בלחץ אחרי הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

22/08/2012 | 15:02 | מאת: סיון

עברתי לפני שבועיים ניתוח להגדלת חזה, הצד הימני של יותר נפוח מהשמאלי ובצד השמאלי אני מרגישה את השתל שכאני לוחצת מהצד עם היד כאילו הוא זז בגוף לעומת צד ימין שלא מרגיש ככה. האם בצד שמאל השתל לא נקלט כמו שצריך? יש סיבה לדאגה? תודה מראש=]

22/08/2012 | 16:41 | מאת: ד"ר ערן חדד

סיון שלום, ככלל, לא ניתן לשפוט סימטריה בשדיים כשבועיים לאחר הניתוח מהסיבה הפשוטה שמצטברים נוזלים בשד לאחר הניתוח, והם מצטברים בצורה לא שווה בשני השדיים כך שא-סימטריה בנפח אפשרית ולא נובעת מקליטה לקויה של השתל. הנוזלים יכולים אף להסביר את אותה תחושה של "תזוזה" של השתל. נוזלים אלה נספגים בסופו של תהליך. קליטה לא טובה של שתל מכוונת בד"כ להתקשות של קופסית שהיא המעטפת שהגוף יוצר ע"מ לבודד את השתל. "אי קליטה" כזאת מתבטאת בד"כ בקשיון של השד ולא בתזוזה של השתל. בד"כ קופסית לא נוצרת לאחר שבועיים אלא חודשים-שנים ממועד הניתוח. סביר להניח שהכל כשורה אך עלייך לגשת לביקורת אצל המנתח הפלסטי שלך ע"מ שישלול בעיות נוספות. החלמה מהירה דר' ערן חדד www.dreran.com

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה