תוצאות אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

27/12/2012 | 23:06 | מאת: שחר

אני בת 26 עשיתי ניתוח להגדלת חזה לפני 10 חודשים , הצורה והגודל של החזה מתאימים לי ואני מרוצה מהתוצאה , הבעיה היא שהחתך מאוד בולט ונמצא במקום לא נכון לפי דעתי , ויחסית גדול (7-10 ס"מ) , וגם אחרי הניתוח הייתה לי דלקת מסביב לחתך שגרם לשלפוחויות שהשאירו סימנים מאוד בולטים ונראים לעיין , בזמנו אמרתי לרופא על הדלקת והוא כתב לי משחה רגילה לגירוי העור, בקיצור לדעתי החתך מזעזע בשני הצדים , מה אפשר לעשות במקרה כזה , האם הרופא המנתח אחראי על תוצאות כאלה ??

29/12/2012 | 19:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שחר, צלקת מעובה לאחר הגדלת חזה, הינה תופעת לוואי מוכרת. הבעיה נגרמת ממס' גורמים - הגורם החשוב ביותר הוא תכונות ריפוי הפצע של המטופל. ישנם מטופלים שמפתחים צלקות מעובות (שכיח יותר אצל כהה עור) ויש כאלה שלהם צלקות עדינות. לעתים הפרעות בריפוי של החתך הניתוחי עלולות להשאיר צלקות מעובות. המרכיב האדום והבולט של הצלקת בד"כ חולף תוך שנה וחצי מהניתוח. מטרת המשחה שהרופא נתן לך, ככל הנראה, היא להאיץ את התהליך. אם חולפת שנה ויותר מהניתוח ועדיין המראה אינו אסתטי, ניתן לבצע תיקון צלקת תחת הרדמה מקומית . מדובר בפעולה פשוטה וקצרה. אינני מכיר את פרטי המקרה ולכן לא אתייחס לאחריות המנתח. דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה