דיכדוך אצל בן משפחה - איך ניתן לעזור?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/03/2021 | 21:03 | מאת: עפרה

אחותי בת 30, מזה תקופה של כשבעה חודשים נמצאת במצב רוח מדוכדך בעקבות פרידה מבחור. זה הגיע למצב שהיא לא אוכלת, מסתגרת בחדרה, ממעטת להיפגש עם אנשים (מה שלא היה לפני, היא הייתה בחורה שמחה, חייכנית, עסוקה, חברותית) היא אומרת שהיא לא שווה, ממעיטה בערכה ועוד כל מיני משפטים שכאלה. איך ניתן לעזור לה? למי פונים? ומה עושים אם אין שיתוף פעולה ממנה? ממש דואגת לה.

30/03/2021 | 22:21 | מאת: מני

כדאי להזמין פסיכיאטר פרטי שיגיע אליה לביקור בית. אני לא חושב שניתן לבדוק מראש מי עושה ביקורי בית ומי לא, ופשוט צריך להתקשר לפסיכיאטר שגר קרוב אליכם אם הוא יהיה מוכן להגיע. לעבור אחד אחד עד שימצא רופא המוכן לכך. חבל שחייה יהרסו בגלל פרידה, קשה ככל שתהיה. אפשר להשתקם גם מבעיה נפשית שהתחילה בעקבות מאורע, ולא בנסיבות גנטיות כנראה (או שלפחות לא התפרצה בנסיבות גנטיות בלבד). בהצלחה.

10/04/2021 | 20:17 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן

מנהל פורום פסיכיאטריה