granular cell tumor

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

01/04/2022 | 16:45 | מאת: מיכאל

שלום דוקטור לפני 6 חודשים אובחנתי כסובל מסרטן מעי גס שלב 3[בלוטה אחת מעורבת מתוך 25 ] ,עשיתי פט סיטי וכל הגוף היה נקי חוץ מקליטה בגוש תת עורי .עשו משם ביופסיה והתוצאה היתה granular cell tumor וצוין שם ש no malignancy seen ,ו KI67 הוא 5 אחוז .נאמר לי שאין דחיפות להוציא הגוש וקודם עלי לקבל כימותרפיה .סימתי לקבל כימותרפיה לפני חודש .אתמול אני ממשש את הגוש ואני מרגיש שהגוש גדל .האם עלי להיבדק בדחיפות ? האם זה מסוכן ואולי שלח גרורות ? תודה רבה

24/04/2022 | 09:42 | מאת: ד"ר מור מושקוביץ

שלום לך, גידול מסוג granular cell tumor לרוב אינו שולח גרורות, ומתנהג לרוב כגידול שפיר, אך אם ראית גדילה של הגוש מציעה להבדק בשבועות הקרובים, והכירורג יקבע אם יש צורך בניתוח ומה הדחיפות. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גיסט – GIST