לידה לאחר הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

26/08/2012 | 11:05 | מאת: מאיה

לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להגדלת חזה עם תוצאות מאוד יפות. לפני חודשיים ילדתי ומאז שמתי לב שהשד השמאלי צונח לעומת הימני ואני ממש מרגישה את השתל. האם זוהי תוצאה מהלידה? אני עדיין בעודף משקל ואני צריכה להשיל כ-8 קילו, האם יש לזה השפעה? ושאלה אחרונה, לאחר הלידה לקחתי כדור לעצירת החלב, האם יש לכך השפעה? אודה לתשובתך.

26/08/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

מאיה שלום, שינויים במראה שד עם שתלים לאחר הריון הם תופעה שאנו רואים לעתים. העובדה שהשד גדל בזמן ההריון והעור נמתח, עלולה לשנות את מראה השד. השד יכול לחזור למראהו המקורי אך בכל תלוי באיכות העור והאלסטיות שלו. עור עם אלסטיות טובה, יתכווץ ויחזיר את השד למראהו המקורי. אני מציע שתמתיני בשלב זה, נסי להפחית את הק"ג המיותרים, חכי 4 חודשים מסיום ההנקה ובהמשך ניתן יהי להעריך את המצב. דר' ערן חדד www.dreran.com

26/08/2012 | 12:07 | מאת: מאיה

תודה רבה להתייחסותך המהירה. יש לציין שלא הנקתי בכלל היות ולקחתי כדור לעצירת החלב. האם יש סיכוי שיש דליפה? מהי ההרגשה/תחושה ואיזה תופעות מעידות על דליפת השתל? תודה מראש :-)

26/08/2012 | 12:50 | מאת: ד"ר ערן חדד

התופעות שציינת (צניחה, תחושה של קצה השתל) בד"כ לא מעידות על דליפה. דליפה יכולה שלא להתבטא קלינית (לא רואים שום סימן)או שקיימת התקשות של השד, כאב, רגישות ושינוי צורה. שוב, מציע שתמתיני תקופה מסויימת עד לקבכלת צורתו הסופית של השד ואז ניתן יהיה להעריך את המצב

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה