אפילפסיה וחיסון שעלת

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/03/2020 | 09:06 | מאת: ליאל

היי אחותי עם אפילפסיה רולנדית אפילפסיית נעורים. כרגע לא ידוע לנו אם זה גנטי או לא. הבת שלי בת שנה צריכה לקבל חיסון שעלת כחלק משגרת החיסונים. הבנתי שיש קשר בין חיסון שעלת לאפילפסיה. מכיוון שלא ידוע לנו אם זה גנטי, מסוכן או לא מסוכן לחסן אותה? מה היית ממליץ במצב כזה?

שלום רב באופן כללי, כאשר יש סיפור משפחתי של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות אין כל מניעה לתת את כל החסונים על פי הגיל. בברכה ד"ר אלי הימן

05/03/2020 | 09:29 | מאת: ליאל

מה זה אומר אפילפסיה שפירה? זה אומר שזה לא גנטי..? כי ראיתי תשובות קודמות פה בפורום ויש פעמים שהמלצת לא לחסן לשעלת בגלל רקע משפחתי. רק הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בעצם? מה מרגיע אותך שיכול גם להרגיע אותי, אני נורא מפחדת לחסן אותה בשעלת.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים