שאלה תודה רבה למני המקסים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/04/2021 | 04:40 | מאת: אביגדור

שלום רב רציתי לשאול אני לוקח ציפרלקס 10 מ״ג כל ערב הבעיה היא שאני מתעורר קבוע בשעות לא סבירות 2-3-4 לפנות בוקר שותה קפה ואז חוזר לישון עד הבוקר האם כדאי לקחת תציפרלקס בבקרים במקום בערבים ואיך עושים את המעבר נגיד לקחתי בערב אז ישר למחרת בבוקר לקחת? תודה

18/04/2021 | 07:22 | מאת: מני

אם זה מעורר אותך אז אכן כדאי לקחת בבקרים. בעיקרון אכן צריך לקחת רק למחרת בבוקר ביום שאתה עובר לבקרים. אם תתקשה לחכות לבוקר, אתה יכול כל יום להקדים בשעתיים את הכדור עד שתגיע לבוקר ממש אך יותר טוב באם ניתן פשוט לחכות לבוקר, מאחר ולא כדאי שתיקח כדור בפחות מ24 שעות מהקודם (עדיף יותר מ24 מאשר פחות). ניתן גם לנסות להקדים כל יום בשעתיים ולראות באיזה שלב כבר תפסיק להתעורר בלילה. למשל, יתכן שכשתגיע לשעה 2 בצהריים עם הציפרלקס כבר תפסיק להתעורר בלילה, וממילא לא חייב לקחת בבוקר ממש אלא אפשר לקחת גם ב2 בצהריים למשל. תעשה לפי הנוחות שלך, מתי שנוח לך לקחת אותו ולפי מה שאתה מרגיש שהוא עושה לך לערנות/עייפות. באם הוא רק מעורר ולא מעייף אותך ובאם גם לא משנה לך מתי לקחת (באיזה שעה ביום) אזי שהכי טוב לעבור ישר לבוקר בלי הקדמה של כל יום בשעתיים. אציין בדרך אגב, שמעבר מלילה לבוקר הוא יותר קל בדרך כלל ולרוב האנשים ממעבר מבוקר ללילה, הואיל ובלילה בדרך כלל יושנים וממילא לוקחים מיד בבוקר את הכדור ולא מרגישים את המעבר. הרבה הצלחה! מני.

24/04/2021 | 21:13 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה