ניתוח חירום בחולה גיסט שהגידול לוחץ על הקיבה

דיון מתוך פורום  סרטן מערכת העיכול (גיסט - GIST)

25/09/2019 | 20:39 | מאת: אביאל

היי התגלה לאבא בפעם השנייה כניראה גיסט לאחר יותר משנה וחצי של טיפולים בסוטנט ובסטיברגה שלא הועילו חזר לגליביק שהפסיק להגיב . אבא כרגע שבועיים וחצי ללא הצלחה לאכול הגידול לוחץ על הקיבה ... בגסטרו לקחו ביופסיה סוף סוף ואנחנו עושים בירור גנטי לגידול .. עד שיהיו תשובות לא מאמין שיהיה עוד מה לעשות . הוא מעונין בניתוח חירום בקפלן לא היו מעונינים לנתח ישנם חירורגים שאת ממליצה לנסות לעבור אליהם על מנת לבצע ניתוח חירום ?? בתודה מראש אביאל

לקריאה נוספת והעמקה

מדוע יש צורך בניתוח חירום - האם הגידול מדמם? בדרך כלל ניתוחי חירום מבוצעים בגלל דימום בלתי נשלט, פריצה של הגידול לדופן המעי וזליגת תוכן צואה לבטן וכד'. בכל שאר המקרים עדיף לבצע ניתוחי בגיסט גרורתי רק כשמגיעים לתגובה טובה עם הטיפול ולא כשיש החמרה. לגבי מנתחים - כדאי לפנות לצוות מנוסה בכירורגיה אונקולוגית להתייעצות.

29/09/2019 | 11:08 | מאת: אביאל

הגידול שדימם היה בכיבה .. גרם לצואה שחורה והקאות דמיות .. לאחר טיפול בקונטרולק נסגר הדימום אבל מאז יש לו לחצים שגורמים לו לא לאכול .. או לאכול ממש טיפה .. חצי ביצה 2 כפות שמנת וחצי כוס מרק .. הגידול לוחץ על הקיבה לפי הסיטי ובגלל זה זה חירום עוד שבוע שבועיים לא יצליח לאכול בכלל ..

בדרך כלל לחץ על הקיבה לא מהווה התוויה לניתוח חירום. יש סכנות רבות בניתוחים כאשר המחלה מפושטת.

מנהל פורום סרטן מערכת העיכול (גיסט - GIST)