ציסטה נוזלית (שפירה) בשד

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

07/06/2012 | 06:10 | מאת: נעם

שלום ד"ר! בביקורת אחרונה - 3 שב' לאחר הגדלה אובחנה ציסטה (מעל השריר. הניתוח היה תת-שרירי). המנתח אמר שאינו "מתעסק" בזה. רציתי להבין: האם עלי להיפגש עם כירורג שד כלשהו, כדי לבצע שאיבה/ניקור (אני סובלת מזה תמיד אך כשהציסטה קטנה - אינה מפריעה לי, וכעת היא מורגשת במישוש וזה לוחץ ומכאיב קצת, ועוד לא ישנתי על הבטן). האם יש סיכוי שיחלוף מעצמו, אם לא - איך אפשר לוודא שלא ייגרם נזק לשתל בניקור? תודה לך מראש!

07/06/2012 | 06:22 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום נעם, עליך להיפגש עם כירורג שד. ע"פ השיחה עימך, בדיקה הגופנית, והממצאים בהדמיה הוא יחליט אם יש טעם לעקוב אחר הממצא, לנקזו או להסירו. הממצא יכול לחלוף מעצמו. ניתן לנקז את הציסטה תחת אולטרא-סאונד כדי להימנע מפגיעה בשתל דר' ערן חדד www.dreran.com

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה