סרטן ושט אבחון וטיפול

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

13/06/2020 | 14:04 | מאת: גון

שלום רב אימי בת 62, לאחר pet ct התגלה : באיזור צוואר, קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בתהליך רקמתי, לא ברור אם מקורו מהתירואיד משמאל או מהוושט הפרוקסמלי בגודל 1.8 סמ, התהליך גורם ללחץ על הושט. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. כמו כן הכל תקין בשאר האיברים ואין קליטה פתולוגית בשאר האיברים. סיכום pet ct - קליטה פתולוגית של fdg כמתואר מתאימה לתהליך שאתי. נחוץ בירור היסטו פתולוגי בהתאם לקורלציה קלינית. סיטי תקין ללא ממצאים, ביופסיה לבלוטת התריס תקינה. לא קיבלנו תוצאות ביופסיה ושט שנעשתה לפני שבוע, אתמול הרופא התקשר ואמר שזה סרטני אבל לא היו לא את תוצאות הבדיקה המלאות. אימי סובלת מקושי בבליעה מבחודש האחרון וצרבות לפעמים. שאלות; 1. האם מדובר בסרטן באופן חד משמעי? 2. אם כן האם הוא בשלב מתקדם? 3. מה הטיפול שצריך לעשות? 4. מה הסיכוי שהיא תחלים לאור המידע שסיפקתי והאם יש מגבלת שנים שחולי סרטן ושט חיים לאחר טיפול? תודה רבה

15/06/2020 | 08:37 | מאת: ד"ר אלונה זר

הי אנחנו בפורום GIST - גידול מאד ספציפי במערכת העיכול, שיכול נדירות גם להפויע בושט כאן נראה שמדובר בגידול של הושט העליון שלעיתים קרובות מטופל על ידי אונקולוגים של ראש/צוואר - מציעה להיוועץ בפורום אחר ובמקביל לפנות למכון אונקולוגי להערכה מלאה לגבי נרחבות המחלה, דרכי הטיפול והתוצאות הצפויותץ בהצלחה!

מנהל פורום גיסט – GIST