בדיקות דם למרקרים לסרטן

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

05/06/2020 | 12:50 | מאת: גוד

שלום רב, בחודש פברואר 2020 הרגשתי לא טוב חולשה ותשישות נוראים עש שלא יכולתי לאכול וירדתי במשקל 3 ק"ג בחודשיים. לא ידעו מה יש לי ורק בחודש מאי הייתי אצל נוירולוג שקבע שחליתי בהרפס זוסטר עכשיו לאחר 3 חודשים נשארתי עם מחלה כרונית של עצב בגלל ההרפס זוסטר. כרגע אני מרגישה יותר טוב ואוכלת כרגיל ועליתי 1 ק"ג במשקל. עשיתי אקו לב שהיה בסדר, אולטרסאונד בטן שהיה בסדר, בדיקת אגן קטן שהיה בסדר. הרופא שלח אותי לבדיקות דם, תפקודי כבד, תפקודי כליות ספירת דם, המולגלובין שדוקא עלה כלומר כולם תקינות. הוא גם שלח אותי לבדיקות מרקרים להלן התוצאות: a.f.p tm = 7.2 ca 125 = 9.2 ca 72.4= 283 ca 15.3 =19.7 ca 19.9 = 37.3 cea= קטן 1.3 מה זה המרקר ca 72.4 שהוא ברמה כה גבוהה? לפני חודש הוא היה ברמה 146.? מה עלי לעשות? אילו עוד בדיקות עלי לעשות?

08/06/2020 | 15:25 | מאת: ד"ר אלונה זר

זהו חלבון שעולה בדם בגידולים מסויימים של מערכת העיכוב (וגם שחלות) אך גם בדלקות של מערכת העיכול נשמע שכדאי להשלים בירור עם הדמיה (סיטי בטן ואגן) ובדיקות רופא.ת גסטרו.

מנהל פורום גיסט – GIST