ברור לגבי GIST ודרכי פעולה

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

20/02/2020 | 10:17 | מאת: י א

מה רצוי לעשות עם ממצא כזה ?? שנבחן ב EUS : באיזור קרדיה זוהה תהליך תת רירי שתואר בעבר . סונוגרפית : הממצא הודגם כמסה היפואקואית בקוטר 7.5 ממ בעלת גבולות סדירים שמקורה בשכבת השרירית מאפינים מורפולוגיים יכולים להתאים גם ל GIST לציין שבעבר תואר כציסטה.

21/02/2020 | 14:15 | מאת: י א

בהמשך לעיל בן 63 עם CHECK2 וסיפור משפחתי של סרטן במערכת העיכול .

21/02/2020 | 22:03 | מאת: ד"ר אלונה זר

מדובר בתהליך קטן מאד, אם אכן גיסט, בקוטר כזה נהוג רק לעקוב עם בדיקות הדמיה. סיטי עם חומר ניגוד יכול לתת אינפורמציה טובה לגבי מהות הממצא. גיסט בקוטר פחות מ2סמ הינו ללא פוטנציאל גרורתי. בהינתן נשאות check2, המטופל צריך להיות במעקב רפואי שגרתי של מרפאת נשאים / גסטרו.

מנהל פורום גיסט – GIST