר מוטציות במקום GLIVEC ? ולחילופין האם הימצאותן של מוטציות מבטיחה תגובה חיובית וטובה ל GLIVEC ? מודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה המלצה מכל מומחי הגיסט העולמיים,לבדיקת מוטציות הן בתחום הטפול המשלים והן בתחום הגרורתי ההמלצות הן לבצע לכל גידול שמועד לחזרה וכן גדולים גרורתיים.

01/08/2016 | 19:33 | מאת: יוסי

מודה על תשובתך.אך לא התייחסת למתן glivec בהעדר מוטציות ובכלל תודה

07/06/2016 | 17:40 | מאת: גלית

בבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה הכל תקין חוץ מפוליפ בכיס המרה, צמוד לדופן תחתונה הודגם ממצא רקמתי, בגודל כ 3x 4 מ"מ. בנוסף למה הכוונה רטרופריטונאום חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות. מה זאת אומרת בלוטות לימפה מוגדלות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ברור למה הכוונה אנא פני לרופא ששלח את הבדיקה זהו אינו פורום לפענוח בדיקות אלא להסברים כלליים.

07/04/2016 | 09:07 | מאת: לימור

שלום, סובלת כחצי שנה מכאבים עזים בבטן העליונה ובצד ימין. שלשולים יומיומיים מספר פעמים ביום, הקאות ובחילות. במיון לפני 4 חודשים בסיטי אובחן: מזנטריק פניקוליטס. מאז עברתי גסטרוסקופיה שבה נמצא חיידק HP. טופלתי ועברתי שוב בדיקה. תוצאות הביופסה מראות פירורי רירית גוף קיבה דלקת כרונית קשה (עם יצירת זקיקים לימפואידים) ודלקת חריפה. פירורי רירית גוף ואנטרום קיבה. ברירית האנטרום בחלק העמוק של למינה פרופריה נראה אגרנט של למיפוציטים קטנים. יתכן חלק של זקיקי לימפואידי. בחלק השטחי גם אנטרום וגם קיבה נראה תסנין לימפופלסמוציטרי מעורב במספר אאוזינופילים. קוסונקסופיה מעי גס ללא ביופסה יצאה תקינה. קלפרוטקטין 150 חיובי. אני ממש סובלת ולא יכולה לתפקד. טרם קבלתי טיפול תרופתי למעט לנטון והבדיקת קולונסקופיה הבאה (המעי הדק) רק בעוד 5 חודשים. אשמח להבין מה יש לי האם קיים חשד ל....?וכיצד עלי לקדם את הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפי התוצאה ישנה בעיה של דלקת בקיבה עליך לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג שלך אין כאן לפי ביופסיה מהקיבה בעיח אונקולוגית. גסטרואנטרולוג צריך לטפל בעניין בהצלחה

לפעמים מעט ולפעמים הרבה. האם יתכן שזה בגלל שהפסקתי לקחת מיקרופירין כמה חודשים? אני חושבת שמאז בעיה זו החלה. אני חולת סכרת סוג 2 הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ולחץ רב משפיע? אני מאוד לחוצה בחודשים האחרונים בגלל הליכים משפטיים מאוד קשים תודה

שלום רב הייתי ממליץ לך לפנות לגסטרואנטרולוג ולבקש לבצע קולונוסקופיה בהקדם

07/03/2016 | 23:37 | מאת: גלי

דר' שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת GIST בגודל ש כ 5סמ' מדופן הבטן לאחר הסרתו ובדיקה פטולוגית הסתבר כי היה בדרגת אלימות נמוכה מאוד שאיננה מצריכה בשלב זה כל טיפול יחד עם זאת מזה כשנה לערך אני סובל מכאבים חזקים שהולכים ומתגברים ברקמות החיבור שבין הצלעות שבחזה. הכאבים ממןוקדים בנקודה מסויימת שגם רגישה למגע. מיפוי עצמות נמצא תקין וב ct שנעשה לאחרונה באזור למטרה אחרת, לא נמצא דבר. האם לדעתך בנתונים הנ"ל קיימת סבירות כלשהי שמדובר בגרורה של ה GIST ? (רוצה לציין שלפני כשנתיים חליתי בסרטן הערמונית ועברתי כריתה) בתודה מראש יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי תשובתי באופן כללי כי אינני מכיר את הפרטים הספציפיים בכלליות אומר כי גרורות לעצמות מגיסט הינן נדירות מאוד. תשובה מפורטת יכולה להינתן לאחר עיון בחומר

14/02/2016 | 22:40 | מאת: אולגה

שלום רב, שאלה לגבי קרוב המשפחה שלי. בן 90, צלול ועצמאי לפני אבחנה, רקע קרדיאלי לא מורכב - מטופל בטמבוקור וכדורים לל.ד בלבד, אובחן עקב אנמיה 7, מצאו גידול כ 8 ס"מ בקיבה בגסטרוסקופיה, יש גרורות בחלל הבטן ובלוטות לימפה ב CT, הבעיה שגידול גורם לדימום ויש צורך לקבל מנת דם פעם ביומיים .האם בגלל הגיל וSTAGE' לא ישקלו אפשרות ניתוחית, האם קריטה חלקית של גידול באנדוסקופיה או לפורוסקופיה זה לא אופציה מקובלת לעצור דימום, לפחות שיוכל להשתחרר לביתו? בנתיים הטיפול שדיברו זה או כימו או טיפול הורמונלי, מה דעתך דוקטור? עם מי אפשר להתייעץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חולה שמדמם מגדול מקיבה גם אופציה ניצוחית מוגבלת לעצור דמם מקובלת ויש להתייעץ עם הכירורגים בבית חולים שהינו מטופל

21/12/2015 | 07:58 | מאת: ששון ויקטור

דר"עופר שלום רב בתודה מראש אבקש לדעת חשיבות בדיקת דם המטלוגית ספירת דם תעשה אחרי או לפני אוכל ואם יש חשיבות לבדיקה בברכה ויקטור

שלום רב אם כוונתך לספירת דם זוהי בדיקה הבודקת את רמת וסוגי תאי הדם באדם ניתן לזהות חסרים הן בכדוריות הדם האדומות והן הלבנות לזהות חסרים ברמת ההמולגלובין וכן בתאים האחראים על קרישת הדם אין צורך להיות בצום לבדיקה.

04/12/2015 | 21:37 | מאת: אמיר

שלום! קצת רקע היסטורי בן 44 מוצא מרוקאי בשנת 1997 היה לי מלנה ולא נמצאו שום תוצאות חריגות בבדיקות שבצעתי -גסטרו/קולונוסקופיה,אולטראסאונד של הבטן לאחר מספר שנים של ירידות בהומוגלובין בצעתי בין השנים 2002-2003 מספר בדיקות נוספות הכוללות גסטרו וקולונוסקופיה,C.T בטן,בדיקת מקלס,צליאק,גלולה גם בבדיקות אלה לא נמצאו ממצאים חריגים-הוגדרתי כאנמי שלא יודעים מה הסיבה לאורן השנים בצעתי עוד בדיקות של גסטרו וקולונוסקופיה שהאחרונה בוצעה לפני 5 חודשים בבית חולים בני ציון גם ללא ממצאים לפני כשבועיים אושפזתי שוב עקב מלנה ובבדיקת הגסטרוסקופיה אובחן לי בחלק השלישי של התרסריון התחלת ג'גונום נמצא כפל מכוייב בצורת שקע בפתולוגיה נמצא GIST לטענת הרופאים אני מחוייב לבצע ניתוח לכריתה שלו מבקש לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום ליעוץ ולניתוח המתמחה בסוג זה של ניתוח ,רצוי מהצפון אך לא מחייב להבנתי מדובר בגידול שפיר האם מדוייק? מבקש לדעת מה הסיכונים בניתוח מסוג זה ובמיקום הנוכחי שלו בחלק השלישי של התרסריון,נמסר לי שיתכן ויצטרכו לכרות איברים נוספים כמו הלבלב על מנת להגיע אליו,מה המשמעויות? איך ניראת איכות החיים בהמשך של אנשים שעברו ניתוח מסוג זה? מצטער אם העמסתי ,אם צריך פרטים נוספים אוסיף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר לא ציינת פרטים אך ציינת שהגדול ככל הנראה גיסט נמצא במעי הדק וככל הנראה דימם לאורך השנים לאור כך בלא שאני מכיר את כל הרקע נראה לי שההמלצה לנתח היא אכן נכונה בהסתייגות שאינני מכיר את כל פרטי המיקרה גיסט איננו גדול שפיר ופוטנציאל ממאירות שלו תלוי במספר גורמים כמו גודלו ומיקומו לגבי סיכונים ואופי הניתוח ומה ינתחו עליך לקבל הסברים מהכירורג שינתח אותך לצערי הפורום לא נועד לצרכי המלצה על שם ספציפי. כמו כן הפורום נועד למידע כללי בלבד. בהצלחה

05/12/2015 | 23:31 | מאת: אמיר

המידע שמסרתי זה המידע שיש לי ונמסר לי בסיכום אישפוז לא מופיע לי נתונים כמו גודל לי נמסר שמדובר בגידול שפיר שצריך לנתח ולאחר מכן סיכוי ההחלמה מאוד גבוהים מעל 99 אחוז מעולם לא נמצא לי דימום במערכת העיכול מלבד הפעם כולל בידקת גסטרוסקופיה לפני 5 חודשים ללא ממצאים פתלוגיים ממצאי הפתלוגיה: תאור מיקרוסקופי: מספר פיסות בג' בנפח כולל 0.3 סמ"ק תאור מיקרוסקופי ואבחנה: fragments of tissue'composed of uniform spindele cells'some with cytoplasmic vauoles'no seen atypia. fibrinopurulent exudates also present m/p from mucosal ulcer. ihc:cd 117 positive s-100'msa and cd34 are negative. the findings may be compatible with gastrointstinal stromal tumor. ביום ב מבצע בדיקת MRI

אכן פתולוגיה מכוונת לגיסט יש להמשיך בירור

28/11/2015 | 09:27 | מאת: ד"ר עופר פורים

בפוליפ שהוסר נראה כפוליפ שפיר אבל יש לחכות לתוצאות הפתולוגיה הסופית במידה וחלילה תהיה ממאירות יתכן שיהיה צורך בניתוח אבל אין מנוס מלכות לתוצאה הפתולוגית לאור כך שציינת שאמך היא בת לאשה שלקתה בסרטן מעי גס בגיל צעיר הייתי מפנה את אמך ליעוץ גנטי על מנת לקבוע האם יש צורך בקולונוסקופיה במרווחי זמן קרובים יותר

27/11/2015 | 16:04 | מאת: סטודנט

שלום. שאלה לגבי אמא שלי. היא בת 61, עשתה בדיקת קולונוסקופיה, ונמצא פוליפ בגודל 5-6 מ"מ. כתוב בממצאי הבדיקה שהיא לא תקינה, ובאנגלית: Aside from 5-6 mm sessile polyp in the cecum, which was removed with a snare, the exam was normal. בעוד חודשיים יהיו תוצאות ביופסיה. יש לומר שלפני 6 שנים הבדיקה יצאה תקינה והומלץ להבדק בעוד 10 שנים. האם היה נשאר את מי לבדוק? מדובר הרי במצב טרום סרטני? לא היו תסמינים למעט קצת צבע אדום בצואה. אמה נפטרה בגיל 56 מ Colon cancer במקרה ומדובר בפוליפ ממאיר, האם יש רק צורך במעקב, או שיהיה צורך להתחיל בטפול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בפוליפ שהוסר נראה כפוליפ שפיר אבל יש לחכות לתוצאות הפתולוגיה הסופית במידה וחלילה תהיה ממאירות יתכן שיהיה צורך בניתוח אבל אין מנוס מלכות לתוצאה הפתולוגית לאור כך שציינת שאמך היא בת לאשה שלקתה בסרטן מעי גס בגיל צעיר הייתי מפנה את אמך ליעוץ גנטי על מנת לקבוע האם יש צורך בקולונוסקופיה במרווחי זמן קרובים יותר

29/11/2015 | 18:01 | מאת: סטודנט

תודה. לאיזה ניתוח אתה מתכוון(במקרה ו.)? הוצאת חלק מהמעי? הקרנות וכימיה? ובמה יעזור היעוץ הגנטי, אם גם ככה ברור, שיהיה צורך בקולונוסקופיה בעוד 3-5 שנים, לא יותר?

17/11/2015 | 19:40 | מאת: רפי

שלום ד"ר הבדיקה שבוצעה הינה בדיקה שאמורה היתה לזהות התפשטות של סרטן הערמונית (psma ga-68) בעקבות גילוי מוקדם של סרטן הערמונית וכריתת הערמונית בתוצאות הבדיקה נרשם שהיתה קליטה מוגברת של החומר הרדיואקטיבי בין הקיבה לטחול ונרשם שזה ממתאים לתהליך שאתי ויתכן שמדובר ב gist האם בבדיקה למסוג זה לסרטן הערמונית ניתן לזהות gist ? ואם לא מדובר ב gist האם יתכן שמדובר בגרורה של סרטן הערמונית ואם כן כיצד ניתן לטפל והאם ניתן לרפא?

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה הנ"ל אינה רגישה מספיק לזיהוי גיסט והיא מכוונת כמו שאמרת בכלל לסרטן נערמונית על מנת לזהות שאכן מדובר בגיסט יש צורך בבדיקות נוספות. כמו שכתבתי תשובה מקיפה יכולה להינתן לאחר עיון בכל החומר על מנת לקבל את התמונה השלמה.

17/11/2015 | 14:30 | מאת: ילנה

דוקטור שלום רב, לפני כשנה אובחן אצלי GIST בגודל 18 ממ'(לציין כי לפני שנתיים עברתי כריתה חלקית של כליה עקב RCC - ללא טיפולים כימיאוטרפיים ) אומרים לי שזה גידול שפיר אבל יש בו פוטנציאל ..(נלקחה דגימה ממנו לפני שנתיים, אז חשבו שזה סתם פולים והסטולוגיה הייתה בסדר,נאמר לי שפוליפ מסוג זה אף פעם לא הופך להיות ממאיר. לאומת זאת לפני שנה התגלה שזה GIST ..האם אפשר להסתמך על תשובת הסטולוגית מלפני שנתיים ?כי לפני שנה כבר לא נלקחה דגימה.. האם אני יכולה לבקש כריתה של גידול בלי לחכות עד שהוא יצמח ? אודה לך מראש אם תכיר לי את השמות של מנתחים הטובים בתחום.. תודה על תשובתך, בברכה, ילנה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הפותולגיה שלנקחה מהגדול ניתן לבקש לבצע רויזיה של פתולוג המתמחה בתחום וישנם מספר כאלה כמו כן אם מדובר בגיסט שגודלו בערך כ-2 ס"מ ניתן לכרות אותו. הפורום לא נותן שמות ספציפים אך אני יכול להגיד לך כי בכל בתי החולים הגדולים כולל בית חולים ביילינסון ישנם מנתחים טובים המומחים בכריתת גדולים אלו. בהצלחה

16/11/2015 | 20:11 | מאת: רפי

בבדיקת PSMA GA-68 נתגלה גידול בין הקיבה לתחול המחובר לקיבה החשוד כ GIST. מברור ראשוני שערכתי עולה כי במידה ומדובר ב GIST ניתן לטפל היום באמצעות תרופות ביולוגיות ולרפא כמעט לחלוטין. האומנם? ואם לא ב GIST מדובר האם אפשרי שקליטה גבוהה בבדיקת PSMA אפשרית גם בגידול שפיר? מה אחוזי הריפוי בסרטן מסוג זה והאם ניתן להסירו מבלי שוב רפי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי אם אכן מדובר בגיסט ניתן לטפל ולרפא הן בניתוח והן בתרופות ביולוגיות. לא ציינת פרטים רבים ואיזה בדיקות נעשו מלבד בדיקה זו תשובה טובה ומיקצועית תוכל להינתן לאחר עיון מדוקדק בחומר ובבדיקות שציינת.

17/11/2015 | 18:58 | מאת: רפי

הבדיקה שבוצעה הינה בדיקה שאמורה היתה לזהות התפשטות של סרטן הערמונית (psma ga-68) בעקבות גילוי מוקדם של סרטן הערמונית וכריתת הערמונית בתוצאות הבדיקה נרשם שהיתה קליטה מוגברת של החומר הרדיואקטיבי בין הקיבה לטחול ונרשם שזה ממתאים לתהליך שאתי ויתכן שמדובר ב gist האם בבדיקה למסוג זה לסרטן הערמונית ניתן לזהות gist ? ואם לא מדובר ב gist האם יתכן שמדובר בגרורה של סרטן הערמונית ואם כן כיצד ניתן לטפל והאם ניתן לרפא?

09/11/2015 | 19:05 | מאת: .

ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה. רציתי לדעץ האם זה משנה אם העברתי את הקיסם רק בחלק קטנטן מהצואה משהו כמו ס"מ?... האם זה זה יתן תשובה שגויה? אני חוששת שאולי לא ביצעתי את הבדיקה נכון והייתי אמורה להעביר את הקיסם לאורך כל הצואה כי רק ככה דם יכול להתגלות. מה שאני רוצה לדעת זה האם דם סמוי בצואה יכול להיות בדיוק בחלק מהצואה שבו לא העברתי את הקיסם..

לקריאה נוספת והעמקה

רגישות דם סמוי בבדיקה אחת היא נמוכה ולכן צריכים לחזור על הבדיקה מספר פעמים וזאת לאור מה שתואר כאן מספר הפעמים הרצוי הוא 6 פעמים

26/08/2015 | 13:16 | מאת: טטיאנה

ד"ר שלום רב. אני קיבלתי תוצאה של ביופסיה לפני כשבוע והיתקשרתי לרופא והיתברר שהוא בחופש ויחזור בספטמבר.המזכירה אמרה שאם היה משהו הוא היה מצלצל.אבל אני מאוד מפחדת שיש משהו רציני.בבקשה תעזור לי עם אבחנה. עשיתי גסטרו בגלל צרבות ואני בת 35 duodenum biopsy improperly orientated fragment of duodenal mucosa with increased intraepithelial lymphocytes(including villous tip)no significant villous atrophy. comment:recommend serologic correlation to exclude celiac disease. snomed:t-64000. m-09350 בבקשה תעזור עם פיענוח סליחה על האורך טטיאנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפי הציטוט ששלחת מדובר קרוב לוודאי בחשד לצליאק אך כמובן שאין להסתמך רק על הביופסיה אלא לבצע בדיקות נוספות עליך לפנות לגסטרואנטרולוג.בהצלחה

20/08/2015 | 20:13 | מאת: טטיאנה

ד"ר שלום רב. אני קיבלתי תוצאה של ביופסיה לפני כשבוע והיתקשרתי לרופא והיתברר שהוא בחופש ויחזור בספטמבר.המזכירה אמרה שאם היה משהו הוא היה מצלצל.אבל אני מאוד מפחדת שיש משהו רציני.בבקשה תעזור לי עם אבחנה. עשיתי גסטרו בגלל צרבות ואני בת 35 duodenum biopsy improperly orientated fragment of duodenal mucosa with increased intraepithelial lymphocytes(including villous tip)no significant villous atrophy. comment:recommend serologic correlation to exclude celiac disease. snomed:t-64000. m-09350 בבקשה תעזור עם פיענוח סליחה על האורך טטיאנה

16/08/2015 | 16:06 | מאת: יעלה

שלום! בני בן ה-37 מוטרד וחרד מתוצאות הבדיקה: ושט: נבדקה לכל אורכה-מראה תקין. במעבר ושט קיבה נצפה מבנה פוליפואידי בעל מראה דלקתי מעט מכויב- נדגם. קיבה ותרסריון - תקינים. אבחנות- רושם לפוליפ מכויב יתכן כי מדובר בתהליך דלקתי. השאלה היא האם יתכן שזהו גידול ממאיר? פוליפ? אם כן מה הפרוצדורה? אודה להסברך.

לקריאה נוספת והעמקה

לבנך נמצא פוליפ שנשלח לבדיקה פתולוגית שהיא תקבע את אופיו של הפוליפ יש צורך לחכות לתוצאה נקווה שאכן דלקת אנא עימדו בקשר עם גסטרואנטרולוג מטפל