שאלה על בירור טבעו של נבוס

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

19/08/2022 | 16:58 | מאת: מוריה

שלום, האם צילום fa הוא הכרחי בבירור טבעו של נבוס. באילו מקרים הוא הכרחי? האם ניתן להסתפק ב us עין וצילום רגיל בצבע?

שלום ענת, משום שאת שואלת בפורום גידולי עיניים, אני מניח שאת שואלת או על נבוס בלחמית העין, קשתית העין, או הדמית (כורואיד). צילום FA אינו חלק מהבירור של אף אחד מהנבוסים הללו. צילום צבע הכרחי לשלושתם. צילום OCT חשוב מאוד בבירור של נגע פיגמנטי בקשתית ובדמית. בהדסה אנו יכולים למדוד את הנבוסים בקשתית עם OCT של המקטע הקידמי, ומצליחים למדוד את מרבית הנבוסים גם בחלק האחורי של העין במצלמת OCT מיוחדת. לאולטראסאונד (US) עיניים תפקיד חשוב ביותר, אך אם מצליחים למדוד נגע ב-OCT, אפשר פעמים רבות לוותר על ה-US. שנה טובה!

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות