פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

פורום גידולי עיניים עוסק בגידולים תוך עיניים, גידולים בארובת העין, גידולים בעפעפיים, מלנומה בעין, לימפומה, רטינובלסטומה, גרורות לעיניים וגרורות מגידולים עיניים.

הפורום נועד לתת לכם תשובות ממומחים בתחום מחלות סרטן העין (אונקולוגיה) בנושא איבחון וטיפול במחלת הסרטן הקשורות לעיניים, גידולים סרטניים, ניתוחים, הקרנות, וכימותרפיה.
328 הודעות
295 תשובות מומחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

כבר כשלושה שבועות יש לי תחושה לא נעימה בעין וריבוי דמעות שבעיקר מפריע לי תוך כדי שינה. הייתי אצל רופא עיניים שגרס שזה בגלל העדשות ואני לא שמה אותן מאז אבל אין שיפור למרות הטיפות ליובש והמשחה שהוא נתן(הוא צבע אתהעין וראה כאילו הכל צבוע) במקביל התחלתי לסבול מעייפות עשיתי בדיקות דם ויצא שיש לי וירוס cmv בהדבקה חוזרת(igm i-igg חיוביים). האם יש קשר בין הדברים? האם זה מסוכן? מאוד בלחץ מגידולים סרטניים למיניהם.אנא עזרתכם

28/09/2019 | 20:47 | מאת: לימור

שלום למומחים, אני בת 36 ממוצא עירקי, יש לי מילדות כתם חום בלחמית , מלפני שנתיים התחלתי מעקב והרופא בקופה אמר שזה על רקע גזעי ולא נבוס בגלל המבנה (למרות שזה רק בעין אחת). מה שכן יש לי באזור אחר באותה עין פיגמנט שנכנס לקרנית (רואים את זה רק בעין מזויינת), הוא אמר בגלל שזה לא גדל במשך השנתיים האחרונות אז אין צורך בטיפול רק מעקב, האם זה מסוכן ? אם כן למה לא מורידים את זה? מה הסיכוי שזה ישתנה לרעה?

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, פיגמנטציה המגיעה לקרנית פחות מתאימה להגדרה של פיגמנטציה הקשורה במוצא (complexion-related melanosis). עם זאת, אם הרופא שלך בטוח שזה לא השתנה בשנתיים האחרונות, לא הייתי מנתח להסיר את זה. אם את חוששת, תמיד אפשר להסיר את זה, אבל תוודאי מראש שהמנתח יודע לסיר את זה נכון לפתולוגיה, ושיש מומחה בפתולוגיה של העין (כמוני בהדסה) שיידע לקרוא את הביופסיה ולפרש נכון אם זה נגע שפיר, או ממאיר. אם הנגע לא הוסר ונשלח נכון לפתולוגיה, גם לי יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפענח את הדגימה. במרכז לגידולי עיניים בהדסה יש לנו כל שנדרש, אם תחליטי שאת רוצה להסיר הנגע. שנה טובה

02/09/2019 | 11:40 | מאת: שורי

שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב שהראיה שלי בעין ימין מטושטשת יותר אז הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים שמצא לי בבדיקות אחרי הרחבת אישונים: "בעין ימין נגע פיגמנטי שטוח פחות מ 1DA במיד-פריפריה ב 6:00 (נבוס ככל הנראה)". לפני כן הוא גם בדק את הראיה בעין ימין 6/6 עם 180*1.00- לעומת עין שמאל 6/6. אמר שכדאי לעשות משקפיים עבור עין ימין אם זה מפריע לי אבל הוא לא קישר בין הדברים - כלומר שה"נבוס" מסביר את הטשטוש והירידה בראיה באותה העין. משום מה גם בבדיקות שעשיתי בעבר לא גילו את הנקודה הזו (לרבות בדיקת OTC), יכול להיות שנקודת חן תצמח פתאום אחרי כמה חודשים ותפגע בראיה או שזה מרמז על כך שמדובר בגידול מסוכן? הוא המליץ על מעקב אחרי הנגע עוד מס' חודשים אבל לא שלח אותי לבדיקות מתקדמות יותר בינתיים. כמו כן לא אמר באיזה חלק של העין הפיגמנט- רשתית, לחמית? אני מאוד דואג שמא מדובר בגידול שפוגע לי בראיה.. אשמח להסבר והכוונה מה עלי לעשות כעת. בתודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שורי שלום, הנגע שתאר רופא העיניים שלך זעיר בגודלו. ייתכן שהיה קטן יותר ולא שמו אליו לב, ועכשיו הוא גדל, או שהגעת לרופא ששם לב יותר. בכל מקרה, הוא צודק שזה מחייב מעקב עוד כמה חודשים (6), ובנתיים צריך לנשום עמוק, להתאזר בסבלנות, ולקוות לטוב.

02/09/2019 | 14:49 | מאת: שורי

תודה על התשובה, רציתי לשאול רק אם אין אפשרות לנתח את זה כבר עכשיו כדי למנוע התמרה בהמשך ולשפר את הראיה בעין ימין? ובאיזה חלק של העין מדובר לפי התיאור שלו (רשתית, לחמית, קרנית, קשתית,אחר)? בתודה

זה כנראה נגע בדמית choroid. לא מנתחים בשלב זה שנה טובה

11/08/2019 | 23:13 | מאת: נתי

שלום רב בעלי עבר מספר בדיקות בעין בעקבות כתם בעיין. האם לפי הממצאים הסיכוי למלנומה גדול? הציעו לו טיפול של pdt בלייזר מהחשש שלו לנזק בראיה. האם בנסיבות הנוכחיות הטיפול מתאים? האם הוא צריך להישלח לבדוק אם אין חלילה גרורות בגוף? עדיין לא קיבל תור לבדיקות הנ"ל. אשמח לכל ידע ועיצה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נתי שלום, הטיפול בלייזר למלנומות קטנות פורסם כמסוכן ומעודד חזרה מקומית עם פריצה מחוץ לעין המעלה סכנה לגרורות. הטיפול ב-PDT לא הוכח כיעיל לטיפול במלנומות. הציעו לכם שתי הצעות נוספות - מעקב להוכיח גדילה או טיפול בבראכיתרפיה. אם אתם והרופאים שלכם משוכנים באבחנה - לכו על טיפול בבראכיתרפיה. אם לא משוכנעים באבחנה - המתינו למעקב, או פנו לחוות דעת נוספת. אני לא ממליץ על טיפול בלייזר (רגיל או PDT) לנגעים פיגמנטיים כורואידלים, אלא אם מדובר בנקודת חן (נבוס) עם דליפת נוזל שאני רוצה לסגור את מקור הדלף.

11/08/2019 | 17:54 | מאת: אורנה

שלום רב. בני בן 14. מאתמול מתלונן על כאב בהזזת עין שמאל. הכאב ממוקד צמוד מעל העין בצד הקרוב לאף. בדיקת רופא עיניים מהיום -תקינה, אך היות ולא מצא דבר, הפנה ל-us ארובות עיניים. מה עלול להיות בפנינו?

לקריאה נוספת והעמקה

אורנה שלום, בדיקת US לארובת העין אמנם מהירה, אך פחות אמינה. אם יש חשד סביר צריך הדמיה טובה - CT או MRI.

29/07/2019 | 07:12 | מאת: אסתר

אני אמורה לעבור ניתוח להורדת פיטגריום בהדבקה. כמה זמן לאחר הניתוח אני יכולה לעשות ניתוח עפעפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

אסתר שלום, ניתוח הסרת גידול מפני שטח העין דומה מאוד לניתוח הסרת פטריגיום. בשני סוגי ניתוחים דומים אלו אני משתמש בתפרים ולא בהדבקה. תצטרכי לשאול את המנתח/ת שלך

07/07/2019 | 20:52 | מאת: נעמה

שלום רב, אני בת 50 . מזה כחודש וחצי אני מרגישה שהעפעפיים כבדות וסוג של חוסר בהירות בעיניים. הייתי אצל רופאת עיניים אמרה שאני רואה טוב למרחק ואין קטרקט או לחץ תת עיני או היפרדות רשתית. הדבר מפריע לי עד מאוד. לעיתים למשך כמה דקות אני רואה ברור והכול תקין ואז שוב זה חוזר. האם זה יכול להיות מחלה כלשהיא ?האם זה יכול להיות מהמוח? אילו בדיקות לעשות .לאיזה רופא לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום, אם הרופאה לא העלתה חשד לגידול בעין, אנא פני לפורום אחר בהצלחה.

04/07/2019 | 15:48 | מאת: יאלי

שלום פני תי לרופא עיניים בשל. ירידה בחדות הראיה בוצע 2 שדות ראיה ממוחשבים אשר מראים על היצרות בצד ימין 2 העיניים בינתיים מחכה ליעוץ נירולוג וכן הדמיה mei מוח וכן ניורואופתלמולוג השאלה מה זה היצרות הזו והיכן ממוקם צד ימין בעינים והאם זה המינופסיה הומונימי ימנית או שזה דבר אחר תודה בת 38

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לנוירואופטלמולוג שיסביר לך הממצאים.

20/06/2019 | 01:13 | מאת: ויקי

שלום רב בתי בת שנתיים וחודשיים , לאחר חיסון של גיל שנתיים היה לה חום כמה ימים, שיעול ולאחר מכן יצאה שעורה בעין אחת קלועה והתחיל גם בעין השניה , שמנו טיפות אנטיביוטיקה + משחה אנטיביוטית בעין אחת זה עבר ובשניה נשאר. כמובן עושים קומפרסים חמים, שומרות על הגיינה של ידיים והפנים, הוסבר על ניתוח שצריך לעשות השאלה למה זה חוזר??? ועם יש עוד דרכים לטפל בזה?? אולי כדאי לעשות בדיקות דם? אולי זה קשור למערכת החיסון??? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ויקי שלום, במבוגרים, שעורה חוזרת יכולה להיות עדות לגידול בעפעף. בתינוקות זה לא ריאלי.

15/06/2019 | 14:05 | מאת: הלי

שלום רב יש לי כמה שאלות לגבי תופעות לוואי שיש לי לאחר ברכתרפיה בעין בדצמבר האחרון עברתי ברכיתרפיה בעקבות מלנומה בעין 1 בראיה יש צל שחור שהולך וגדל עם הזמן מפריע מאוד מרגיש כמו גוף זר 2 בנוסף בחודש האחרון חזרו הכאבים בעין וכאבי הראש האם יש קשר בין הדברים האם תופעות אלו מוכרות ? נורמליות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הלי שלום, צל שהולך וגדל נשמע כהפרדות רשתית. אנא פני בהקדם לבדיקה. כאבים בעין וכאבי ראש יכולים להיות קשורים לעליית לחץ תוך עייני, או ללא קשר לניתוח שעברת בעין. במסגרת הבדיקה לצל, ימדדו גם לחץ תוך עייני ואז נדע אם יש קשר בין הדברים.

10/05/2019 | 17:27 | מאת: מיה

שלום דר ,, כתבתי לך לגבי הבדל בהירות בין שתי העיניים בעין ימין רואה יותר מואר עם גוון כתום צהוב ובעין שמאל פחות מואר עם גוונים קרים אפור כחול . אז הלכתי לרופא אחר והוא אמר שיש לי צילנדר בעין שמאל וזו הסיבה שאני רואה בעין הזו צבעים שונים. האם צילנדר באמת משנה את הצבעים ? האם כדאי לבדוק שוב ? יש לציין שהראיה 6/6 בשתי העיניים.

אין קשר לגידולים.

בבדיקת הרחבת אישונים נמצא שעין שמאל קטנה מעין ימין ברשתית זרימת הדם חלשה קוצר ראיה. בעין שמאל וימין נראים המון נימים אדומים. רואה מטושטש וכאבים בעין ובעורק מעל העין. מדדים sph+3.25 עצב ראיה pink optic disc

לקריאה נוספת והעמקה

שוב, ללא תמונה קשה להתייחס. אם נבדקת לאחרונה ע"י רופא עיניים בהרחבת אישונים, רוב הסיכויים שאין גידול בעין. בתלות במיקום כלי הדם עלול להיות גידול בגוף העטרה (שלא ניתן לראות אפילו בהרחבת אישונים, אלא רק עם אולטראסאונד) או בפני שטח העין. אם את חוששת, את מוזמנת לבוא ולהבדק.

14/02/2019 | 18:25 | מאת: נימים אדומים בעין שמאל

שלום, בת 26 לפני כ-5 שנים שמתי לב כי בעין שמאל התחילו להיראות נימים אדומים מפוצצים בחלק הלבן של העין. תחילה הנימים בלטו בשעות המאוחרות של היום כלומר כשהייתי עייפה יותר. אך לאחר כשנתיים הנימים נשארו. היום יש ממש כתם של נימים אדומים סביב העין. בחודש האחרון שמתי לב שהנימים האדומים התרחבו ואף נהיו אדומים יותר. לאחר בדיקה אצל רופא עיניים לפני 3 שנים, הרופא אמר כי אין קשר לראייה עצמה, מפריע מבחינה אסתטית האם יש דרך טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, תוכלי להעלות תמונה של העין שלך? מה היקף הנימים? האם רופא העיניים בדק אותך בהרחבת אישונים? האם נבדק שוב כאשר המצב הפך קבוע והחמיר?

16/02/2019 | 12:51 | מאת: עין

כן, נבדקתי ואמרו לי שזה רק נימים ושלא פוגע בראייה מצרפת תמונה להמחשה תודה.

16/02/2019 | 12:53 | מאת: תמונה של העין

מסיבה כלשהי לא ניתן להעלות לכאן תמונה

מורן שלום, התמונות אמנם לא בפוקוס ומגורענות מאוד, אך רואים בהן ממצא דומה בשתי העיניים, שכבר בפני עצמו מפחית החשש ממאירות. יש מספר אבחנות שיכולות להתאים, אך בלי בדיקה לא ניתן לקבוע בוודאות. את עדיין צריכה לפנות לבדיקת רופא עיניים.

13/02/2019 | 10:01 | מאת: חיים

שלום רב, פניתי למרפאה בבית חולים על מנת להסיר נגע בלחמית שמפריע לי מבחינה אסטטית. הוא במעקב בשנתיים האחרונות ללא שינוי. הרופא במחלקה כתב לי הפנייה לפרה-פטריום בדיקת תאי אנדותל ועובי קרנית, הנגע קרוב לקרנית אבל לא נוגע. אם זה קשור? האם ניתוח כזה מסוכן? בנוסף נכתב שיש conjunctivalization קלה בעין לא באיזור הנגע. הוא לא הרחיב על כך ואמר שזה לא משהו שמשנה. האם זה משהו שעליי לדאוג מפניו? האם לא לעשות את ההסרה? והבדיקות שנשלחתי זה חלק מפרוטוקול הניתוח? אני מאוד חרד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום, יתכן שהרופא רשם הסרת פטריגיום כי קוד הניתוח דומה. אם הנגע בלחמית בלבד, ולא בקרנית, ובמיוחד אם הרופא אמר שה-conjunctivalization (אפיתל הקרנית מוחלף ע"י אפיתל לחמית) אינו באזור הניתוח, אזי לא ברור לי למה הופנית למדידת עובי קרנית. כדאי שתשאל שוב את המנתח. בכל ניתוח יש סכנה, כמו גם בחציית כביש, אבל ניתוח להסרת נגע לחמיתי שאינו ממאיר כרוך בסיכונים מועטים ולא שכיחים, כך שאם אתה סומך על המנתח, אין לך סיבה לדאגה. חשוב שתוודא שהנגע המוסר יישלח להערכת פתולוג עיניים.

16/02/2019 | 12:57 | מאת: חיים

תודה רבה על התשובה, עיינתי שוב בהפניה וכתוב שם בדיקת רפריקציה של הקרנית וכמו שכתבתי בדיקת תאי אנדותל. יכול להיות שמה שהוא כתב לבדיקות קשור לנקודת חן (בשעה 3) וה conjunctivalization נמצא בשעה 9. זה החשש ?

23/12/2018 | 17:57 | מאת: מיה

שלום רב נמצאת כבר תקופה אחרי ניתוח בעין ,עם צלקת מרשימה ומכובדת מאוד. שאלותיי הן: 1. האם צלקת יכולה להיות ״מועדת לפורענות״ , דהיינו , חשופה לדלקות וכדו׳ , ואם כן? , מה ניתן לעשות ? 2. האם עין יכולה להפוך תלותית בסטרואידים? , ואם כן , ? מה ניתן לעשות גם בעניין זה? תודה רבה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיה, אכן דלקת זהו אזור שבו יש פעילות יתר ולעיתים אף הופעת גידול. עם זאת, רוב הסיכויים שמדובר בצקת ולא בבעיה אחרת. האם נבדקת ע"י רופא עיניים להערכת הצלקת, עדיף על ידיד המנתח שיצר את הצלקת? העין עלולה להפוך תלויה בסטרואידים, ויש תרופות המחליפות את הסטרואידים ועוזרות בגמילה מהם. זה חייב להינתן במעקב מומחה.

19/03/2019 | 19:53 | מאת: מיה

תודה רבה על תשובותיך , דוק׳.

הי, לחברתי בת ה-40, נמצא גידול סרטני על העין, בגודל גדול (כ-19.5 מ״מ). היא ביקרה שלושה רופאים. שניים המליצו לה על הקרנה (אחד המליץ לעשות ביוםציה כדי להקטין הגידול ואז להשתמש בלוחית הקרנה, השני המליץ להקרין קרינה חיצונית ממוקדת) והשלישי על הסרת העין. החשש שהועלה על ידי הרופא, שהמליץ על הסרת העין, הוא כדלקמן: 1. הקרינה אינה בטוחה ב-100%, וייתכן כי ישאר חלקיקון קטן של הגידול, אשר אם יתפשט, ייתכן ויהיה קשה לגלותו 2. הקרינה עלולה לפשט את הגידול על ידי ״פיצוצו״ והגעתו לזרם הדם 3. ממילא סיכויי ההצלחה הם כ-70%, את התשובה היא תקבל לאחר חודשיים, ובמהלך חודשיים אלה, הגידול, שהוגדר כאגרסיבי, עלול להתפשט. האם הסכנות שהועלו על ידי הרופא שהמליץ על הסרת העין הגיוניות? כיצד זה שיש גישה כל כך שונה בין הרופאים? תודה מראש על תשובה מפורטת..

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, מלנומה בקוטר של 19 מ"מ היא ענקית, אבל המידע אינו מספיק. חשוב גם הגובה. הטיפול המקובל ברוב המקומות בעולם בגידול ענק הוא עקירת העין. אנחנו בהדסה מנסים להציל עיניים עד כמה שניתן, ואולי אפשר להציע הקרנה חיצונית ברדיוכרורגיה Stereotactic radiosurgery או SRS בקיצור. קשה להתייחס ישירות בלי מידע מלא, אבל גידול גדול בד"כ כבר שלח גרורות זעירות, ולא הטיפול (בקרינה חיצונית או בעקירה העין) הוא שיגרום לפיזור הזה, בהנחה שהטיפול יתבצע על ידי מישהו שמבין בזה. סיכויי הצלחה של 70% בהקרנה הם עדיין סיכוי טוב לשמור על העין. יש הרבה גישות שונות בין רופאים. לפעמים הפער נובע מהכשרה ידע ונסיון, ולפעמים ממחלוקות לגיטימיות על דרכי הטיפול ומהבדלים בגישה בין אגרסיבית לשמרנית. אני לא יודע מי הרופאים המדוברים פה, אז לא אוכל לקבוע מי צודק, בהנחה שניתן לקבוע וזו לא סתם שאלה של גישה.

תודה על התשובה..! מה שכתוב לגבי גובה הגידול מהדיקת הפט-סיטי הוא כדלקמן: גוש באספקט לטרלי של גלגל עין ימין במימדים של 1.6*1 ס״מ לאורך 2.1 ס״מ. האם יש וודאות כי הגידול שלח גרורות? האם יש דרך לדעת זאת מבדיקת הגידול לאחר הוצאתו? (כרגע כל שאר בדיקות הגוף תקינות). האם יש טיפול לזה, במידה ואכן כך? תודה מראש על תשובתך.

קרן שלום, PET-CT היא בדיקת הדמיה שגויה למלנומה של הענביה. ידוע בספרות שהבדיקה מפספסת כמחצית מהגרורות. זו לא בדיקה למדוד את הגידול בעין (גם לא CT רגיל ולא MRI). מודדים גידול בעין רק עם אולטראסאונד ובבדיקה עם צילום קליני. בנגעים קטנים מאוד ובמיקום מרכזי מודדים עם EDI-OCT. גם אם לא רואים שמלנומה כורואידלית התפשטה דרך קיר העין החוצה, עדיין יכול להיות שתאים התפזרו דרך הדם.

23/10/2018 | 15:53 | מאת: שרה

אודה על פענוח OCT: עין שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. היפר רפלקטיביות מתחת לממברנה BRUCHS עם הצללה של הכורואיד מתחת ודרוזו קטנים ב-RPE מעל. יכול להתאים לנבוס כורואידלי.עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-247 מיקרון. עין ימין: עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-249 מיקרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, לא ניתן לפענח פיענוח. זה כבר יש לך. כדי לתת לך פיענוח נוסף, צריך לראות את התמונות של הבדיקה עצמה. את מוזמנת לקבוע תור למרפאה ולהביא איתך את הדיסק של התמונות מהבדיקה.

מדי מספר ימים ין ימין יש נימים אדומים מסביב לעינית ואדמומיות מרכיש מינן עצם זר בעין התגלה אצלי ציסטה גדולה בראש האם היא לוחצת על מבנה העין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר, מה השאלה?

27/09/2018 | 07:07 | מאת: מיה

מתנצלת עם שאלות מרובות הרופא לא הסביר לי את הציטוט שרשם לגבי האטרופיה הנקודתית בעין ימין עם הביטוי "אולי" . אבל הוא שאל אותי אם יש לי כאבים וגם שאל אם יש הבדל בחדות האור כאשר האיר פנס לעיניי ואמרתי שאין הבדל . למיטב הבנתי כנראה הוא התכוון לאטרופיה של הקשתית .. אבל אם הוא רשם אולי !! האם יכול להיות שזה ממצא אחר יותר מסוכן שהרופא לא כלכך הצליח להגדיר ? או שבכל זאת הרופא לא היה מפספס משהו יותר מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיה, מהות השאלות של הרופא שאת מציינת נשמעות בכיוון של תסמיני דלקת בענביה הקדמית uveitis, לא בכיוון של גידול. בד"כ לא מפנים חולים לבדיקת US קדמי לבדוק את גוף העטרה (CB) בלי סיבה טובה. תמיד אם את חוששת, לכי לבדיקה חוזרת.

27/09/2018 | 07:03 | מאת: מיה

שלום דר ותודה רבה על המענה המהיר אז כדאי להתעקש על אולטראסאונד עיניים ? בדרך כלל הרופאים לא מציעים זאת לפני 8 שנים עשיתי אולטראסאונד עיניים אצל רופא פרטי בגלל המקרה של דלקת העצב. רציתי לשאות האם כאב לוחץ בעין אחת הוא אחד התסמינים לגידול בעין ? אצטט את סיכום הבדיקה אצל נוירואופטלמולוג . לחץ תוך עייני שמאל ימין תקין רשתיות שטוחות קרניות שקופות עצבי ראיה תקינים אישון שמאל normal אישון ימין normal "אולי אטרופיה נקודתית" . חדות ראיה 6/6.

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה לשאלה השניה

26/09/2018 | 19:50 | מאת: מיה

שלום דר ביצעתי בדיקה אצל נויראופטלמולוג כולל הרחבת אישונים ולחץ תוך עייני הכל תקין ראיה 6/6 , חוץ מממצא אחד נרשם אישון ימין normal "אולי אטרופיה נקודתית " והופניתי לשדה ראיה כיוון שבעין ימין לפני 8 שנים היה לי דלקת בעצב שעברה מעצמה והרופא רוצה לעקוב . רציתי לשאול האם בבדיקת הרחבת אישונים הרופא יכול לדעת אם יש גידול בעיניים ? אני מודעת מאוד לחשיבות גילוי מוקדם אבל אם בדיקות שגרתיות לא מספיקות כדי לאתר ממצאים ממאירים אז מה עושים ? יש לי כאבים בעין ימין וגם בראש באותו צד ולאחרונה עברתי בדיקות שגרתיות אצל רופאים אחרים ללא הרחבת אישונים שהיו תקינות יש סיכוי שמפספסים משהו.?. אני בת 26 ומאוד מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיה, בבדיקת עיניים בהרחבת אישונים, יכול/ה רופא/ת העיניים לשלול המצאות גידול בעין (פרט לגידולים קטנים באזור גוף העטרה שמחייבים בדיקת אולטראסאונד של העין) לא אמור להיות קשר בין דלקת בעצב לגידול תוך עייני. חג שמח.

06/09/2018 | 12:34 | מאת: חסויה

שלום רב, בת 23. יש לי נבוס בצבע חום בעין שמאל כבר הרבה שנים ואני במעקב כולל צילומים של הנגע. פעם אחרונה שהייתי אצל רופא העיינים הוא אמר שנראה שהגבולות של הנבוס גדלו קצת אך זה גדילה קטנה ונורמאלית ולא משהו משמעותי (זכור לי כמה פעמים שהייתי אצל הרופא לאורך השנים שהוא אמר שהנגע גדל קצת אבל גדילה נורמאלית ולא משהו מטריד). בתמונה הנגע היה באותו צבע וצורה אז מעבר לגדילה הקטנה בגבולות לא נרשם שינוי נוסף בנגע. הרופא אמר שבנתיים אין לחשוש ולחזור למעקב עוד חצי שנה. טסתי לחו"ל לכמה חודשים ושמתי לב שהנקודה גדלה לדעתי עוד קצת (בעיקר בגבולות). קבעתי תור לרופא עיניים ובנתיים רציתי לשאול האם נבוס בעין שגדל מעיד על ממצא מסוכן? או שרוב הסיכויים שזה עדיין שפיר?

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2018 | 12:36 | מאת: חסויה המשך

תמונה של הנבוס מצורפת

06/09/2018 | 14:25 | מאת: חסויה

היי עודכנתי שקיבלתי תשובה אך לדעתי היא לא נקלטה אני לא רואה אותה כאן

שלום, אנחנו מנסים להציג את התמונה כדי שאוכל לענות לך. בנתיים, שנה טובה.

23/08/2018 | 11:04 | מאת: שרה

רופא עיניים אבחן אצלי נבוס כורואידלי בגודל של כ-20A עם צאמן על פניו בארובה עליונה בעין שמאל. מה זה אומר? שלח אותי לרופא מומחה בעניין. מודאגת. אודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, נבוס זו נקודת חן. נבוס כורואידלי מופיע בכ-8% מהאוכלוסיה, וכמו נבוס בעור מחייב מעקב קבוע לוודא שאינו הופך למלנומה (גידול סרטני ממאיר). אם הופנית לרופא מומחה, כאן זו התחלה טובה. את יכולה לקבוע תור למרפאת הגידולים שלנו דרך שיחה למוקד זימון תורים של הדסה, או על ידי שליחת המכתב מרופא העיניים שלך למזכירת המרפאה בדוא'ל eyeclinic@hadassah.org.il את יכולה גם להתקשר למשרד שר'פ לקבוע תור ישירות אלי. 026778899

04/08/2018 | 11:59 | מאת: נופר

שלום רב, אימי עברה טיפול ברכיתרפיה לפני כחודשיים וחצי בעקבות גידול מסוג מלנומה של העין. מאז הניתוח, אימי חווה כאבים עזים בעין עצמה ומסביב לה - אזור עצמות ארובת העין וכן כאבים חזקים בצד השמאלי של המצח - בחלק הקידמי של הפנים. בשבוע האחרון העין נפוחה וחצי סגורה - בעיקר בבקרים ובערבים. הכאבים עזים ומלווים אותה ברוב שעות היום, מתחזקים בשעות הצהריים. יש לציין כי הכאבים הולכים ומחמירים ככל שעובר הזמן: לאחר הניתוח לא היו כאבים כלל והיום הכאבים כמעט תמידיים. איננו מצליחים להשכיח את הכאב - באמצעות האמצעים שברשותינו הכוללים: משככי כאבים ללא מרשם, טיפולים אלטרנטיביים וכדומה. בדיקה שערכנו אצל רופא עיניים מראה כי העצבים לא נפגעו במהלך הניתוח. העין נראית במצב טוב ומראה סימני התאוששות והחלמה, דבר אשר להרגשתה של אימי לא תואם את תחושות הכאב המלוות אותה. המצב הנוכחי שואב מאימי כוחות רבים, מטריד את שלוותה, מוציא אותה מאיזון ואינו נותן לה לתפקד באופן שגרתי ובצדק. לאור כל זאת, רציתי לדעת האם ניתן לומר ממה נובעים הכאבים? האם יש בדיקה שרצוי או ניתן לבצע על מנת להבין זאת? האם יש דרך נוספת שניתן בעזרתה להשכיח את הכאב הטורדני ?? מנסיונכם, האם יש צפי שהכאבים ישככו עם הזמן? או שהכאב יהפוך להיות כרוני? מה אתם ממליצים לעשות במצב זה? נכון להיום אנו חסרות אונים, ולכן נשמח לכל עזרה והכוונה בנושא.... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום, זה נדיר שאנו נתקלים בתלונות כאלו על כאבים הולכים וגוברים. את רוצה להביא אותה לבדיקה?

19/07/2018 | 21:57 | מאת: מיה

שלום רב ד"ר בזמן האחרון מזה שבוע וחצי חשה קושי בראיה בשמש פשוט צריכה לעצום את העיניים חזה או להיות עם מבט מסנוור ומרגישה שהעיניים שלי לא מפוקסות בכלל ,, פניתי לדר עיניים היום עשה לי בדיקת ראיה 6/6 .. בדיקה שעשה לי על מכישים היתה גם תקינה נתן לי טיפות ליובש אבל איך הוא יכול לדעת שהכל תקין בלי הרחבת אישונים !! ואם יש גידול ? אם יש ממצא בקרקעית העיניים ? האם ניתן להסתמך על הבדיקה שעשה לי ולהיות רגועה או שעדיף לעשות בדיקה חדשה ? אני גם הראתי לו תמונה שלי ושל בתי הקטנה שהעיניים שלנו נראים לבנים בפלאש והוא טען שזה נורמלי שזה ריפלקס של העין !! מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, אכן כדי לדעת מה מצבה המלא של העין יש לבדוקת את קרקעית העין, בד"כ לאחר הרחבת אישונים. לעיתים ניתן לבדוק את קרקעית העין גם ללא טיפות הרחבה. היתכן שעברת בדיקה שכזו? יובש אכן יכול להיות הסבר לתלונות שלך, בהנתן ששאר בדיקת העיניים היתה תקינה. רפלקס לבן יכול להיות מפלש המצלמה, במיוחד אם הרופא כבר בדק את קרקעיות העיניים שלך וראה שהן תקינות. אם את בכל זאת חוששת, את מוזמנת לקבוע אלי תור למרפאה אחה"צ

17/07/2018 | 14:21 | מאת: אלמוג

שלום רב. בUBM בלשכה קדמית נראה ציסטה גדולה ועוד ציסטות קטנות בנקודות שונות . איזה מעקב נדרש ומה הדחיפות? תודה רבה בת 29

לקריאה נוספת והעמקה

אלמוג שלום, בד"כ ציסטות הן מבנה שפיר, אבל לא אמרת היכן הן בדיוק, וודאי שלא הצגת תמונה, ועל כן את מוזמנת לבוא לבדיקה.

29/06/2018 | 21:02 | מאת: גלילי

בעין ימין. אני בן 66 וחושש מגידול על העפעף...הייתי אצל רופא ואמר לי להמתין עוד זמן עד שיראה כיוון ההתפתחות..בנתיים אני ממש במצוקה ומתח.מה הערכתך?ואם אפשר לצרף תמונה להמחשה ותאור?

לקריאה נוספת והעמקה

גלילי שלום, מותר לך להעלות כאן תמונה של עד 5 MB.

29/06/2018 | 21:27 | מאת: גלילי

אבקש הערכה לתמונה ,של הפלולה עך עפעף.

מנסים עדיין לפתור בעיה טכנית בהצגת התמונה, כדי שניתן יהיה להתייחס לשאלתך.

גלילי שלום, הסתדרה התמונה. הנגע לא נראה בתמונה כממאיר, אך זה לא מספיק, ואתה חייב בדיקת רופא עיניים מומחה לעפעפיים.

12/06/2018 | 05:58 | מאת: אוראל

העין שלי התנפחה ויש גולה שלא רואים אותו שנוגע בעין מרגיש (גולה קטנה)

לקריאה נוספת והעמקה

אוראל שלום, כתבת "שעורה" בכותרת ותראת משהו שממש מתאים לאבחנה הזו, אבל לא ניתן לאבחן ללא בדיקה, ולא ניתן לדעת עד כמה זה מסוכן בלי לראות אפילו תמונה. ד"ר פרנקל

07/05/2018 | 21:32 | מאת: אמא מודאגת

שלום הבן שלי בן 5 לפני כחודשיים עבר ניתוח בעין שמאל להסרת גרנולומה וכעת הבחנתי במין נקודה לבנה בולטת ומעליה מעין שובל של כלי דם. במיון אומרים שכנראה זהו סוג של נגע. אשמח לחוות דעתך. בתודה אמא מודאגת מאוווד!!

לקריאה נוספת והעמקה

לאמא המודאגת, ממתין וממתין ואת לא מעלה תמונה. עזרי לי לעזור לך...

15/01/2018 | 12:32 | מאת: משה כהן

מה הסיבה שבחודש האחרון יש לי אדמומית בעיניים

משה שלום, ייתכנו סיבות רבות לאדמומיות בעיניים. לא נתת רקע כלשהו, כך שלא ניתן לכוון את התשובה למשהו שיעזור לך. נסה שוב.

10/01/2018 | 19:41 | מאת: עפרה

שלום רב. בתאריך 2.1.18 שאלתי בפורום לגבי נבוס בעין וטרם קיבלתי תשובה. האם הפורום עדין פעיל? לתשובתכם אודה. (ראה שאלתי המפורטת "נבוס כוריאידלי בעין שמאל" מתאריך 2.1.18)

לקריאה נוספת והעמקה

מתנצל, התשובה לא נקלטה.

02/01/2018 | 13:01 | מאת: עפרה

שלום רב. בת 50 בריאה. בבדיקת עיניים שגרתית התגלה בעין שמאל:בהרחבה דיסקה תקינה,מקולה שמורה,רשתית שטוחה,נבוס שטוח עם דרוזן מעליו 2DD במרכז ארקדה עליונה. נשלחתי לUS עיניים. מאד בלחץ. מה הסיכוי שזה ממאיר? האם יש קשר בין הנבוס לבין הדרוזן שמעליו? האם המצאות הדרוזן מגביר את הסיכוי לממאירות הממצא? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עפרה שלום, ברמה העקרונית, נבוס בקוטר שתי דיסקות (2DD) הוא בקוטר של כ-3 מ"מ ולפיכך לא יכול להיות ממש גבוה. דרוזן מעליו מעידים על סבירות גבוהה יותר שמדובר בנבוס ולא במלנומה. עם זאת, בלי לבדוק אותך, אני לא יכול לחוות דעה אישית לגבייך ולגבי הממצאים בעינך.

25/12/2017 | 15:34 | מאת: מוריאל

האם מותר להרכיב עדשות מגע כשיש נוזל כזה בעין.ומזה הדבר הזה בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הנראה הכוונה ל"נקודת נזאלית" לא "נוזלת", כאשר מתכוונים לכיוון הסמוך לאף, nose, ולכן נקרא הכיוון nasal וב"עברית" - "נזאלי". לא ציינת מהי הנקודה. נקודה פיגמנטית על הלחמית (נקודת חן)? - אם כן - אין מניעה משימוש בעדשות מגע. בהצלחה.

30/12/2017 | 18:01 | מאת: מוריאל

הנקודה היא עם נוזל בפנים.ללא צבע.בגודל מילמטר.נראת כמו ציסטה קטנה.האם זה מחייב בדיקת רופא במיידי.והאם מותר להרכיב עדשות מגע?

אם כך מדובר בציסטה לחמיתית. רוב הסיכויים שאין מדובר במשהו מסוכן, אם לא מפריע בתחושה בעין, גם אין בעיה להרכיב עדשות מגע. כן מומלץ לקבוע תור לרופא עיניים בימים הקרובים.

25/12/2017 | 15:25 | מאת: מוריאל

האם מותר להרכיב עדשות מגע כשיש

לקריאה נוספת והעמקה

יש תשובה למעלה

21/12/2017 | 22:59 | מאת: אורטל

שלום שמי אורטל, אני סובלת משעורות מזה שנתיים וחצי כמובן שעשיתי 2 ניתוחים כירורגיים בפעם האחרונה שעשיתי היה לפני חודש ואחרי שבוע חזרו לי 4 שעורות בעין... אני ממש חסרת אוניים הניתוחים לא עוזרים,נטלתי אנטיביוטיקה, כמובן שגם לא עזר, אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

אורטל שלום, לא ציינת את גילך. כל דגימה המוצאת מהעין חייבת בבדיקת פתולוג/ית המנוסים בפתולוגיה של העין. כלזיון חוזר יכול להצביע על גידול המסתמן האופן דומה לכלזיון, ורק בדיקה היסטופתולוגית תדע להבדיל בינהם. כדאי לפנות לאוקולופלסטיקאי/ת ולבדוק את תשובות הפתולוגיה מהניתוחים שעברת.

03/12/2017 | 21:14 | מאת: מיה

שלום רב רציתי לשאול אם אתם עושים ניתוח פטריגיום? , אם כן, האם זה נעשה בדבק , והשתלת לחמית ? ומה הסיבוכים מניתוח שכזה? תודה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח פטריגיום בפועל זהה כמעט לגמרי לניתוח הסרת גידול מפני שטח העין. אנו מיומנים מאוד בניתוחים אלו. בד"כ, איננו משתמשים בדבק או בהשתלת לחמית, אלא מושכים לחמית מאיזור סמוך בריא לכיסוי הפגם. בניתוחי פטריגיום גודל הפגם הוא בד"כ מינימלי ביותר ואינו מחייב השתלת לחמית. עם זאת, לכל מנתח/ת טכניקת הניתוח שלו/ה, וכל עוד התוצאות הסופיות טובות, אין רק שיטה אחת נכונה.

בעלי בן 34 החל ביקור אצל רופא עיניים לפני כחצי שנה עקב עיוות שדה ראיה שנגרם ככל הנראה עקב בצקת מתחת לרשתית. במסגרת הבירור ביצע בדיקת US כעת וקבל תוצאה הבאה: רשתית צמודה, עצב תקין, נראה נגע היפראקוגני מעט מעובה המקולה ברמת הכורואיד ללא הפרדות רשתית סביבו. ללא וסקולריזציה פנימית. גבולותיו אינם חדים, כ 4.75-5.2 מ״מ עובי 1.37 מ״מ. בפסגתו ובסמוך לו נראה פס היפראקוגני היכול להתאים לאזור של נוזל. ב A MODE מתקבלת אקוגניות בינונית-גבוהה עובי 1.6 מ״מ. יכול להתאים לנבוס כורואידלי. בשל עוביו והנוזל בסמוך לו מומלצת בדיקה במסגרת מרפאת גידולים. על סמך תוצאות אלה, האם נראה שמדובר במלנומה? נקבע תור למרפאת גידולים בעוד חודש. האם בעייתי לחכות כעט חודש להמשך בירור? האם כדאי להגיע ליעוץ פרטי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום, בהנחה הסבירה שמי שעשה את ה-US יודע מה הוא עושה, אין לכם סיבה לדאגה. מתחת ל-2 מ"מ עובי, ללא תעוד של צמיחה לא ניתן לקרוא לנגע "מלנומה" זה לא אומר שלא צריך להבדק, אלא שלא צריך לדאוג. בהצלחה.

17/11/2017 | 12:23 | מאת: נעמה

שלום דוקטור, יש לי נקודת חן בעין ימין כבר שנתיים לערך, היום רופא העיניים המליץ לי לבצע צילום של העין ומעקב ואלי הסרה של הנקודה. גודל הנקודה הינו קוטר 0.9 ורטיקלי על 1.0 ממ הוריזונטלי, בנוסף הנגע ללא ציסטות. רציתי לדעת עד כמה הדבר מסוכן? כואב? ומה הסיכוי שזה מסוכן? יש לצין כי אני בת 29 ונמצאת בחודש שמיני להריוני. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום, נקודות חן, או בשמן המקצועי - נבוסים, על פני לחמית העין זה ממצא יחסית שכיח. לרוב אינן מסוכנות, וגם לא בהריון. אם הנגע השתנה, חייבים להעריך אותו מחדש. שינויים עלולים להעיד על התמרה סרטנית למלנומה, אך לא תמיד. צריך לפנות למומחה גידולי עיניים שיעריך הנגע, עדיף להגיע עם צילום קודם של העין שניתן יהיה להעריך את מידת השינוי. אנו תמידים פתוחים למטופלים חדשים. אם יש ספק, עדיף להסיר את הנגע. מדובר בניתוח קצר שאורך כ-15-20 דקות תחת הרדמה מקומית, כך שניתן לבצע זאת גם בהריון. עם זאת, תלוי איך הנגע נראה. יכול להיות שניתן להמתין עד הלידה, או אפילו זמן ממושך יותר. מבחינת כאבים - לא אמור כמעט לכאוב, אך יש תפרים בעין לאחר הניתוח ועל כן היא תציק לך למספר שבועות עד שיימסו. שיהיה במזל טוב!

שלום, שמי ליאור ואני בת 18. כשהייתי תינוקת היה לי המנגיומה כלומר גידול כלי דם בארובת עין ימין. לפי מה שההורים שלי אמרו לי ההמנגיומה עברה לי, אך העפעף תחתון שלי נפוח מאוד, נראה כמו שקית שינה גדולה מאוד אשר לא עוברת. המצב מפריע לי מבחינה חיצונית מאוד. אני לא יודעת אם אפשר במצב כזה לעשות ניתוח קוסמטי להורדת הנפיחות בגלל הכלי דם המרובים שנמצאים באיזור, האם יש פיתרון לדבר הזה? כמובן שבתמונה אני מאופרת, בלי איפון הגוון של הנפיחות הוא כחול ואדום ויותר בולט לעין. (מה שמדאיג יותר שההמנגיומה חזרה, בנוסף אני מרגישה שהעין הימנית שלי יותר בולטת מהעין השמאלית.)

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, אני עדיין ממתין לראות את התמונה. מקווה לחזור אלייך עם תשובה בזמן הקרוב.

18/10/2017 | 19:47 | מאת: גיא

שלום ד"ר, מתוך מודעות שיש לי לסיכונים של קרינת UV, החלטתי לסיים את עבודתי במקום עבודה שבו לא מצאה חן בעיני רמת השמירה על הבטיחות בהקשר של קרינת UV (במכונות דפוס שבהן נורות UV שמשמות להקשיה של פולימר, סדר גודל של 150-250 וואט, נראות כמו נורות פלורסנט ארוכות). כמובן שהשתדלתי להיות עם משקפי מגן אבל מן הסתם אין 100% וקרו מקרים שבהם לא הייתי עם משקפיים והבטתי לכיוון הנורות או משטחים בסמוך אליהן, הסטתי את המבט מהר ככל האפשר כשהבחנתי בכך, רציתי לדעת מה רמת ההשפעה/פגיעה (בעיניים) של מספר מקרים בהם הייתי במרחקים של כ-1-3 מטר, בד"כ מול "זליגה" של אור ולא במבט ישיר ואולי מקרה אחד של מבט ישיר ממרחק של 5-6 מטר? קצת מודאג מכל הנושא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא, חשיפה לקרינת UV קשורה בהופעת סרטן עור (יכול להיות גם על העפעפיים) ולהופעת שינוי ניווני בציפוי העין הקרוי פטריגיום. זה גם יוביל להופעת ירוד (קטרקט). נסיונות לקשור קרינת UV להופעת גידולים תוך עיניים לא מצאו מידע מספיק, פרט לסיכון מעט מוגבר יותר ברתכים שעבדו מעל 20 שנה בחשיפה לקרינה זו.

20/08/2017 | 16:57 | מאת: גמזו

כמה רופאים מומחים אבחנו גידול בזווית עיני השמאלית, מפפילומה. הגידול קטן מ2 מ"מ. כולם הסכימו על אותו טיפול : כריתה וביופסיה כדי לוודא שאינו ממאיר. במידה שהוא ממאיר יש לכרות את תעלת הדמעות שאלתי היא מה עלות טיפול כזה , איני מבוטח באף קופה, לקוח פרטי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה ניתוח שאנחנו מפנים למומחי עפעפיים, אוקולופלסטיקאים.

20/08/2017 | 21:05 | מאת: גמזו

הרופא אמר שזה קצת מסובך כי זה ליד שק הדמעות. אבל לא יותר מדי מסובך. שאלתי היא מה המחיר בערך?

כפי שעניתי קודם, אנחנו מפנים ניתוחים אלו לאוקולופלסטיקאים, יש לדבר איתן על המחיר. לא הייתי מצפה לקבל תשובה כזו בפורום פתוח ברשת. תתקשר למשרד הרופא/ה המנתח/ת, למשל למשרדי השר'פ בהדסה, ותקבל מחיר.

18/07/2017 | 20:47 | מאת: אני

שלום רב ד"ר, אני בן 27, ברקע כריתת אדרנלים דו"צ (הראשונה לפני 6 שנים, השניה לפני כשנה וחצי) בשל פיאוכרומוציטומה. כיום נמצא תחת טיפול כרוני בסטרואידים ובמעקב אנדוקריני. יש לציין שלאור גילי הצעיר והסיפור של הישנות בשני צדדים, לא הסתפקתי בשלילת תסמונת MEN, ולכן בדקתי מוטציות נוספות ככל המוכר כיום בנוגע לבסיס הגנטי של פיאו'. כל הבירור שלילי! מזה כשנה + אני רואה היבלטות של כל"ד בלחמיות העיניים, תחת העפעפיים, אולי אפילו מעין נגע חום שטוח, שכמוהו רק הולכים ומתפתחים. העיניים של די רגישות באופן תמידי, תמיד מעירים לי שהן אדומות, לעיתים יש כאבים מאחורי גלגלי העיניים, עין דקירות שחולפות תוך שניות- דקות. מצ"ב תמונה (ככל שניתן להתרשם). מדובר בכלי דם גרידא וזה ממצא חסר משמעות, או שעליי לפנות לבדיקה אצל מומחה? הייתכן שזה חלק מהסתמנות של אי ספיקת אדרנלים שבאה לידי ביטוי בכתמים בלחמיות לאור רמות ACTH גבוהות (כרוני)? אשמח לשמוע את דעתך המלומדת. תודה רבה מראש ובהערכה!

לקריאה נוספת והעמקה

הקובץ לא עלה באופן תקין. לא ניתן לעזור בלי התמונה.

שלום,דוקטור פרנקל! אני פניתי אליך לפני כשנתיים מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות מפורטות והרגשתי את רצונך לעזור. אני בת 54.לפני כ4 שנים התחלתי לסבול מנפיחות בעפעפיים בשתי עיניים לסרוגין. לפני שנתיים נעשתה ביופסיה מבלוטת דמעות ונמצאה היפרפלסיה תגובתית.PCR היה תקין. לפני כשנה נעלמו התקפים.אך לפני ארבעה חודשים בעין ימין התגלתה בצקת בעצב ראיה.לפני החודשיים ירדה הבצקת,אך היום בבדיקות OCT ושדה ראיה רואים ירידה ב-RFNL שלא הייתה לפני חודשיים. חשוב לציין שבינואר בשל כאבי ראש עשיתי MRI והוא היה תקין גם מבחינת הארובות וגם מבחינת עצבי ראיה. האם יש ,לדעתך,מצב שגדל לי בראש משהו שללוחץ על עצב הראיה ולא ראו אותו לפני חצי שנה? כרגע בדיקה רגילה אצל רופא עיניים של עצב ראיה היא תקינה לחלוטין. האם יש טעם לחזור על MRI עוד פעם? בתודה מראש ובברכה, דינה

רציתי להוסיף שהאבחנה שניתנה לפני 4 חודשים היא NAION בחודש מרץ העובי הגלובלי של עצב ראיה היה 123.בבדיקה-בצקת עצב ראיה .בחודש מאי 121-בצקת קלה. היום-אין בצקת והעובי הגלובלי הוא 97

לאחר מספר נסיונות לענות על ההודעה הזו, שאינם מופיעים בפורום, אענה הפעם בקיצור: 1. כן, ייתכן שהופיע משהו שלא נצפה לפני חצי שנה. 2. בלי לראות את כל ההדמיות שעברת ובלי לבדוק אותך, לא ניתן לתת עצה אם יש חוזר על בדיקה כלשהי.

16/07/2017 | 17:08 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התכתבתי עמך בפורום השני שלכם ב-26/12/2016 ראה כותרת אז חשד לליפומה או מחלה אוטואימונית ואנסה לתמצת על מנת שתוכל לקבל רקע אודותו: בת 60, בעבר היתה דלקת בעין ימין שנחשדה כפסאודוטומור של האורביטה וטופל בסטרואידים ואחר כך חלף. בשנתיים האחרונות נפיחות בעין הפעם עין שמאל ועקב כך בוצע MRI של ארובות העין אשר הראה רקמה שומנית רעה, הרחבה של השרירים ולבסוף הוחלט לבצע ביופסיה בחשד ל- 1. לימפומה. 2. IGG4. כעט קיבלתי לאחר המתנה בת חודשיים וחצי לתוצאות הביופסיה: תאור מיקרוסקופי: 1. נתקבלו שבבי רקמה צהבהבה, אפורה\ רכה בנפח כולל 1 סמ"ק. 2. נתקבלו שני פרורי רקמה בקוטר עד 0.5 ס"מ. אבחנה: 1, LEFT UPPER LID BIOPSY WITH FEATURES CONSISTENT WITH XANTHELSMA. 2. LEFT LACRIMAL GLAND BIOPSY- SEE MICROSCOPIC DESERIPTION AND COMMENT. שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3 בין הלימפוציטים לא מעט תאי פלסמה שהדגימו חיוביות ל- IGG. בצביעת IGG4 רק 10% מדגימים חיוביות ל- IGG4. כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease. השינויים יכולה להתאים ל- SJOGRENS SYNDROME , אם אמנם ישנה התאמה קלינית. היינו ממליצים מעקב והתאמה קלינית. TAA810 MO9350 שאלותיי הן האם יש לי עפ"י בדיקת הבחןפסיה הנ"ל אבחנה ל- IGG4? (כשדיברתי עם האוקופלסקיאי שביצע הביופסיה אמר שלקח כמות מספקת לביצוע הביופסיה). מה הכוונה לימפוציטים מסוג B ומסוג T האם זה מראה על IGG4? ומה הכוונה סנידרום סיוגורן? האם זו האבחנה , ואיך בודקים מה מבין השתיים היא האבחנה לבעייתי? מה עלי לעשות עפ"י תוצאה זו? אני יודעת שעלי לחזור למעקב וביקורת אצל רופא האקופלסטיקא , אך מה עלי לדעת על מנת שאוכל גם לשאול אותו ולבצע כראוי ביקורת ומעקב נכונים? האם תשובה כזו יכולה להרגיע שאין לי IGG4? האם תשובה כזו שוללת לימפומה? (שוב אציין שהרופא האקופלסטיקאי אמר לי שהוא לקח כמות מספקת לביצוע הבירור). תודה מראש לסבלנותך ותשובותיך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, בתשובה שקיבלת כתוב בפירוש ש"כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease.". המשפט הזה מתייחס לכמות התאים הנצבעו בנוגדנים ל-IGG4 ולא לכמות החומר שנלקחה לביופיסה. המשמעות היא שלא ניתן לקבוע אבחנה של מחלה הקשורה ל-IGG4 בדגימה זו. הפתולוג/ית מציעים אבחנה של תסמונת שיוגרן שבה יש יובש בפה ויובש של הדמעות. בתשובה שקיבלת אין התייחסות ללימפומה. עם זאת, התאור "שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3" מרמז על תהליך דלקתי תגובתי, ולא על תהליך גידולי (לימפומה). בהצלחה

18/07/2017 | 08:33 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. בברכה

15/03/2017 | 21:46 | מאת: אדם

רציתי לשאול יש לי כתם בעין מילדות לאחרונה חשבתי שהוא השתנה קצת בגודל אבל אני לא בטוח וקשה לדעת כי עברתי לגור בחו״ל לפני הרבה שנים ולא ביצעתי מעקב סדיר הלכתי לרופא עיניים שהמליץ לי לבדוק את זה שוב עוד שלושה חודשים ללא צילום סיטי או משהו כזה אותו רופא גם אמר שאם אני רוצה להיות בטוח אני יכול להסיר את זה בלי בעיה ולשלוח את זה לביופסיה מה שאני רציתי לשאול האם יש עוד איזשהי בדיקה שאני יכול לעשות שהיא לא פולשנית ולהיות בטוח ב100% שזה לא גידול ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

אדם שלום, מתוך דבריך עולה הרושם שמדובר בכתם על לחמית העין (הציפוי השקוף שמעל קיר העין הלבן -סקלרה). ככל הנראה נבוס = נקודת חן. נגעים אלו יכולים להשתנות ולגדול, בעיקר בגיל העשרה המוקדם. בהמשך החיים יש חשש שמדובר בהתמרה סרטנית. ודאות של 100% זה רק בביופסיה בה נכרת כל הנגע. משום שאם יתגלה שמדובר בנגע ממאיר, רוב הסיכויים שתגיע אלינו להמשך טיפול במרכז לגידולי עיניים בהדסה, אני מעדיף לראות אותך במרפאה לפני החלטה על ניתוח בתוספת צילום מקצועי על ידי הצלם שלנו לצרכי המשך מעקב.

האם אין בדיקת סיטי או משהו בסגנון שיכולה לענות עם צריך ביופסיה או לא? האם ביופסיה בעין זה משהו מסוכן? ואם כן מה הסקנות?

06/03/2017 | 21:22 | מאת: ברון חזקאל

האם המנגיומה בעין ששהתגלתה בגיל 45 יכולה להיות מילדות בלי שהבחנתי בכך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יחזקאל, אכן ייתכן שלא הבחנת בהמנגיומה תוך עיינית עד לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים ששם/שמה לכך לב חג פורים שמח

12/12/2016 | 10:29 | מאת: חן

שלום בת 31, שמתי לב שיש לי כתם חום קטן מאד ושטוח על הפס התחתון של העין איפה ששמים עיפרון עיניים כשמתאפרים . לא יודעת ממתי זה ואם היה שם תמיד וכו. האם זה צריך בדיקה? יש ממה להילחץ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן נשמע שצריך בדיקת רופא/ת עיניים עם התמחות בעפעפיים (אוקולופלסטיקה). בהצלחה.

26/10/2016 | 19:43 | מאת: גיל

שלום, עשיתי סיטי ראש וסיטי ארובות העין עם חומר ניגוד בגלל פזילה שהתחילה לי בעין שמאל (נוירולוג שלח אותי לבדיקה) ובסיטי ארובות עין מצאו אקזופטלמוס בעין שמאל.. אמרו לי לעשות בדיקות של בלוטת התריס והיא נמצאה תקינה. רופא המשפחה אמר לי לחזור לרופא העיניים והוא יסביר לי מה זה אומר.. קבעתי תור והוא עוד כשבועיים.. מקריאה באנטרנט קראתי שזה יכול לנבוע מגידול לדוגמה. תוכלו לכתוב לי כמה זה שכיח? אני מאוד מודאגת.. והאם יכול להיות קשור לפזילה שהתחילה לפני כמה חודשים ? (יכול שהפזילה זה מזה?) אני בת 26.. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

גיל שלום, בלט עין (אקזופטלמוס) אכן נגרם ברוב המחלט של החולים מהפרעה בפעילות בלוטת התריס. אם היה גידול שגורם לזה, היו צריכים לציין זאת בדו"ח ההדמיה (CT). לכן, רוב הסיכויים שאין גידול מאחורי העין הגורם לבעיה. עם זאת, התשובה כאן מתבססת על התאור שלך שההדמיה תקינה פרט לבלט העין, משמע שאכן אין ממצא בארובת העין. אם הפיענוח שגוי, זה יכול להיות גידול.

28/10/2016 | 00:32 | מאת: גיל

תודה רבה אז אצלי זה לא גידול כי בממצאים רשום גם "אין לזהות תהליך ארובתי חשוד". ממש הקלה. השאלה אילו עוד גורמים יש לזה? תודה

03/10/2016 | 10:53 | מאת: אלה

שלום, האם הסרות שיער כגון לייזר,אינפרא אדום,אפילציה וכולי פוגעים בעין בייחוד למי שיש ניוון רשתית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ידועים תאורי מקרים בספרות על פיתוח גידולים תוך עיניים כתוצאה מהסרת שיער בלייזר. שנה טובה.

20/09/2016 | 16:42 | מאת: כרמלה לנגר

בהבחנה רשול תחתון שעה 7 כ dd3 ללא דימום פיגמנטציה כתומה אני מאד פוחדת נא תשובתכם מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

כרמלה שלום, ההודעה שכתבת לא לגמרי ברורה פרט לכך שנמצא בעיינך נגע פיגמנטי גדול ושאת מודאגת. ללא בדיקה הכוללת בדיקת קרעית העין, US עינים וצילום קרקעית (ואם הנגע מאפשר זאת, גם בדיקת OCT) לא ניתן להגיע לאבחנה ולהבדיל בין ממצא שפיר (נבוס = נקודת חן), לבין ממצא גידולי ממאיר (מלנומה). אם הרופא שבדק אותך ייצור איתי קשר, אשמח לעזור, או שתקבעי אלינו תור למרפאה בעצמך. בברכת שנה טובה, ד"ר פרנקל.