למני......סוליאן......................וגם לרופא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2021 | 13:16 | מאת: יעקב

למה תרופות אנטיפסיכוטיות כמו סוליאן גורמות במינון גבוה (או בכל מינון) ספיציפית סוליאן גורמות להתנפחות הפנים ? פנים נפוחות ? והאם תופעת הלוואי הזאת רק במינון גבוה או גם במינון נמוך ? האם זו תופעה מסוכנת שמחייבת הפסקת טיפול והחלפת התרופה ? כך היה לי בעבר עם סוליאן 800 מ"ג.....

25/03/2021 | 13:45 | מאת: מני

זו אכן תופעה מסוכנת העלולה לסכן חיים ומחייבת הפסקה מיידית של התרופה. זוהי תגובה אלרגית. אכן יותר מצוי אלרגליה במינון גבוה אני חושב, ויתכן אף שהורדת המינון בהרבה (לאחר הפסקה מוחלטת) תפסיק את הרגישות האלרגנית, אך ליתר ביטחון יש להחליף תרופה היות וזה תופעה מסוכנת שלא לוקחים בה סיכונים. להבא כדאי להתחיל תרופה במינון התחלתי נמוך. אף שלא אמרת ויתכן שגם אתה התחלת בנמוך. בכל מקרה זוהי אלרגיה די בוודאות. ליתר ביטחון כדאי לחכות למענה הרופא או לחלופין להתייעץ עם הרופא שלך. בהצלחה ורפואה שלימה!

25/03/2021 | 13:46 | מאת: מני

אלרגיה*

25/03/2021 | 15:07 | מאת: יעקב

האם צריך להפסיק את התרופה במקרה של אלגריה ? האם התרופה גורמת לאלרגיה בכל מינון גם נמוך ?

25/03/2021 | 17:29 | מאת: מני

במקרה של אלרגיה בהחלט חייב להפסיק מיד את השימוש לחלוטין ולפנות לרופא בדחיפות האפשרית ולעדכנו במצב (באמצעות המזכירות וכדומה) (וגם לא לקחת אפילו מינון נמוך יותר, אלא הפסקה מיידית ומוחלטת), כי זה עלול להוביל למוות או לתגובות מאוד קשות במקרה הטוב. אכן יכולה להיות אלרגיה גם במינון נמוך אך זה מקטין את הסיכוי. 800 מיליגרם זה בכל מקרה לא מינון נמוך. גם לא מקסימלי (המקסימום המותר זה 1200), אך זה בהחלט מינון גבוה. רק בריאות ובהצלחה!. נ.ב אתה יכול לראות את כל מה שכתבתי גם בעלון התרופה, כדי לאמת אצלך את הדברים. זה רשום במפורש, שחור על גבי לבן, באופן שאינו משתמע לשני פנים.

10/04/2021 | 19:50 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה