5 מ"ג ציפרלקס מספיק?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/03/2021 | 20:13 | מאת: שחר

שלום בן 31, ללא היסטוריה של חרדה/דיכאון, לאחרונה התחילו התקפי חרדה אחרי שימוש תכוף מדי בקנאביס וקטאמין וכנראה גורמי לחץ נפשי מסביב. התייעצתי עם פסיכיאטר, שבועיים לקחתי קלונקס רק כשהיו התקפים. חוויתי בשבועיים האלו 3-4 התקפי חרדה, בערב/לילה, ובשגרה סבלתי לעתים מחרדות מדי פעם והתעסקתי בנשימות ודפיקות הלב שלי רוב היום (בהמשך הולך לשלול מקור פיזי לבעיה), וקוצר נשימה במאמץ. לאחר שבועיים אלו הבנתי שהבעיה לא מסתדרת ואני חייב טיפול תרופתי, הפסיכאטר אמר לי לקחת שבוע 5 מ"ג ואז להעלות ל-10 מ"ג. אני מרגיש בסדר גמור על 5 מ"ג, אין תסמינים כבר מעבר לממש מעט נשימות ודפיקות לב (מחכה כבר לבדיקות). השאלה שלי, האם אפשר להישאר על המינון הזה למשך תקופת הטיפול? (לפחות חצי שנה מקובל לפי הבנתי) או שמא חייב חייב להיות על 10 מ"ג כדי לטפל בבעיה ולהגדיל את הסיכויים שלאחר סיום הטיפול, התקפי החרדה והחרדה לא יחזרו?

20/03/2021 | 12:27 | מאת: מני

5 מיליגרם זה לא מינון טיפולי, המינימום הטיפולי זה 10, אלא ש5 לוקחים בהתחלה בשביל להסתגל לכדור. בהצלחה. מני

10/04/2021 | 19:18 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ניתן להסתפק ב5 מיליגרם באם זה מספק. בריאות שלמה

מנהל פורום פסיכיאטריה