כדור להרגעת עצבים - התקפי זעם

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2021 | 19:40 | מאת: ענת

ערב טוב, בת 20 נוטלת ברינטליקס 20 מ״ג ואריפליי 5 מ״ג יחד. הבעיה בשעות אחהצ/ערב מתחילה התקפת עצבים מה אפשר לקחת באותו הרגע להירגע? זה קורה לפחות כל יומיים תודה

26/03/2021 | 07:07 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה- אפשר להיעזר בכדורי הרגעה (בנזודיאזפינים) מידי פעם, אפשר לקבל מרשם גם מהרופא משפחה, אך אם תחליטי להיעזר בהם- הרי שצריך שזה לא יהיה שימוש בכל יום אלא רק כל כמה ימים כשהעצבנות יותר חזקה. אם תקחי על כל עצבנות קלה ותיקחי רצוף לזמן ממושך, ההשפעה של התרופה יכולה לרדת ואף יתכן מאוד שתפתחי התמכרות לתרופה וצורך בהעלאת מינון וחוזר חלילה עד למינונים מחרידים אשר רק יזיקו ולא יועילו כלום. כדורים אלו, כשנלקחים במינונים גבוהים מאוד (כתוצאה מהתמכרות. אך גם במינונים נמוכים יכולים לגרום זאת בשימוש ממושך) גורמים לקשיי נשימה (עד קוצר נשימה וחוסר יכולת מוחלט לנשום עד מוות כשזה במינונים ממש גבוהים), קשיים קוגנטיביים והירדמות. ההירדמות היא גם במינון נמוך ואפילו בשימוש חד פעמי. בכל מקרה, אם זה קורה לכל היותר כל יומיים, וממילא את לא לוקחת יותר מפעם ביומיים ולפעמים אף פחות מזה, הרי שזה בסדר להיעזר בהם וזה לא מסוכן כשזה כך. בהצלחה. (את מוזמנת לחכות למענה הדוקטור של הפורום אם תרצי, אבל בשביל מה לך לחכות? תלכי לרופא משפחה ועדיף לפסיכיאטר באם ניתן, ותתייעצי איתו, הכי מומלץ בשיל קבלת מענה פרטני כזה, והרי בכל מקרה הרופא של הפורום לא יכול לתת לך מרשם אונליין במסגרת הפורום. שוב בהצלחה וכל טוב, מני.)

10/04/2021 | 20:06 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לא בנזודיאזפינים!

מנהל פורום פסיכיאטריה