בדיקת דם סמוי בצואה כללית

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

04/10/2022 | 15:59 | מאת: נועם

בצעתי בדיקת דם סמוי, בצואה, עקב מעי רגיש, וכו' בכללית. הבדיקה בוצעה יום וחצי אחרי בדיקה רקטלית של אורולוג לפרוסטטה. הבדיקה יצאה חיובית. האם כדאי לבצע אותה שוב? כמ זמן לוקח לגבל תשובה לבדיקה? זו שאלה טכנית, כי קיבלתי תשובה בתוך 24 דעות, זה הגיוני, תקין ? בתחילה אמאו לי לוקח מינימום 7 ימים. ב2015 עברתי קולונסקופיה וגסטרוסקופיה תקינים, . לשקול בדיקת גם סמוי חוזרת? תודה

07/11/2022 | 16:51 | מאת: ד"ר מור מושקוביץ

שלום לך, תשובה חיובית של דם סמוי בצואה יכולה להופיע גם מסיבות שפירות. בדיקה רקטלית לא אמורה לגרום לדימום משמעותי, אולם בשל ריבוי כלי הדם באיזור יתכן שנגרם דימום מיקרוסקופי שיכול לגרום לתשובה חיובית של הבדיקה, אולם הסבירות לכך נמוכה. הייתי ממליצה להתקדם לקולונוסקופיה, בהתייעצות עם רופא/ת המשפחה. בברכה, ד"ר מור

מנהל פורום גיסט – GIST