מתי יוצא ה SSRI מהגוף לגמרי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/03/2021 | 13:33 | מאת: אורנה

אני מבקשת שתענו לקחתי 150 מג שנתיים לוסטרל ואני כבר לא לוקחת מתי זה יוצא מהגוף? ותוך כמה זמן אני חוזרת למשקלי התקין אני השמנתי מאוד והחזיה לא עולה עליי

29/03/2021 | 19:30 | מאת: מני

יוצא מהגוף תוך שבוע. חזרה למשקל תקין תלויה בהרבה גורמים, וזה יכול לקחת מספר שבועות עד מספר חודשים. אין עניין לפרט זמן יותר ספציפי כי זה באמת משתנה מאדם לאדם. הדבר שאינו משתנה מאדם לאדם הוא שדרושה סבלנות עקבית למשך חודשים בודדים והתוצאות מובטחות, בהיעדר גורמי השמנה אחרים כמובן. באם תוך שלושה חודשים לא ישתנה המשקל, יש לפנות לרופא המטפל (לרופא משפחה בדרך כלל, לפחות בתור התחלה (כי יתכן שהוא יפנה לפסיכיאטר או לרופאים אחרים בתחום באם יש בעיות רקע או שיש חשש לבעיות רקע)) לברר את סיבת הדבר אצלו. לעיתים הוא יפנה לבדיקות ולעיתים לא. הכי חשוב לשמוע לעצת הרופא כמובן, זה יפתור הרבה בעיות. בהצלחה!

10/04/2021 | 20:16 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מנהל פורום פסיכיאטריה