ירידה משמעותית בברזל בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

11/12/2022 | 19:58 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36 בריאה בדרך כלל.לא לוקחת תרופות.לפני 5 ימים היה לי בחילות במהלך היום כאבי גרון והרגשה כללית לא טובה.הלכתי לישון וקמתי אחרי שעה מבחילה.התיישבתי ופתאום התחלתי להרגיש זיעה קרה, היה לי מאוד קר ,רציתי לקום לקחת כוס מיים ולא הצלחתי לעמוד מרוב חולשה.הזמנתי את מדא מדדו לי לחץ שיצא תקין ומכיוון שהרגשתי יןתר טוב הלכתי לישון. למחרת הלכתי לעשות בדיקות דם .הגיעו תשובות ויצא שהברזל שלי ירד מ100 ל40 תוך חודש וחצי. ההמוגלובין תקין.בנוסף הרופא אמר שיש עלייה בכדוריות דם לבנות כאלה שיש לי מחלת חום.לא היה לי חום אבל היה לי כאב גרון ועכשיו אני מאוד מנוזלת.היום עשיתי בדיקת דם סמוי בצואה שיצא תקינה.אני ממש מודאגת ,הרופא אמר שאחזור שוב על בדיקת הדם ואם יצא שהברזל נמוך אקבל בוריד ברזל ויתחילו בירור.הוא אמר שלא מספיק שעשיתי בדיקת דם סמוי בצואה. האם יכול להיות שיש לי דימום במערכת העיכול? מה יכול להיות הסיבה לירידה משעותית כזאת בברזל? אני ממש מפחדת..האם הזיעה קרה שהיתה לי קשורה לירידה בברזל? איזה בדיקות אליי לעשות? המון תודה רבה וסליחה שכתבתי כל כך הרבה

שלום אנה, נושא הפורום הוא ממאירות מסוג GIST. אבל בנוגע לשאלתך - יש צורך במעקב ובירור של רופא המשפחה. חסר ברזל אצל נשים בגילך הינו שכיח, ולעיתים רחוקות קשור לדימום ממערכת העיכול. הבדיקות שלא היו תקינות יכולות להיות קשורות למחלה וירלית חולפת שיתכן ועברת באותם הימים.. בכל מקרה - מומלץ להמשיך בירור דרך רופא המשפחה

מנהל פורום גיסט – GIST