השמנה בעקבות דפלפט כרונו

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/09/2019 | 11:36 | מאת: מאיה

אני מאובחנת בג'ובנל אפילפסי, לאחר שנה וחצי החליפו לי מלמיקטל לדפלפט כרונו 500 מ"ג. כיום אני בת 27, לאחר הפסקה קלה במינון חזרתי ליטול את התרופות עקב פרכוס, תופעת לוואי של השמנה חזרה כפי שהייתה לי כשהייתי צעירה, האם זה מסוכן בריאותית? והאם יש מה לעשות נגד ההשמנה מהכדור? זה פשוט מנפח אותי

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים באופן כללי , המטרה של הטיפול היא מניעת פרכוסים אבך בו זמנית להתמש בתרופות "ידידותיות" קרי, פרופיל תופעות לוואי סביר דפלפט יכול לגרופ להשמנה, ויש להמנע ככל שניתן( יש מקרים בהם אין אלטרנטיבה אחרת ) מטיפול בדפלפט בנשים בגיל הפוריות בשל ההשפעה השלילית על העובר. יש מקופ לחזור לרופא/א המטפלת ולעשות חושבים בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים