בדיקה גנטית לתרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/04/2021 | 16:38 | מאת: סיון

שלום אני סובלת מתופעות.לוואי קשות מהעלאת מינון 200 מג של סרנדה,לוסטרל עקב חרדה.מדובר במינון של 200 כבר 7 שבועות.בעבר ניסיתי ציפרלקס אבל התופעות גם היו קשות.יש בדיקה גנטית שבודקת 59 תרופות ויש שבודקת אותן 59 ויותר עד 130.האם ממליץ.לעשות את הבדיקה הרחבה של 130 תרופות?הבדיקה נקראתGenomind.תודה ר ה

09/04/2021 | 17:04 | מאת: לסיוון

תלוי , יש כאלה שלוקחים את הבדיקה ויש כאלה שמזלזלים בה ומעדיפים לבדוק עוד אופציות של כדורים ממה את סובלת? אני אוכל להמליץ לך על כדורים אני לא פסיכאטר אבל אני גם סבלתי מתופעות לוואי קשות ממש עד שמצאתי את הכדורים שלי תגידי מה קרה ואז נמשיך

09/04/2021 | 17:36 | מאת: מני

אכן צריך לפרט את תופעות הלוואי ולפי זה להתאים את ההמשך. הבדיקה הגנטית המדוברת אינה מדוייקת מספיק בשביל לסמוך עליה בלבד. וגם: העלות הכספית של הבדיקה יקרה ביחס לדיוק התוצאות, כך שגם אם לא נסמוך עליה בלבד אלא על עוד גורמים, עדיין לא בטוח שזה שווה את הכסף, דבר שיכול להיחסך בשיקול דעת נרחב של פסיכיאטר מומחה שבודק מה היה בעייתי בטיפול הקודם ולפי זה כיצד להמשיך בטיפול שכן יהיה טוב. לא צריך להתייאש ממציאת כדור מתאים בגלל תופעות לוואי שהיו, כי זה רק שולל הרבה אפשרויות נוספות ויותר מקדם אותך לכדור המתאים, זאת בשונה מהזמן שעוד לא היית מטופלת בשום כדור שאז ״הערפל״ סביב התאמת הכדור היה ״סמיך״ הרבה יותר.. מקווה שעזרתי. בהצלחה. מני

09/04/2021 | 17:38 | מאת: מני

יש לציין שהבדיקה המדוברת בכל זאת יכולה לעזור במציאת הכדור, וזה יהיה שווה את הכסף באם מסיבה כלשהי גם לאחר התופעות לוואי הקשות שמכדורים קודמים עדיין לא ידוע כיצד לכוון את הטיפול. אך יש להתחיל בביקור ייעוץ אצל הפסיכיאטר ולשאול אותו בביקור זה האם כדאי לעשות את הבדיקה.

09/04/2021 | 18:43 | מאת: סיון

היי תודה על התשובה.מה המקצוע שלך?אני מטופלת 6 שנים עם סרנדה 50 מג ,בשנה האחרונה העלו לי ל200 עקב תופעות חרדה.כל העלאה גרמה לכאב ראש ולחץ בראש וסביב הצוואר,זיעה,חוסר נוחות.חצי קלונקס מרגיע אבל לא רוצה להתמכר לקלונקס.

10/04/2021 | 11:24 | מאת: לסיוון

מני צודק הבדיקה יקרה ולא כזה מוכחת מדעית היא יכולה לסייע אבל לא מעבר אין צורך לקחת מקסימום מהתרופה מינון אנטי דיכאוני וחרדתי יכול גם 100 מג עוד לא ניסת מספיק יש פרוזאק שהיא מצויינת ויש ויפקס שזה SSNRI ויש לה פחות מיעוט תופעות לוואי שוב את לאצריכה לקחת מקסימום מהתרופה וגם קלונקס את יכולה לקחת עד 2 מג ליום זה יכול לעזור אני לוקח כבר מעל שנה ולא התמכרתי רק כשאני בהתקפת חרדה קשה מצבי היה ממש חמור ולקח לי שנה להתאים תרופות כמו כן פסיכותרפיה יכולה לעזור יותר מתרופות תרופות נגיד משפרות ולפעמים מצילות אבל זה לא מספיק אם את לא הולכת לפסיכותרפיסט ולא משחרתת את הסטרס זה סךהכל פלסטר יש נטייה לקחת תרופות לכל דבר כאב ראש צינון ה גוף מ ספיק חזק יודע לעבוד לבד אבל בבריאות הנפש מניסיון של המון שנים חייבים פסיכותרפיסט הייתה לי פסיכולוגית שנים ומצבי היה מצויין פשוט זה לא לכולם ישאת הכסף הזה לכן ניתן לפנות בקשה לקופה לפסיכותרפיה חי נם שזה לוקח זמן המתנ ה אבל עדיף מ כלום

10/04/2021 | 12:23 | מאת: מני

מסכים עם כל המלצותיו של זה שכתב מעליי בעילום שם. אינני בעל מקצוע ועונה רק מידע ונסיון אישיים שצברתי (אני מטופל בעצמי בבריאות הנפש). בהצלחה!

10/04/2021 | 14:16 | מאת: סיון

אני אצל.פסיכותרפיסטית כ3 חודשים.הפסיכיאטרית אומרת שויפאקס הגמילה מאד קשה אז זה הרתיע אותי.בקיצןר המצב מאד מתסכל.אחרי 6 שנים שקט עם50 מג סרנדה פתאום כלום לא עוזר,רק ניהיה גרוע יותר.ההזעה הזו וכאב הראש הלוחץ מביאים אותי למחשבות שיש לי משהו אחר כי הרי העלאת מינון של אותה תרופה לא אמורה ליצור בעיות אלא לעזור.אבל תודה על התשובות.

10/04/2021 | 18:10 | מאת: מני

כדאי לעבור בירור פרטני אצל הרופאה שלך. תופעות אלו יכולות להיות תופעות לוואי, ויכולות להיות השפעה פרדוקסלית של התרופה, ואף יש מצבים נוספים שיכולים להסביר את התופעה. במסגרת הפורום לא נראה לי שתוכלי לקבל על כך מענה אך יש לחכות בכל זאת למענה הדוקטור של הפורום. ויפאקס זה כדור מעולה אך שפחות מומלץ לחרדות. את בעצם לא פירטת אם יש לך רק חרדות או עוד אבחנות..

10/04/2021 | 20:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מסכים

מנהל פורום פסיכיאטריה