פחד וחרדה קשה מטיפול פסיכאטרי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/04/2021 | 14:18 | מאת: דני

שלום שמי דני בן 28 מוכר בביטוח לאומי אני נמצא כיום במצב מאוד קשה בו אני צריך למצוא פסיכאטר ללכת אליו לטיפול ולקבל סל שיקום אבל עם ההיסטוריה שלי עם הפסיכאטריה מאז שאני ילד הביא אותי להתרחקות ופחד עצום קיבלתי במשך החיים קוקטילים קטלנים של תרופות שכמעת הביאו למותי יחס שגרם לי לפגוע בעצמי עשרות פעמים במהלך חיי התעללות נפשית בתור ילד שהיה תחת צווי מדינה ופשוט דחפו לי תרופות שאסור היה להם לתת לי לפי חוק וכמעת איבדתי את חיי בתור ילד בן 13 בגלל שנתנו לי דברים שאסור היה להם לתת לי קיבלתי יחס משפיל מכוון שאני לבד ללא משפחה היה קל להתנכל אליי אני עזבתי את הקופת חולים שלי כדי לנסות להתחיל דף חדש אבל אני בתקופה שקצת הצלחתי לעשות שינוים טובים בזכות טיפול שונה לגמרי ממה שניתן לי והפחד הכי גדול שלי שיחזירו אותי אחורה שוב ינסו לשחק לי עם המוח והגוף שוב ינסו לעשות ממני זומבי ושוב יגרמו לי לשנאות את עצמי ואת החיים שלי אני אחרי שנתיים רצופות בהם אני לא פוגע בעצמי עצרתי את האימפולסיביות ב90 אחוז ואני לא רוצה לחזור אחורה אני חייב לקבל עזרה וטיפול מתאים שאותו אני כן רוצה אבל אני לא רוצה להיות עכבר ניסויים עברתי 20 תרופות בחיים עם כמויות שהגיעו עד ל 15 כדורים ביום תת משקל חמור חוסר שינה מוחלט התקפים כמעת כל יום אני לא רוצה לחזור לשם ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה הזדמנות לחזור לחיים ולא לאיפה שהייתי אני לא עשיתי בחיי רע לאף אחד ועברתי חיים מאוד קשים עם המון טראומות איבדתי את כל הקרובים שלי חברים שלי ללא משפחה ואני לבד מגיל 6 ואני עדיין נלחם ואני מבולבל ורוצה פעם ראשונה בחיים להגיע למטפל שיהיה אכפת לו ממני מהסיפור שלי ומהחיים שלי ולא עוד אחד שיגיד לך קח כדור תחזור עוד חודש לא מוכן לעבור את זה יותר אני ניסיתי לנסח את ההודעה בצורה הכי קלה שיש המציאות קשה הרבה יותר לכן אני מנסה את מזלי פה ואולי מישהו יוכל להפנות אותי למקום הנכון שבו אני יוכל לקבל עזרה ולא מקום שינסה לקבור אותי כי את זה כמעת הצליחו לעשות לא מעט פעמים וזה לא יקרה יותר לעולם אני סובל מהפרעת אישיוית גובלית פוסט טראומה מורכבת והפרעת קשב וריכוז ועם כל הבעיות שלי אני עדיין בן אדם טוב שלא עשה רע לאף אחד עשה המון טוב בשביל אנשים אבל לא מצליח לעזור לעצמי כמו שאני מצליח לעזור לאחרים ואני מאוד מקווה פעם ראשונה בחיים לקבל תמיכה ולא פגיעה מתצנל על ההודעה הארוכה אבל רציתי בקצרה להסביר מה הבעיה שלי ולמה יש לי פחד קשה להגיע לפסיכאטרים אחרי שבגלל מעשים שלהם כמעת איבדתי את חיי 10 פעמים (כמו שאמרתי מקודם אני לא במצב אובדני ולא פגעתי בעצמי כבר למעלה משנתיים מאז אני התחלתי לטפל בעצמי בדרכים אחרות אבל זה לא מספיק ואני חייב טיפול פסיכוטרפי DBT וטיפולים נוספים כדי להתמודד עם ההפרעת אישויות שמקשה מאוד מאוד על החיים שלי במיוחד שאני לא מפסיק לאבד אנשים בחיי בדרכים ממש לא נעימות אז עם מישהו קצת יכול להאיר לי אור בקצה המנהרה אני מאוד יודה לו חג שמח לכולם

01/04/2021 | 18:48 | מאת: מני

כדאי שתפרוס את מצבך בפני מזכירות של מרפאה לבריאות הנפש, ותבקש להתחיל טיפול פסיכולוגי ללא פסיכיאטר, בתור התחלה. תסביר להם את פחדך מפסיכיאטרים בעקבות מה שעברת, ואני די משוכנע שהם יציעו לך מה לעשות. בהצלחה.

10/04/2021 | 20:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה