כאב ראש וסחרחורת לאחר צלילה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/05/2023 | 13:31 | מאת: עידן

היי, לפני כ5 ימים צללתי צלילה חופשית לעומקים רדודים 5-10 מטר, באחת הצלילות שהייתה לעומק של בין 8-10 מטר הרגשתי למטה כאב ראש חזק ועליתי למעלה, עברו כבר כמה ימים לאחר הצלילה ומידי פעם יש לי התקפים של כאב ראש וסחרחורת לכמה שניות ואז עוברים, ניסיתי להתקשר למרפאה לייעוץ אך אין מענה, אשמח לקבל עזרה בהקדם האפשרי.

שלום לך עידן, סחרחורת עלולה לקרות כתוצאה מאי איזון לחצים באוזן בעת הצלילה המשפיע על האוזן הפנימית ויש צורך לשלול קרע בעור התוף באחד הצדדים המביא לתסמונת זו של סחרחורת. כאב ראש גם הוא בדרך כלל כתוצאה מאי איזון לחצים בסינוס הפרונטאלי שנמצא במרכז המצח. תסמונות אלו שכיחות דווקא בצלילה חופשית. ממליץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה, רצוי אחד שמבין בנושאי הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)