שאלה בנושא פסיכוזה בהפרעות השונות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2021 | 22:47 | מאת: מני

שלום רב. האם יש שוני בדרך כלל בתכנים הפסיכוטיים שבפסיכוזה פעילה מליאה בין פסיכוזה כזו עם הפרעה דו קוטבית (אשר כידוע עלולה לגלוש לפסיכוזה מליאה וחריפה בעוצמתה) לבין אותה פסיכוזה בהפרעה סכיזואפקטיבית או סכיזופרניה? מן הסתם הפסיכוזה שבסכיזופרניה וסכיזואפקטיב שוות, אבל האם הם שוות גם בפסיכוזה על רקע הפרעה דו קוטבית? או שבהפרעה דו קוטבית תוכן הפסיכוזה שונה, למשל- יותר משימתי ומהיר, ואילו בסכיזופרניה למשל יותר מטורף ואיטי (חסר כל סדר ״ברור״), או שמבחינת הפסיכוזה הם שווים וכל סוג של פסיכוזה עלולה להיות בשניהם? לפי הידוע לי, גם במשפחת הסכיזופרניה יש סוגים יותר ״מסודרים״ (פרנואידי ואף קטטוני, אשר שניהם משתייכים לסוג ״המאורגן״) וסוג הבלתי מאורגן, אך זה מבחינת כללות ההפרעה לשלל תסמיניה, ואני מדבר ספציפית על תוכן הפסיכוזה אם הוא בדרך כלל (או תמיד?) שונה בין ההפרעות השונות. אשמח לכל מידע בנושא אשר ניתן להעביר במסגרת הפורום, או לפחות להפנייה למקור הרחבה בנושא באם ישנו. תודה. מני.

10/04/2021 | 19:47 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התשובה לכך קשה למענה במסגרת הפורום וזהו ענין שבמומחיות הפסיכיאטרית.

מנהל פורום פסיכיאטריה