קורס צלילה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

02/10/2022 | 18:03 | מאת: ברק

שלום, אשתי עשתה קורס כוכב ראשון (עד 18 מטר). בדיעבד למדנו שהייתה בשבוע 4 להריון במהלך הקורס. האם יש סיכון למומים בעובר? האם ישנן בדיקות שמומלץ לעשות? המחקר באינטרנט מבלבל בנושא הזה. אני קורא שהעובר לא יכול להתמודד עם ניקוי של החנקן מהדם, למרות שאולי בחודש מוקדם אין סיכון כזה. תודה,

שלום לך ברק, כללית, ולדעתי, לצלילות ספורטיביות רדודות עד 18 מ. עם זמני תחתית פחות מ 40 דקות וכמובן שמירה על הכללים, אפשר להתייחס כאל ספורט עם מאמץ גופני מבחינת מצב הריוני. צלילות עמוקות יותר ובוודאי עם חובת דקומפרסייה אינן מומלצות בעת הריון.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)