תזונה קטגונית לאפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

22/04/2020 | 11:40 | מאת: ע.

שלום, הבנתי שלפי המקובל מתחילים אצל ילדים טיפול תרופתי ורק במיקרים מיוחדים מגיעים לדיאטה קטוגנית. 1. האישפוז "והאיתחול מחדש של חילוף החומרים עובר להתחלת הדיאטה הוא תנאי סף? 2. האם יש בעיה עקרונית (מחקרית ,רפואית) להתחיל ישר מהדיאטה? 3. לאיזה סוג אפילפסיה הדיאטה איננה עוזרת?. תודה

שלום רב הטיפול באפילפסיה מתחיל מאבחנה נכונה של סוג האפילפסיה/תסמונת אפילפטית ובהתאם לכך , מהו הטיפול המתאים. דיטה קטוגנית- מהווה טיפול לא תרופתי לאפילפסיה הגורמת לשינוי מטבןלי בגוף עם מעבר למטבוליזם שמבוסס בעיקר על שומן וייצור גופי קטון מדובר בדיאטה /תזונה לא קלה בשל המגבלות שלה ישנם מקומות בעולם שמתחילים טיפול בדיאטה קטוגנית בקהילה ולא באשפוז עם זמינות רבה של הצוות המלווה ובמיוחד של הדיאטנית והרופא/ה למשפחה בהתחלת טיפול בדיטאטה קטוגנית חלים שינויים מטבולים, רמת הסוכר יורדת, לעתים מתפתחת חמצת מטבולית הגורמת להרגשה לא טובה, בחילה, סירוב לאכול, לעתים הקאות, דבר שמחייב ניטור ומתן מענה מיידי לילד/ה ותמיכה בהורים אין מגבלה להתחיל ישר מדיאטה אך מדובר בהתארגנות לא קלה, מגבלה מאוד משמעותית על הילד/והמשפחה מבחינת שנוי הרגלי חיים/תזונה שאינפ פשוטים . צריך לזכור שדיאטה קטוגנית מוצעת לחולים להם אפילפסיה עמידה שלא הגיבה לטיפול תרוםתי מתאים ומקובל . מדובר בצורת טיפול לא ספציפית ולכן שווה לנסות בכל מקרה של אפלפסיה עמידה בה התרופות אינן יעילות או גורמות לתופעות לוואי משמעותיות , במקרים בהם אין אופציה לניתוח אפילפסיה(ניתוח היכול לעתים לאפר ריפוי/ איזון טוב יותר של המחלה בברכה ד"ר אלי הימן . בארץ, קשה מאוד לבצע זאת י

23/04/2020 | 11:26 | מאת: ע.

שלום רב, תודה על המענה המהיר. הבנתי את סדר הפרוטוקול הטיפולי שמתחיל מתרופה/ות ועד ההגדרה של עמידות לתרופות. הקושי שאתה מתאר בנוגע לדיאטה הוא קושי באופן כזה או אחר מתרחש גם בתופעות הלוואי שמתקיימות גם בטיפול התרופתי עד להבאת המטופל לאיזון (בחלק מהמיקרים אם וכאשר). בהסבר שלך כתבת על התחלת דיאטה בקהילה - מה הבעיתיות הרפואית בלהעביר את המטופל/ת לתזונה קטגונית מדורגת כמו כל אדם שמשנה תזונה?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים