שיקום עין לאחר ברכתרפיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

12/08/2022 | 10:40 | מאת: אירית

לפני 4 ימים עברתי ניתוח להוצאת גידול בעזרת פלאק ריתניום .הראיה בעין עדיין מטושטשת וכפולה נאמר לי לבצע תירגול לחיזוק שרירי העין. באיזה תדירות ולכמה דקות לתרגל? האם יש עוד משהו לעשות לשיקום העין? האם יש סיכוי שאחזור לתפקוד תקין ואחזור לנהיגה.אני בת 67 בריאה ללא מחלות. תודה

גב' שוברט שלום רב, ראשית, כנראה במתח האירועים לא הבנת את ההסבר שאני מניח שנתנו לך: בראכיתרפיה לא "מוציאה" גידול, אלא אמורה לעצור אותו מלהמשיך ולגדול, ובד'כ גם תוביל להקטנת הגידול. שנית, כדי לענות על השאלות שלך, בהנחה שאכן מדובר בלוחית (פלאק) רוטניום, וכעת יש פזילה, צריך לדעת האם הוזז שריר בעת הנחת הלוחית והאם הוחזר למקומו בעת הצאת הלוחית. שלישית, חשוב לדעת מה היתה האבחנה, מה היה מיקום הלוחית, וכמה קרינה קיבלת. מה היתה הראיה לפני הטיפול? אצלינו בהדסה, כל הנתונים הללו מופיעים בכתב בסיכום ביקור המרפאה שהמטופלים מקבלים, ובסיכום האישפוז, שמקבלים לפני השיחרור הביתה. בברכה, פרופ' פרנקל.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות