תוצאות קולונוסקופיה- מעי מפותל

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

21/07/2020 | 13:16 | מאת: מרינה

שלום רב, קצת רקע-בת 47, בריאה בד"כ, ללא תורפות, כבר הרבה שנים יש לי מידי פעם כאבים באזור הקיבע ,בחילות ללא הקאות ולפעמים צואה בצורת כדורים . גסטרוסקופה בשנה שעברה- תקינה. לפני כ4 חודשים גיליתי שיש לי ריר דמי בצואה (לא דם ולא בניגוב אלא ריר דמי בתוך הצואה). וחודש לאחר מכן התחילו לי עצירויות שלא היו לי אף פעם. נשלחתי לפרוקטולוג , בבדיקתו- טחורים שהם לא מקור לריר דמי ושלח אותי לקולונוסקופיה. תוצאות קולונוסקופיה : הכנה טובה, אין פוליפים או דלקת, נבדק עד הצקום. מעי מפותל מאוד. טחורים. כמה שאלות בבקשה: 1. האם קולונוסקופיה עד הצקום זה רגיל או שלא הצליחו להיכנס יותר עמוק? 2. מעי מפותל- זה מהילדות או כתוצאה ממשהו? (לפני שנתיים היה לי ניתוח קיסרי). 3. אם מעי מפותל זה משהו שהיה לי כל החיים, למה דווקא עכשיו התחילו עצירויות הרי לא היה שינוי באוכל ואני שותה מספיק מים?תודה רבה

21/07/2020 | 13:38 | מאת: ד"ר אלונה זר

נראה שמדובר בקולונסקופיה תקינה, ללא חשד לממאירות או דלקת - בשורות טובות. לגבי השאלות הספציפיות יש לפנות לגסטרו-אנטרולוג המטפל או לפורום גסטרואנטרולוגיה. בהצלחה!

מנהל פורום גיסט – GIST