אבחון אפילפסיה גנטית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

21/12/2019 | 00:41 | מאת: רות

שלום רב, האם ניתן לבצע בדיקת אבחון לילד לשלילת אפילפסיה על רקע גנטי? לאבי הילד יש אפילפסיה והוא מעוניין לדעת האם המחלה עברה בתורשה. אם כן, איזו בדיקה ניתן לבצע ומאיזה גיל?

שלום רב למרות שלגנטיקה תפקיד חשוב בהרבה מאוד מחלות הפוקדות את האדם , עדיין אנו יודעים לזהות את הגנים המעורבים במיעוט המקרים בילד/ה עם רקע התפתחותי תקין , מבנה מוח תקין ב MRI , ואפילפסיה, אין היום יכולת לאבחן את הגנים המעורבים העובדה כי לאב אפילפסיה מעלה בקצת את הסיכון לילדים לחלות באפילפסיה אך ברוב רובן של המקרים הילדים לא יסבלו מאפילפסיה בברכה ד"ר הימן ככל שיש יותר פרטים במשפחה המורחבת עם אפילפסיה הסיכוי לאתר את הגור הגנטי גבוה יותר

מנהל פורום אפילפסיה בילדים