צלילה עם תערובת NITROX לבעלי מחסור ב G6pd

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/08/2022 | 19:46 | מאת: ניר

אהלן, אני מתכוון לעשות קורס צלילה שני כוכבים ויש לי מחסור באנזים G6PD, שמעתי מאנשים שלבעלי מחסור באנזים אסור/לא מומלץ לצלול עם תערובת NITROX (תערובת בעלת אחוזי חמצן גבוהים יותר ואחוזי חנקן נמוכים יותר מאוויר רגיל) ושזה עלול להיות מסוכן. רציתי לשאול האם מדובר ב״מיתוס״ ושמועות שרצות או שבאמת אני לא יכול לצלול עם תערובת NITROX ?

שלום לך ניר, אכן בעבר היה חשש שחסרי האנזים G6PD יהיו חשופים להמוליזה בעת צלילות במערכת סגורה עם 100% חמצן. בעקבות מחקר שנערך במכון לרפואה ימית של חיל הים הופרך החשש. ובכן אתה בהחלט יכול לעשות קורס צלילה שני כוכבים וגם צלילות ניטרוקס. בהצלחה.

18/08/2022 | 13:49 | מאת: ניר

אחלה, תודה רבה ד״ר מלמד על התשובה המהירה והעזרה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)