קולונסקופיה לפני כמעט שנתיים

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

23/05/2022 | 13:53 | מאת: א

שלום. נערכה לי בדיקת קולונסקופיה לפני שנה ועשרה חודשים שיצאה תקינה למעט טחורים פנימיים. לאחרונה יש לי בעיות בבטן שמדאיגות אותי. האם בשנה ועשרה חודשים יכול להתפתח גידול סרטני? כל כמה זמן יש לבצע קולונסקופיה? תודה רבה

22/06/2022 | 14:41 | מאת: ד"ר מור מושקוביץ

שלום לך, ההנחיות הן שאם היתה קולונוסקופיה תקינה- הקולונוסקופיה הבאה צריכה להיות כעבור 5 שנים אלא אם יש סימפטומים שמצריכים בדיקה נוספת, מציעה להתייעץ עם גסטרואנרולוג בנוגע לבעיות הנוכחיות.

מנהל פורום גיסט – GIST