כאבי בטן 3 חודשים ובדיקת רופא גסטרו

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

25/02/2020 | 20:52 | מאת: נירה

דר שלום ותודה רבה לך, אימי אתמול הלכת לגסטרו עקב כאבי בטן 3 חודשים וקבעו לה קולונסקופיה. הוא בדק לה את הבטן והיא אמרה לי שהכניס פנימה את הידיים עמוק מאד מאד מניחה לבדוק שאם אין איברים מוגדלים. לאחר הבדיקה וגם בבוקר אמרה לי שהבטן מאד כואבת לה מהלחיצות העמוקות במקומות שלא כאב לה קודם. יש בזה מסוכנות בלחיצות עמוקות מאד? בנוסף לפני חודש עברה אולטראסאונד איברים בטן וגם הטכנאית הפעילה כח אגרסיבי חזק כמעט הגיעה לה לגב ואימי מאד רזה, כי אמרה שקשה לה לראות את הטחול ואמא שלי צרחה מכאבים שלחצה לה בנקודה מסויימת ליד הטבור. מקובל לבדוק בצורה כזאת? נשמע שכח פיזי חזק יכול לפגוע/לפוצץ או נזק אחר בכבד, כליות , כיס מרה, וכו'. זה יכול לקרות? קרו מקרים של נזקים מבדיקות כאלה? הפחד שלנו שאדם בריא הולך לבדיקות בגלל כאבי בטן אולי לא משמעותי ובסוף יוצא עם נזקים באיברי הגוף רק מבדיקות שאולי לא היה צריך מלתחילה לעשות אותם. באמת אשמח לתשובה כנה ממך. תודה מכל הלב,,,,,

08/03/2020 | 17:15 | מאת: ד"ר אלונה זר

שלומות זהו פורום העוסק בGIST - גידולים מסויימים נדירים של מערכת העיכול, מפנה אותך לפורום גסטרו כללי יותר בברכה ובאיחולי בריאות שלמה

מנהל פורום גיסט – GIST