פענוח בדיקת EEG - בן 9

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/12/2019 | 12:31 | מאת: אבא

שלום רב, לבני בן 9 רעידות קצרות בגפיים (מיוקלונוס) בזמן הירדמות לפני שינה בלבד. תוצאות בדיקת EEG להל"ן: תרשים בעירנות. פעילות הרקע תקינה. בזמן סגירת עיניים תוך כדי גרוי פוטי נצפית פעילות כללית חדה רב-זיזית. בנוסף קיים מוקד פריאטלי שמאלי של זיז-גל חוזר. דרושה קורלציה קלינית. --- התחלנו טיפול בדפלפט ועדיין הפירכוסים נמשכים. ממתינים לבדיקת MRI האם אפשר לדעת באיזה סוג אפילפסיה מדובר?

שלום רב קשה לדעת רק על סמך הנתונים הללו באיזה אפילפסיה מדובר והאם האירועים של הקיצות לפני השינה הם אכן פרכוסיים במידה ואל מאןזן , יש מקטם לבצע בדיקת ןידאו EEG ולפתוס פרכוסים אופינייפ דבר היכול לסייע בהבנה של סוג האפילפסיה והכוונת הטיפןל בהצלחה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים