טיפולים בתא הלחץ וסיכון לראיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/01/2023 | 08:34 | מאת: עומר

שלום רב דוקטור מלמד! אני צריך לעבור טיפולים בתא לחץ אבל הבנתי שחמצן היפרברי יכול לשנות את העדשה ולפגוע בראיה וחשוב לי מאוד להדגיש שנולדתי עם ראיה קצת בעייתית 11 פלוס בעין אחת ו10 פלוס בעין שניה ו4 צילינדרים השאלות שלי הם כאלה: עם נתונים אלו האם הסיכויי שלי להפגע בראיה באופן בלתי הפיך מטיפול היפרברי גבוהים יותר? ואם כן אפשר למנוע את זה תוך מעקב אינטנסיבי והתערבות מסויימת? יש בדיקות ומומחה לעיניים שמבין בטיפולי חמצן ושיכול לצפות מראש את הסיכון לראיה שתוכל להפנות אותי אליו? בבית חולים איכילוב איפה שאני הולך לעבור את הטיפולים אין מענה לשאלות האלו ואיני יודע מה רמת הסיכון שלי לראיה למרות זאת מצבי הרפואי מחייב אותי לעבור טיפולי חמצן אשמח לתשובה תודה !

שלום לך, אכן חשיפות רבות מאוד למינוני חמצן גבוהים עלולים לפגוע בעדשת העין. אך תופעה זו די נדירה והיא הפיכה ועלולה לקרות אחרי למעלה מ60 טיפולים. בדרך כלל היא חולפת כ שלושה חודשים לאחר סיום טיפולים. פרופ' יצחק בירן במחלקת עינים בבית החולים רמבם הוא מומחה גם בנושאים אלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)