חייבים לעשות גסטרו וקולנסקופיה?

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

01/10/2020 | 16:27 | מאת: אחת

שלום. אני בריאה לא מרגישה שום בעיה במערכת עיכול. מגיל 29 אני עם חוסר ברזל. כלומר פריטין נמוך. היום בת 45. עדיין עם אותה פתלוגיה בגיל39 היתה לי רופאת משפחה חדשהשלחה לגסטרו.יצא תקיןלמרות שיש פוליפ אבל הבנתי שזה נחשב תקין הרופאה מפצירה בי לעשות גסטרו וקולנסקופיה בגלל מחסור בברזל. ההמוגלובין אגב לא יורד יותר מידי גם שפריטין 1. מבחינת הגסטרולוג-כשאני באה אין דיון זה רק לעשות בדיקה. אני לא חושבת שיש לי בעיה כי אם היתה אז כבר מזמן הייתי מרזה או סובלת. ואז הבנתי שמחינתו רוצה שאבדק בגלל יחוס משפחתי לסרטן ופוליפ במערכת העיכול במשפחה שלי רציתי לשאול אם זה משפחתי הכוונה למי שהוריו חלו או שזה קפץ דור למשל הסבים והסבתות והדודות?כלומר זה סרטן שקופץ דור או דרגה א. אני ממש לא רוצה לעשות קולנסקופיה כל 3-5 שנים אין בדיקה גנטית להוריד רף החרדה? למה לאחים שלי לא אומרים להיבדק? ומה אעשה אם הבדיקה תקינה ויש חוסר ברזל? מה ימשיכו לחפש?

02/10/2020 | 17:15 | מאת: ד"ר אלונה זר

במידה ויש חסר ברזל לא מוסבר, ובמיוחד במקרים בהם יש סיפור משפחתי של סרטן מעי, כדאי להשלים קולונוסקופיה. ניתן להתייעץ עם יועצ.ת גנטי בקופה לגבי הצורך בבדיקה גנטית והמרווח בין קולונוסקופיות בהתאם לסיפור המשפחתי

מנהל פורום גיסט – GIST