הטיפול בפסיכיאטריה ציבורית לדר חרמון ולמני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2021 | 19:14 | מאת: אילה

אני בת 58.לוקחת כדורים פסיכיאטרים. אני בטיפול מגיל 22. רציתי לדעת עד מתי אני אמורה להיות מטופלת, אני יודעת שבגיל 70 ומעלה אני בטיפול אצל פסיכוגריאטור. איך זה הולך? מה התהליך?

23/03/2021 | 21:41 | מאת: מני

אענה על שאלתך, אבל אקדים בדרך אגב שסוף סוף מישהו כותב את ד״ר חרמון לפני מני! חלק מהאנשים לא מבינים שהמענה העיקרי הוא מהרופא והמענה שלי הוא בסך הכל כמו ״עזרה ראשונה״ זריזה עד לטיפול האמיתי שאצל הרופא... אני משתדל לעזור אבל כמובן שידי דלה מכדי להחליף בכל מקרה את הרופא. בכל מקרה, תשובה עניינית על שאלתך: בהרבה מקרים אך לא בכולם הטיפול צריך להיות לכל החיים, או לשנים ממושכות מאוד, לפחות עד לגבול של 10 שנים. יכול להיות גם מקרים שהתסמינים הנפשיים חולפים כעבור שנה בלבד של טיפול (לא שמעתי על פחות מזה, יכול להיות שיש פחות אך לא שמעתי על כך ועימך הסליחה. בכל מצב אצלך הטיפול הוא כבר שנים רבות), ואז עדיף להישאר עם הכדור לעוד 4 עד 6 חודשי טיפול נוספים (ובחלק מהכדורים או המצבים אף יותר) כדי שלא יהיה חזרת התסמינים הנפשיים לפני הפחתת מינון ואף שקילת הרופא בהפסקה מוחלטת. כל מקרה נידון לגופו על ידי הרופא המטפל ועל ידו בלבד. בנוגע לפסיכוגריאטר, לדעתי התהליך מבוצע אוטומטית, כלומר- כשמגיעים לגיל את מופנית באמצעות הפסיכיאטר הקודם לפסיכוגריאטר. איני יודע בדיוק אם בכל מצב צריך לעבור או שלעיתים ניתן להמשיך אצל פסיכיאטר רגיל, אף שמשער שבכל מצב צריך לעבור למטפל הגריאטרי בקשישים, היות ובכל קשיש יכולות להתלוות בעיות בריאותיות נוספות מאופיינות גיל. הרבה בהצלחה ורק בריאות לאורך ימים ושנים! אשמח לנסות לעזור בכל שאלה נוספת, עד למענה הדוקטור כנ״ל. מני, גולש ותיק בפורום.

24/03/2021 | 12:11 | מאת: אילה

ץ

24/03/2021 | 12:28 | מאת: מני

10/04/2021 | 19:31 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן כן-בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה