הכנה לקולונוסקופיה עם פיקולקס

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

06/07/2020 | 14:26 | מאת: אתי

שלום רב ד"ר זר, אני בת 57 ובריאה. אמורה לעבור בדיקת סקר לקולונוסקופיה בעוד מספר ימים. הבדיקה נקבעה לשעה 16:30. מזכירתו של הרופא הנחתה אותי בטלפון לגבי ההכנה לבדיקה עם פיקולקס. לדבריה עליי לקחת שקית ראשונה ביום הבדיקה בשעה 7:30 בבוקר ושקית שנייה בשעה 10:00. אמרה שאין צורך במשלשלים או בחוקן. לשאלתי חזרה המזכירה והדגישה שאלה הן הוראות הרופא ולא אפשרה לי לדבר איתו ישירות. מקריאה באינטרנט למדתי שכאשר הבדיקה נערכת בשעות אחר הצהריים, יש לקחת את המנה הראשונה של הפיקולקס יום לפני הבדיקה ב-20:00 ואת המנה השנייה בבוקר יום הבדיקה. אני מבולבלת. האם הנחיות המזכירה תואמות את פרוטוקול ההכנה לבדיקה? תודה על תשובתך, אתי

07/07/2020 | 10:28 | מאת: ד"ר אלונה זר

אתי שלום לצערי אני לא מתמצאת בהוראות ההכנה. זהו פורום אונקולוגי. מציעה לפנות לפורוס גסטרו

מנהל פורום גיסט – GIST