צלקות גדולות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

28/07/2012 | 22:32 | מאת: מ

שלום דוקטור,עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 3 שנים ונותרו לי צלקות עבות וכהות מתחת לשדיים. יש לציין שהצלקות נותרו בדיוק כמו לאחר הניתוח ולא התבהרו או השתנו.רציתי בבקשה לדעת מה אפשר לעשות בנידון ואלו דרכי טיפול קיימים בעניין זה? האם יש משחה כלשהי שתוכל להעלים אותן?

29/07/2012 | 08:02 | מאת: ד"ר ערן חדד

מיכל שלום, אופן הצטלקות העור משתנה בין אזורים שונים בגוף ומהווה בד"כ תכונה מולדת של המטופל. קיימים גם גורמים נוספים הכוללים את טכניקת הסגירה, הפרעות בריפוי הפצע ומידת המתח. אם מדובר בצלקות אדומות ועבות, ניתן לנסות תחילה טיפול שמרני הכולל יריעות סיליקון, הזרקות סטרואידים ומס' טיפולים משלימים. קיום צלקות אדומות מעיד על כך שהמצב עדיין פעיל ועשוי להשתנות לטובה. קיום פיגמנט (צבע חום) מהווה בעיה מסוג אחר ולא ישתנה באמצעות הטיפולים הנ"ל. במקרים אלה ניתן לשקול כריתה של הצלקת וסגירה שלה מחדש. העובדה כי חלפו שלוש שנים מאז הניתוח מכוונת לכך שהצלקת הגיעה להבשלתה הסופית וטיפולים שמרניים לא יועילו כ"כ. את מוזמנת ליעוץ אצל כירורג פלסטי לשם הערכה ומתן טיפול. דר' ערן חדד www.dreran.com

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה