תרגיל במתיחות האגן הגורמות לחץ בראש

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/08/2022 | 19:13 | מאת: אורית

שלום רב, בעקבות תרגיל מתיחות למפרק אגן שאני עושה - ואשר כולל סוג של ישיבה כשרגל על רגל וקירוב הסנטר לברך ולקרסול - אני מרגישה שמרוב מאמץ ברכינה לקרב את הראש לקרסול אני מפעילה הרבה לחץ על הראש במהלך הרכינה לכיוון הרגל (הפעלת לחץ הדומה להפעלת לחץ כשמתאמצים בפעילות מעי "תקועה" ולוחצים חזק שתצא ואז מופעל לחץ חזק גם על הראש מרוב מאמץ). אני לחץ מעל האף ובין העניים והלחץ נמשך גם לאחר דיום התרגיל. אני רוצה ללודא שזה לא מסוכן ושאיני גורמת להתפוצצות של ורידים/עורק בגולגולת ולדימום תוך גולגלתי. תודה

שלום לך אורית, פורום זה עוסק בהשלכות של שינויי לחץ סביבתי ולחצים חלקיים של חמצן כטיפול בתא לחץ ולא ב"לחץ" שאת מתארת בשאלתך. פני לרופא המשפחה או למדריך היוגה שלך שבוודאי ייתן לך תשובה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)