תגובה מוזרה לטיפול אחד בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/06/2023 | 18:05 | מאת: רותי

שלום ד"ר מלמד, הלכתי לטיפול ניסיון בתא לחץ בבית חולים עקב כאבי בטן כרוניים ותסמיני פיברו (התחילו לפני 12 שנה לאחר רגישות לתרופה), לאחר טיפול אחד הרגשתי כל מיני תסמינים חיוביים ולא חיוביים כ"כ ורציתי להתייעץ אם זו תגובה נורמלית ואם זה אינדיקציה שטיפול בתא לחץ מתאים לי או לא- - עייפות ותשישות כבדה במשך שבוע- ישנתי מלא במהלך השבוע הזה כמו תחושה של לקחית כדור שינה. שזה לעיתים הרגיש לי טוב כי קשה לי כבר 12 שנה לישון בגלל כאבים אך מצד שני חששתי שאולי הטיפול התיש את הגוף שלי מידי. - אזניים רגישות ומעט כאב שעבר אחרי שבוע (למרות שפימפמתי והלכתי לרופאת אאג שאמרה שאין נזק לעור התוף) - בערך יומיים אחרי הטיפול עשיתי הליכון על מהירות נמוכה כחצי שעה, והיו לי כאבי שרירים אח"כ וחולשה כאילו עשיתי מרתון.. באותו לילה קמתי עם חולשה קיצונית, דפיקות לב, ומעיין קושי לנשום (לא הרגיש כמו התקף חרדה, מעט אי נוחות ברייאות). בבוקר זה עבר. - שיפור משמעותי מאוד בכאבי גב, שזה חיובי. - שרירי סנטר מעט נפולים - נראה קצת כמו סנטר כפול, לאחר מספר ימים השתפר. אולי התא לחץ השפיע על השרירים באזור הפנים? והאם יכול לקרות שבטיפולים רצופים יכול להיגרם נזק בלתי הפיך לשרירי הפנים האלו שיהפכו לנפולים יותר? - הכאבי בטן לא השתפרו, אולי אף הבטן היתה מעט יותר נפוחה. אולי זה גם קשור לריפיון שרירים לאחר הטיפול בתא לחץ? אני חושבת שאולי תא לחץ זה כן טיפול שאני צריכה לנסות, אך בלחץ יותר נמוך או זמן קצר יותר כיוון שהגוף שלי מאוד רגיש ולכן בנוסף לתסמינים חיוביים אני חובה גם תסמינים שליליים. בבתי חולים לא נראה שיש אפשרות לשנות את הפרוטוקול בהתאם למצב הרפואי, אתה יודע אם יש מקום בליווי רפואי מאושר שניתן יהיה לשנות את הפרוטוקול לפי הרגישות שלי? בדקתי גם על מכונים בחו"ל (בקפריסין, בארה"ב) אך לא יודעת אם הם מומלצים ואמינים.. אם יש לך המלצה על מכונים בחול או בארץ אשמח.. כמובן שאמרתי על התסימינים שחוויתי לצאת המכון בתא לחץ, אך לא קיבלתי מענה.. הם אמרו שהם לא יודעים. תודה רבה!

שלום לך רותי, כללית, כל חולה ובוודאי נפגעי פיברומיאלגיה מגיבים שונה לטיפול בתא לחץ! עד כמה שאני זוכר, ברוב המקרים הקלה בתסמינים אפשר לחוש לאחר סדרה לפחות של כ 20 טיפולים ואכן יש כאלה החווים החמרה בתסמינים לאחר טיפולים ראשונים. לצערי קצרה כאן היריעה בפורם לענות על כל שאלותיך. מן הראוי שרופא תא הלחץ ייתן לך תשובות לשאלותיך מאחר והוא צריך לדעת את ההיסטוריה הרפואית שלך את תוצאות הבדיקות שעברת ומעקב יום יומי.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)