טיפול בתא לחץ- ישיבה/שכיבה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/09/2022 | 00:10 | מאת: יואב

ד"ר מלמד שלום, רציתי לדעת אם במקרים בהם שימוש בתא לחץ הנועד לשיפור זרימת הדם לרגליים הסובלות מנימול קל מושפע מתנוחת המטופל? כלומר, במידה והמטופל יושב למשך כל זמן הטיפול יתכן ואפקטיביות הטיפול פחותה על פני טיפול בשכיבה? ממה שראיתי, בתי החולים מציעים טיפול בישיבה בלבד. תודה

שלום לך, כללית, לא תמיד תסמונת נימול כרוכה בפגימה פתולוגית באספקת דם, מן הראוי לבצע אבחנה מדויקת. ( בעזרת בדיקת TCPO2-בדיקה הנותנת מידע על זרימות הדם בנימים, הזילוח המקרוסקופי בכפות הרגלים). מצב ישיבה או שכיבה תלויה במצבו הכללי של החולה והטיפול נעשה בהתאם לשיקולו של רופא במקום. החשיבות הגדולה היא לטיפול נכון מבחינת מתן לחץ חלקי של החמצן.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)