אפליפסיה שפירה התייעצות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/12/2019 | 12:12 | מאת: תמר

שלום רב, לפני שנה בני בן השש אובחן עם אפילפסיה שפירה של גיל הילדות, התחלנו טיפול בחצי כדור אוספולוט לפני השינה (100 מג), לאחר חצי שנה חזרנו על בדיקת ה eeg והבדיקה יצאה תקינה. אנחנו אמורים להיות בביקורת במרץ הקרוב ללא בדיקת eeg חוזרת, בשבועיים שלושה האחרונים בני מתעורר כל לילה ומגיע אליי למיטה ללא תלונות מסויימות, פעם אחת היתה לו בריחת שתן ופעם אחת כששאלתי מה מעיר אותו אמר שמרגיש נמלים ביד, אתמול שוב לפנות בוקר התלונן על נימול ביד. תופעות אלו זכורות לי לפני הגילוי ובתחילת הטיפול.אני חוששת שפירכוסים מעירים אותו משינה. ברצוני לציין שרק פעם אחת לפני הגילוי היה לו אירוע קל של קושי לדבר לכמה שניות והיה בהכרה מלאה . סימן לי עם היד שמשהו קורה לו בפה. ובבדיקת ה eeg הראשונה שעשינו לפני שנה ראו ריבוי ארועים בשינה. יתכן שצריך להעלות מינון התרופה או שמומלץ לחזור על בדיקת eeg. אשמח לחוות דעתך בברכה.

שלום רב אכן יש מקום לבצע EEG חוזר בחסך שינה ולהגיע לבידורת לרופא המטפל/ת בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים