סיליקון דולף

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

27/09/2012 | 00:18 | מאת: שירי

שלום דר. בת 30 עשיתי הגדלת חזה לפני 12 שנה (סיליקון ג'ל, מנטור, מתחת לשריר) מזה 3 שנים ידועה לי שיש דליפה בחזה הימיני נראה באולטרסאונד קרע ובלוטות לימפה בצד ימים בבית שחי מסוננות סיליקון. לא היתה לי הזדמנות להחליף עקב נסיעות ועבודה. בשנה האחרונה יש לי קשיי נשימה שהולכים ומחריפים וכבר ממש מפריעים לי לתפקד. יש לי כאבים בריאה ימינית, כל הקושי הנשימתי הוא בריאה ימנית (בצד של דליפת הסיליקון) והרגשה של הפרעה בריאה.. (תחושה של כמו ששואפים במקרה חתיכת אוכל לריאה). השאלה שלי פשוטה, האם ייתכן שיש לי סיליקון בריאה? רופאים מגיבים לכך ב "לא" אבל חיפשתי היום מידע באנגלית ובאתר הבריאות האמריקאי וזה שם מובא כסיכון ברור ומוכח שסיליקון יכול להגיע לריאה. 'יבלתי מרופא משפחה סי טי ריאות שיעשה בקרוב, השאלה היא האם ניתן לראות בסי טי אם יש סיליקון בריאה? אני ממש צריכה תשובה ברורה לזה כל יום מצבי הולך ומחריף ואין לי אסטמה או מחלת ריאה. שאלה נוספת, האם הניתוח של הוצאת השתלים מסובך או מסוכן? האם צריך רופא שמתמחה בהוצאה? תודה ומקווה לעיצתך הכנה.

27/09/2012 | 18:34 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שירי, את מתארת הפרעה בנשימה ומייחסת זאת באופן ברור לדליפה של סיליקון לריאה. מדובר בהנחה שלך, שגם אם מצאת לה תימוכין בספרות, במרבית המקרים תתברר כלא נכונה. מה את כן יודעת? את יודעת על סמך בדיקות ההדמיה שיש דליפה מהשתל כולל הגעה לבלוטות בבית השחי. מדוע לא לטפל בבעיה ידועה? יש המלצה של ה- FDA להחלפת שתלים לאחר עשור מהחדרתם. הדבר נכון קל וחומר במקרה של דליפה מוכחת. התלונות הנשימתיות שאת מתארת יכולות להיות קשורות להתקשות השתל עקב דליפה (קופסית), להפרעה מכנית לנשימה עקב הדלף לבלוטות וכן לסיבות רבות נוספות. CT חזה שנשלחת לעשות הוא בדיקה מצויינת להערכה של שאריות סיליקון בבית החזה ובדופן החזה. ניתוח החלפת שתלים הוא ניתוח קצר יחסית, יעיל, מלווה בפחות כאבים מניתוח ההגדלה בד"כ ומבוצע ע"י מרבית הכירורגים הפלסטיים בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

27/09/2012 | 19:41 | מאת: שירי

הרבה תודב על ההסבר המפורט, איני חושבת בוודאות שזה סיליקון בריאה פשוט כל התסמינים הם בריאה בצד שהשתל קרוע (לאחרונה החזה ניקטן גם בצד הזה) וגם כשאני משתעלת עף לי מהפה (מהריאה הזה בלבד) עיגולים פיצים שקופים. זה לא ליחה זה ממש עיגולים קטנטנים שקופים וצמיגיים יותר מליחה, וזה בנוסף לכל שאר הכאבים ותסמינים בריאה. ההסבר שלך הראה לי שיכולות להיות דרכים נוספות גם שהשתל משפיע על הריאה ללא דליפה אלייה אז תודה לך. אני מאוד מאוד רוצה לעשות השתלה חדשה של שתלים קצת גדולים יותר בזמן ההוצאה (יש לי מעט, 250 סי סי) בגלל זה חשוב לי ככ לברר אם קרה משהו רציני כמו חדירת סיליקון לריאה כי אם כן אני בשום אופן לא יעשה חדשים. יש לי את הסי טי עוד שבועיים, הוא ללא חומר ניגוד אבל כמו שציינתי.. זה עדיין מראה תמונה ברורה מספיק כדי להעריך התפזרות סיליקון לדעתך? המון תודה!!

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה