טיסה/ צלילה לאחר טיפול בתא היפרברי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/06/2023 | 10:18 | מאת: טל

היי דוקטור, רציתי לדעת מדוע לא ניתן לטוס או לצלול לאחר טיפול בתא לחץ. מבחינה פיזיולוגית ואנטומית מה עלול לקרות לי אם אטוס או אצלול? לאחר הטיפול בתא הלחץ גופי רווי במולקולות חמצן המומסות בפלזמה והקשורות להמוגולובין. אם כן, מה טיסה או צלילה יכולים לגרום? האם ישנה השפעה על מול׳ החנקן גם כן?

שלום לך טל, כללית, ההיגיון והצדק אתך כיוון שמטופל בתא לחץ נושם רוב הטיפול 100% חמצן ורק מעט נשימת אוויר בהפסקות. כך שאחרי טיפולים היפרברים ברפואה הכללית אין בעיה, אך אחרת יש לנהוג במידה והטיפול הוא בגין מחלת דקומפרסייה כתוצאה מצלילה, אז יש לנהוג ולחשב כל מקרה לגופו.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)