אפילפסיה שפירה ליחד בן 14

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/11/2019 | 13:46 | מאת: אורנה

בני בן ה -14 סובל כ 5 שנים מאפילפסיה שפירה . ההתקפים מופיעים בלילה . בשנה האחרונה עלתה התדירות להתקף בחודש . יש לציין שאין לא בעייה לישון בחוץ והדבר לא משפיע על אורח חייו עד היום הוא לקח טיפול תרופתי . האם יש נזק קוגניטיבי או נזק אחר מלבד חרדה במספר כזה של התקפים ? הציעו לו השבוע לקחת אוספולוט לטיפול בבעיה ואני מתלבטת אם להתחיל את הטיפול התרופתי , האם יש מקום להתלבטות עבור מספר כזה של התקפים ? או זה מספר שמחייב טיפול תרופתי? תודה מראש אורנה

שלום רב מטרת הטיפול באפילפסיה היא אפס פרכוסים , ללא תופעות לוואי מהטיפול ומסכימום איכות חיים פרכוס של פעם בחודש אינו תואם אפילפסיה שפירה ויש לעשות חשיבה לגבי הסיבה ולנסות להגיע לאיזון מוחלט תוך הימנעות ככל שניתן מתופעות לוואי . בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים