בדיקת גסטוסקופיה וקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

16/06/2020 | 14:59 | מאת: גוד

שלום דר' בהמשך להמלצתך לשאלתי הקודמת אימצתי אותה ופניתי לרופא גסטרו. אתמול עשיתי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה.בבדיקת קולונסקופיה הוצא פולפי ססילי 3 מ"מ לביופסיה. בבדיקה של הגסטרוסקופיה : ושט תקין קיבה: תקינה לכל חלקיה. בהיפוך הפונדוס עם כתמים בולטים מעט אדמדמים נלקחו ביופסיות. הקיבה עצמה גמישה ומתנפחת היטב. שאלה: מה הם הכתמים האדומים בפונדוס? מה הם יכולים להיות? האם הכתמים האדמדמים יכולים להעלות את ca 72.4? האם כתוצאה מבדיקת הגסטרוסקופיה נוצרו לי 2 נקודות לבנות בבית הבליעה כמו מוגלה וכשאני בולעת רוק קצת כואב לי. גרגרתי עם מים ומלח. האם אני צריכה לקבל אנטיביוטיקה? הופנתי גם לct בטן ואגן עם יוד. איך אדע אם אני רגישה ליוד אם אף פעם לא עשיתי ct ולכן גם לא יודעת אם אני רגישה? מה עושים?

25/06/2020 | 13:27 | מאת: ד"ר אלונה זר

יתכן ומדובר בממצאים דלקתיים - כדאי להתייעץ עם הרופא.ה שביצעו הפעולה

מנהל פורום גיסט – GIST